Reisadvies: Is RoemeniŽ een veilig vakantieland?

Retezat Nationaal park
Retezat Nationaal park

In Nederland zijn Roemenen vaak negatief in het nieuws vanwege het grote criminelennetwerk dat zij hier hebben. Men verwacht dat de criminaliteit hoog is in Roemenië, maar is dat wel zo? Is het veilig om naar Roemenië te reizen? Wij geven daar het antwoord op.

Aanbieders van vakanties naar RoemeniŽ
Bolderman Excursiereizen (excursiereizen) Klik
TUI (allround) Klik
De Jong Intra Vakanties (allround) Klik
Oad (excursiereizen) Klik
Aktiva Tours (actieve vakantie) Klik
Kras (allround) Klik
KLM (luchtvaartmaatschappij) Klik
Wtc.nl (allround) Klik

Huidig reisadvies

Het wordt op het moment afgeraden om naar Roemenië te reizen, alleen noodzakelijke reizen zijn mogelijk. Dit in verband met het coronavirus en de maatregelen die de lokale overheid heeft genomen. Daarnaast is de gezondheidszorg veel minder goed geregeld dan in Nederland. 


Onveilige gebieden

Het verkeer in Roemenië kan erg chaotisch zijn. Rijden door steden en dorpen is niet zonder risico. Het ministerie raadt af om na zonsondergang over de weg te reizen, vaak omdat de conditie van de wegen erg slecht kan zijn. Ook leven zij vaak niet de veiligheidsregels wat betreft verlichting na. Veel voertuigen hebben geen verlichting, zeker in dorpen en buitengebieden.

Veiligheid in Boekarest

Als reiziger dien je er rekening mee te houden dat er een wereldwijde bedachtzaamheid is op terroristische aanslagen, zo ook in Boekarest. Gebieden waar veel mensen samenkomen zijn hier vaak het doelwit van. Daarnaast moet je rekening houden met tasjesdieven die vaak te werk gaan op plaatsen waar veel toeristen komen. Laat waardevolle spullen in een kluisje in het hotel en neem niet te veel contant geld mee.

Houd hier ook rekening mee

Natuurgeweld
In Roemenië vinden vaak overstromingen plaats. Na hevige regenval, voornamelijk in de maanden mei en juni, treden de rivieren buiten hun oevers. Ook is er een grote kans op aardbevingen doordat het land in een seismische omgeving ligt. Vaak blijft de schade beperkt.

Houd voor het meest actuele reisadvies de site van de Rijksoverheid in de gaten.

Heeft u interesse in een reis naar RoemeniŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

16 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,9

Gerelateerde artikelen