Mooiste plekken RoemeniŽ

De kleurrijke huizen van Sighișoara
De kleurrijke huizen van Sighișoara

Roemenië is een land dat rijk is aan mooie natuur en schitterende historische plekken. Wandel rond door het Parcul National Retezat en ontdek zo de inheemse planten. Ontdek verder de historie van het land door een bezoek te brengen aan de oude middeleeuwse stad Brasov of het burger- en volkenkundige museum ASTRA National Museum Complex. Er is echter nog veel meer moois te zien in Roemenië. Lees daarom snel verder over de mooiste plekken in Roemenië.

Heb je weinig kennis van RoemeniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Parcul National Retezat

Parcul National Retezat is in Roemenië het oudste nationale park. Hier vind je veel hoge bergen, de hoogste top is die van de berg Pelega van 2.509 meter. Naast de hoge bergen zijn er ook veel schitterende planten, maar liefst een derde van de Roemeense planten kun je bewonderen in Parcul National Retezat. Een van deze planten is de Rododendron. Daarnaast kom je tijdens een wandeling door het park langs Lacul Zănoaga en Lacul Bucura. Lacul Zănoaga is het diepste meer van Roemenië, het is namelijk 29 meter diep en Lacul Bucura is het grootste meer van Roemenië, met een grootte van 8,9 hectare.

Lacul Bucura is het grootste gletsjermeer van Roemenië
Lacul Bucura is het grootste gletsjermeer van Roemenië

Kasteel Corvin

Kasteel Corvin, ook wel kasteel van Hunedoara genoemd, is een schitterend sprookjesachtig kasteel. De bouw is in gotische stijl, met hoge torens en spitsbogen. Het kasteel ligt in de plaats Hunedoara en dateert uit de 14e eeuw. Binnen in het kasteel is een mooie binnenplaats met een 30 meter diepe waterput. Er wordt gezegd dat deze waterput gegraven is door gevangenen, die hier 15 jaar over deden. Ook heeft Kasteel Corvin enkele fresco’s die geschilderd zijn in de 15e tot 17e eeuw.

Het schitterende sprookjesachtige Kasteel Corvin
Het schitterende sprookjesachtige Kasteel Corvin
Vraag gratis een offerte aan

Sighișoara

Sighișoara ligt aan de rivier Tărnava in het district Mureș. Deze stad staat bekend om haar typische straatjes met oude vrolijke pastelgekleurde huisjes. Bovendien is er genoeg te zien in de stad. Zo is Sighișoara omgeven door veertien torens en heeft het een prachtige kerk genaamd de Biserica din Deal. Vier van de veertien torens zijn vernoemd naar gilden, zoals de Zinngießerturm en de Schneiderturm. Deze gilden moesten in tijden van gevaar in hun eigen toren de stad beschermen. Verder is de gele kerk Biserica din Deal hoog op een berg gelegen verstopt tussen de bomen. Ook is Biserica din Deal omgeven door een mooie groene tuin. Vanaf de kerk kun je genieten van het uitzicht over de stad.

Een typische straat in Sighișoara met pastelgekleurde huisjes
Een typische straat in Sighișoara met pastelgekleurde huisjes

Brasov

In het hart van Roemenië vind je de oude middeleeuwse stad Brasov. Een erg populaire bezienswaardigheid in Brasov is de Zwarte Kerk. Deze in gotische stijl gebouwde kerk heeft haar naam te danken aan de zwarte muren die het gevolg zijn van een brand in 1689. Verder vind je in de kerk erg kostbare Turkse tapijten. In de buurt van de Zwarte Kerk ligt het marktplein Piata Sfatului, dat omgeven is door kleurrijke barokke gebouwen. In het midden van het plein staat het mooie 15e-eeuwse raadhuis, dat nu dient als museum. Hier kom je alles te weten over de geschiedenis van Brasov. Voor een prachtig uitzicht over Brasov is het aan te raden om de stoeltjeslift naar de berg Tâmpa te nemen.

Het raadhuis van Brasov op het marktplein Piata Sfatului
Het raadhuis van Brasov op het marktplein Piata Sfatului

ASTRA National Museum Complex

In de plaats Sibiu ligt het Astra National Museum Complex. Dit museumcomplex omvat vier burger- en volkenkundige musea. Van deze vier musea is het bekendste museum Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ‘ASTRA’. Hier kun je meer dan 300 mooie idyllische huizen bekijken, van schapenhouders huizen tot mijnenhuisjes. Ook kun je workshops volgen zoals pottenbakken en ijzer smeden. Zowel de huizen als de workshops staan in het teken van de traditionele Roemeense volkscultuur. Deze volkscultuur dateert uit het pre-industriële tijdperk. Verder is Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ‘ASTRA’ het grootste openluchtmuseum in Roemenië en een van de grootste in Centraal- en Oost-Europa.

Oude huisjes in Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ‘ASTRA’
Oude huisjes in Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ‘ASTRA’

Suceviţa klooster

Het Suceviţa klooster staat in de gelijknamige plaats Suceviţa. Deze Oosters-orthodoxe Kerk dateert uit 1585 en heeft prachtige oude muurschilderingen van Bijbelse verhalen, aan zowel de buiten- als de binnenkant. Het klooster is omgeven door brede, hoge muren en een mooie vierkante binnenplaats. Al deze punten hebben het tot een werelderfgoed gemaakt, sinds 2010 staat het klooster namelijk vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het Suceviţa klooster heeft prachtige oude muurschilderingen
Het Suceviţa klooster heeft prachtige oude muurschilderingen

Parcul National Munţii Rodnei

Het nationale park Parcul National Muntii Rodnei is gelegen in het berggebied Rodna. Het biosfeerreservaat genaamd Pietrosul Rodnei valt onder het nationale park. Dit reservaat heeft een grootte van 3300 hectare en staat sinds 1979 vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hier vind je verschillende gletsjermeren. Ook zijn er veel grotten, de diepste grot van Roemenië is hier een van. Dit is de karstrots Pestera Izvorul Tăușoarelor met een diepte van 479 meter. Als je daarnaast geluk hebt spot je de wilde dieren die leven in het park zoals de lynx, de bruine beer en de wolf.

De prachtige natuur in Parcul National Munţii Rodnei
De prachtige natuur in Parcul National Munţii Rodnei

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen