Reisadvies: Is RoemeniŽ een veilig vakantieland?

Retezat Nationaal park
Retezat Nationaal park

In Nederland zijn Roemenen vaak negatief in het nieuws vanwege het grote criminelennetwerk dat zij hier hebben. Men verwacht dat de criminaliteit hoog is in Roemenië, maar is dat wel zo? Is het veilig om naar Roemenië te reizen? Wij geven daar het antwoord op.

Ben jij op zoek naar een vakantie in RoemeniŽ? Wij helpen je graag! Op basis van de wensen zoeken wij een passende reis. Ook een reis op maat kunnen wij samenstellen. Dat doen we gratis & vrijblijvend. Vraag meteen een gratis offerte aan.


Vraag een offerte aan

Huidig reisadvies

Voor Roemenië gelden geen bijzondere veiligheidsrisico's. Dit betekent dat het een veilig land is om naartoe te reizen.

Onveilige gebieden

Het verkeer in Roemenië kan erg chaotisch zijn. Rijden door steden en dorpen is niet zonder risico. Het ministerie raadt af om na zonsondergang over de weg te reizen, vaak omdat de conditie van de wegen erg slecht kan zijn. Ook leven zij vaak niet de veiligheidsregels wat betreft verlichting na. Veel voertuigen hebben geen verlichting, zeker in dorpen en buitengebieden.

Veiligheid in Boekarest

Als reiziger dien je er rekening mee te houden dat er een wereldwijde bedachtzaamheid is op terroristische aanslagen, zo ook in Boekarest. Gebieden waar veel mensen samenkomen zijn hier vaak het doelwit van. Daarnaast moet je rekening houden met tasjesdieven die vaak te werk gaan op plaatsen waar veel toeristen komen. Laat waardevolle spullen in een kluisje in het hotel en neem niet te veel contant geld mee.

Houd hier ook rekening mee

Natuurgeweld
In Roemenië vinden vaak overstromingen plaats. Na hevige regenval, voornamelijk in de maanden mei en juni, treden de rivieren buiten hun oevers. Ook is er een grote kans op aardbevingen doordat het land in een seismische omgeving ligt. Vaak blijft de schade beperkt.

Houd voor het meest actuele reisadvies de site van de Rijksoverheid in de gaten.

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar RoemeniŽ.

14 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,1

Gerelateerde artikelen