Top 5 excursies RoemeniŽ

De Donauvallei
De Donauvallei

Roemenië33travel/"> ligt in Oost-Europa en staat vooral bekend om de prachtige natuur. In deze natuurgebieden zijn ook veel verschillende diersoorten te vinden. Daarnaast zijn er ook grote steden die zeker een bezoekje waard zijn. In Roemenië valt een hoop te zien en daarom hebben wij hier de top 5 excursies voor je op een rijtje gezet. 

Heb je weinig kennis van RoemeniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Wandelen en paardrijden door de Karpaten

De Karpaten zijn een gebergte in Midden-Europa. Het langste gedeelte van dit gebergte ligt in Roemenië, evenals het hoogste punt van de Karpaten. Het gebergte biedt een prachtig landschap om in te wandelen of paard te rijden. Je kunt hier bijvoorbeeld de (druip)steengrotten bezoeken tijdens je tocht. In het gebergte vind je ook grote bossen, waar rijke flora en fauna te zien is. Voor de echte natuurliefhebber is het hier dus feest. In de natuurparken lopen onder andere bruine beren, wolven en lynxen rond. Deze dieren zijn echter erg schuw door de bejaging, dus de kans is niet groot dat je deze tegen zult komen. Ooievaars, waterspreeuwen, notenkrakers en ijsvogels kunnen wel goed gespot worden in de Roemeense natuur.  

De Roemeense Karpaten
De Roemeense Karpaten

2. Vaar door de Donaudelta

De Donaudelta is een biosfeerreservaat gelegen in de monding van de Donau. Deze delta is de tweede grootste rivierdelta van Europa en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In de delta vind je een afwisseling tussen rietveld, wilgen- en populierenbossen, smalle en brede kanalen en kleine en grote meren. Deze plek leent zich goed voor het spotten van vogels. Er zijn hier namelijk veel verschillende en bijzondere vogelsoorten te vinden. Enkele voorbeelden van de vogelsoorten die hier leven zijn de ijsvogel, buidelmees, boomvalk, zeearend en de kroeskoppelikaan. Er gaan verschillende soorten boottochten over de Donaudelta. Je kunt ervoor kiezen om een dagtocht te nemen, maar er bestaan ook hotelboten waarmee je meerdere dagen over de Donaudelta vaart. 

Pelikanen in de Donaudelta
Pelikanen in de Donaudelta
Vraag gratis een offerte aan

3. Ontspan in de thermische bronnen

Roemenië beschikt over meer dan één derde van de minerale en thermische bronnen van Europa. Als je op vakantie bent in Roemenië is het dan ook eigenlijk een activiteit die je zeker moet doen. In totaal zijn er 160 kuuroorden te vinden in Roemenië. Er zijn daarnaast maar liefst 70 natuurlijke thermaalbaden. Van sommige van deze baden wordt zelfs gezegd dat deze pijnverlichtend zijn. Deze Roemeense spa's vind je in bijvoorbeeld Mangalia, Eforie en Neptun. Een ding is zeker: na een dag in een thermische bron ben je zeker ontspannen en compleet tot rust gekomen. 

Thermische baden
Thermische baden

4. Bezoek het Paleis van het Parlement

Het Paleis van het Parlement bevindt zich in de Roemeense hoofdstad Boekarest en is het grootste gebouw van Europa. Het behoort zelfs tot een van de grootste gebouwen ter wereld! De bouw werd in 1984 in opdracht van de Roemeense president Nicolae Ceaușescu gestart. Om de bouw te kunnen beginnen, zijn er veel gebouwen afgebroken. Een complete woonwijk, een stadion, kunsthistorische kerken en synagogen moesten worden opgeofferd om het paleis te kunnen realiseren. De bouw van het paleis heeft erg lang geduurd en er was zelfs een overweging om het gebouw weer af te breken. Het afbreken van het gebouw was echter duurder dan het afmaken, dus er is uiteindelijk toch gekozen om door te gaan met de bouw van het Paleis van het Parlement. Er zijn dagelijks rondleidingen door het gebouw.

Het Paleis van het Parlement
Het Paleis van het Parlement

5. Bekijk de weerkerken 

De weerkerken in Transsylvanië zijn te vinden in 7 verschillende dorpen en behoren tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. Er staan hier wel zo'n 150 kerken die door de Saksen zijn versterkt. Alle kerken, behalve Szeklers, behoren dan ook tot de Saksische architectuur. Van oorsprong hadden de weerkerken een verdedigende functie. De kerk van Biertan is bovenop een heuvel gebouwd en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Biertan. De weerkerk van Prejmer is de grootste weerkerk van Zuidoost-Europa. De zeven dorpen zijn dan ook zeker een bezoekje waard. 

De weerkerk van Biertan
De weerkerk van Biertan


Tot slot nog dit filmpje over de beroemde kastelen waaronder die van Dracula in Roemenië. Wist je dat we ook reizen per trein verzorgen zoals Transsylvania? Vraag je gratis offerte aan !

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,7

Gerelateerde artikelen