Alles over RoemeniŽ

Bruine beer in Roemenie
Bruine beer in Roemenie

Bruine beren en lynxen in de bossen, het land van Dracula, tradities, houten kerkjes en middeleeuwse kloosters, sinds 2007 lid van de EU en de bevolking is een smeltkroes van culturen. Dan heb ik het natuurlijk over het mooie Roemenië. In het boek 'Roemenië' van National Geographic lees je alles over dit bijzondere land in het oosten van Europa. Reisgraag.nl maakte een korte samenvatting voor je.

Heb je weinig kennis van RoemeniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De hoofdstad Boekarest

Als sinds 1459 is Boekarest een hoofdstad, eerst van het rijk van de prins van Walachije, beter bekend als Vlad III Dracula en vandaag de dag van het mooie land Roemenië. Door een aardbeving in 1977 en de werkwijze van dictator Ceausescu is veel van de oude pracht verloren gegaan in Boekarest. Inmiddels heeft de stad ongeveer 2 miljoen inwoners en is het flink aan het moderniseren. Gelukkig nu wel met de intentie om de oude charme te bewaren. De resten van het kasteel en de kerk van Vlad Dracula zijn de oudste gebouwen van de stad. Het middeleeuwse hart van de stad is de wijk Lipscani, met prachtige pleintjes, schitterende kunst- en antiekwinkeltjes en vele andere winkels. Ook het aanbod restaurant en cafés is groot.

Roemeens Atheneum in Boekarest
Roemeens Atheneum in Boekarest

Eten en drinken in Roemenië

De Roemenen zijn gek op eten en besteden er graag veel tijd aan. Een goede maaltijd is reden tot trots, vooral als deze gedeeld kan worden met gasten. Ook als de Roemenen zelf weinig hebben zullen ze ervoor zorgen dat de gast niets te kort komt. Al 3.000 jaar wordt er wijn geproduceerd in Roemenië, en dit vloeit dan ook rijkelijk tijdens het diner. Er wordt veel vlees gegeten, vaak van de eigen koeien, schapen of geiten. Een aantal traditionele gerechten zijn gegrilde mititei (worstjes zonder vel), sarmale (soort kroketten) en tocana (machtige vleesstoofschotel). Vraag gratis een offerte aan

Sporten in Roemenië

Voor een actieve vakantie kun je prima naar Roemenië. Het natuurgebied rondom de Donaudelta is geschikt om te vissen, varen en/of vogels te kijken. Wil je graag wandelen dan is Roemenië een waar paradijs, door het diverse landschap is het overal mooi maar Transsylvanië is wel de beste streek om korte of lange wandeltochten te maken. Fietsen is niet overal even veilig en er zijn weinig fietsenmakers of -verhuurders. Buiten de hoofdwegen is het aardig te doen om te fietsen, maar in de grote steden is het echt af te raden. Voor meer avontuurlijke sporten moet je in Brasov zijn, hier kun je bergbeklimmen, trektochten maken, mountainbiken en paragliden.

de Karpaten in Roemenië
de Karpaten in Roemenië

Muziek uit Roemenië

Muziek speelt een belangrijke rol in het dagelijkse leven van de Roemenen. Een maaltijd zonder muziek is dan ook ondenkbaar. Een bekend gezegde luidt: “Muziek en lachen heelt alle kwalen”. De Roemeense volksmuziek is beïnvloed door de muziek van de Balkan, van de Joden, Arabieren, Hongaren en Turken. Het bekendst is de Roemeense zigeunermuziek, waar de panfluit de hoofdrol speelt. Sinds het einde van de 18e eeuw maakt de Roemeense opera en ballet een bloeiperiode door en tegenwoordig hebben de meeste grote steden een eigen opera-gezelschap.

Wil je meer lezen over Roemenië, bijvoorbeeld over de Roma, waar je de middeleeuwse kerken en klooster vindt of over de verschillende gebieden in Roemenië, koop dan het boek 'Roemenië' van National Geographic, ISBN 978-90-215-5157-9. Met dit boek zal het mysterieuze land geen geheimen meer voor je hebben.

Tot slot nog de beroemdste persoon in Roemenië: Dracula. In dit filmpje zie je de prachtige kastelen uit de regio, in de voetsporen van Dracula. We bieden een treinreis aan dwars door Transsylvanie. Vraag je gratis offerte aan . 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

14 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen