Reisadvies: Is RoemeniŽ een veilig vakantieland?

Reisadvies RoemeniŽ
Reisadvies RoemeniŽ

RoemeniŽ is steeds meer in opkomst als vakantieland, maar voordat je op vakantie naar dit land wil je natuurlijk ook op de hoogte zijn van het reisadvies voor RoemeniŽ. Zijn er bijvoorbeeld onveilige gebieden in RoemeniŽ? Of bepaalde veiligheidsrisico's? In dit artikel lees jij het antwoord op deze vragen.

Roemenië ligt in Zuidoost-Europa en grenst aan de landen Bulgarije, Servië, Oekraïne, Hongarije en Moldavië en de Zwarte Zee. Het land staat vooral bekend om Transsylvanië, de bijzondere gebouwen, de ongerepte natuur, de authentieke cultuur en natuurlijk de hoofdstad Boekarest. Het land kent verschillende culturen, talen en religies. Roemenië is steeds meer in opkomst als vakantieland en ook Boekarest wordt steeds vaker gekozen als stedentrip. Maar is Roemenië ook veilig?

Heb je weinig kennis van RoemeniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Roemenië

Het reisadvies voor Roemenië is groen. Dit betekent dat het land een positief reisadvies krijgt en dat reizen veilig is. Roemenië kent geen bijzondere veiligheidsrisico's, de risico's zijn vergelijkbaar met Nederland.
Reisadvies Roemenië

Onveilige gebieden in Roemenië

Er zijn geen gebieden die als onveilig worden gemarkeerd. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Roemenië

In de grotere steden van Roemenië bestaat het risico dat je te maken krijgt met kleine criminaliteit, zoals zakkenrollen en diefstal. Wees daarom extra alert op drukke plekken waar veel mensen samenkomen. Laat ook geen waardevolle spullen in de auto achter en parkeer je auto op een bewaakte parkeerplaats of in een drukke omgeving. 

Roemeens Atheneum in Boekarest
Roemeens Atheneum in Boekarest

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor Roemenië is een geldig reisdocument vereist. Dit mag een paspoort of identiteitskaart zijn. Een visum is niet nodig.
  • De gezondheidszorg in Roemenië is minder goed dan in Nederland, met name buiten de grote steden zijn de medische voorzieningen beperkt.
  • In de Roemeense wintersportgebieden kunnen lawines voorkomen en bij veel sneeuwval kunnen wegen onbegaanbaar worden en kunnen treinen uitvallen. 
  • Na hevige regenval kunnen er in Roemenië ook overstromingen plaatsvinden en omdat het land in een seismische omgeving ligt, is er ook kans op een aardbevingen. Vaak blijft de schade beperkt.
  • Het verkeer in Roemenië kan erg chaotisch zijn. Rijden door steden en dorpen is niet zonder risico. De wegen zijn vaak slecht en er wordt veel zonder verlichting gereden. Er wordt dan ook aangeraden om niet na zonsondergang de weg op te gaan.
  • Bij een verkeersovertreding is het mogelijk dat de Roemeense politie je rijbewijs invordert. Deze kan je pas weer terug vragen als je het land verlaat. Dit verzoek dient schriftelijk te worden aangevraagd en moet door de notaris worden ondertekend.
  • Het bezitten van drugs is strafbaar in Roemenië. Hier staan hoge boetes op en er kan zelfs een gevangenisstraf worden opgelegd.
  • Prostitutie is verboden in Roemenië.

Link

Houd voor het meest actuele reisadvies voor Roemenië de website van de Rijksoverheid in de gaten.

18 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,2

Gerelateerde artikelen