Zwarte Zee in RoemeniŽ

Strand Roemenie
Strand Roemenie

De Roemeense kust aan de Zwarte Zee leent zich perfect voor een strand of kuurvakantie. Het klimaat is lekker, het water heeft in de zomer een aangename temperatuur en de stranden zijn voorzien van fijn zand. Ook de voorzieningen in de badplaatsen breiden zich steeds meer uit en de kwaliteit wordt ook steeds beter. Het duurt niet lang voordat een zomervakantie aan de Zwarte Zee in Roemenië even populair is als een vakantie naar Alanya of de Canarische Eilanden.

Heb je weinig kennis van RoemeniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Reis naar de Zwarte Zee

Wanneer je kiest voor een vakantie in een van de Roemeense badplaatsen aan de Zwarte Zee, zul je al snel uitkomen bij het nemen van het vliegtuig. Je kunt dan op Mihail Kogalniceanu vliegen, wat circa 25 kilometer van Constanta ligt. Dit is een de grootste en belangrijkste stad aan de Zwarte Zeekust van Roemenië. Rondom Constanta liggen negen andere belangrijke badplaatsen van Roemenië. De badplaatsen zijn zowel vanaf het vliegveld als vanaf de stad Constanta goed te bereiken.

Constanta

Constanta is niet per definitie een geliefde bestemming voor een strandvakantie. Hiervoor kun je beter de stranden buiten de stad of de omliggende dorpjes bezoeken. Constanta is voornamelijk bekend om haar grote haven, wat de grootste en belangrijkste haven van Roemenië is. Er rijden verschillende bussen tussen het vliegveld en de stad, wat deze stad gemakkelijk te bereiken maakt. Vanuit Constanta kun je tevens de veerboot pakken naar verschillende bestemmingen, waaronder Turkije, Bulgarije en Georgië. Vraag gratis een offerte aan

Eforie

Een van de meest bekende badplaatsen is Eforie, wat direct onder Constana ligt. De badplaats ligt niet alleen aan de Zwarte Zee, maar grenst ook aan het populaire Techirghiol-meer. Het meer dankt zijn populariteit aan het zeer zoute water, de hoeveelheid modder en de hoge watertemperatuur in de zomer. Veel toeristen trekken naar Eforie om te profiteren van het gezonde water en de modderbaden. Het water is namelijk vijf keer zo zout dan het zeewater is en modderbaden worden zelfs gebruikt als alternatieve geneeswijze. Eforie is op te delen in twee delen, namelijk in de wijken Nord en Sud. Eforie Nord ontstond in 1910 toen het eerste particuliere kuurhotel werd geopend. Al snel groeide de wijk uit tot een groot kuuroord met de bouw van de vele villa's en hotels voor de rijkere mensen. Eforie Sud was, in tegenstelling tot Eforie Nord, van oorsprong een rustig vissersdorpje. Door de ontdekking van het meer en de modder als behandeling trokken de rijke mensen echter ook naar Efoire Sud. Vandaag de dag dient Eforie Sud daarom ook als een belangrijk kuuroord in Roemenië.

Modderbad in Eforie
Modderbad in Eforie

Mangalia

Ongeveer 45 kilometer ten zuiden van Constanta, bij de grens met Hongarije, ligt het bad- en kuuroord Mangalia. Deze populaire badplaats vindt zijn oorsprong al in de 6e eeuw, wanneer het door Griekse kolonisten werd gesticht onder de naam Callatis. Samen met Istros en Tomis vormde de plaats het belangrijkste bruggenhoofd op de westkust van de Zwarte Zee. Tegenwoordig is Mangalia een bekende havenstad met een kilometers lang strand. Mangalia is zeer geliefd dankzij de gemiddelde temperatuur van de plaats. Die is namelijk het hoogst van heel Roemenië.

Jupiter, Aurora, Venus en Saturn

Naast de grote badplaatsen Constanta, Eforie en Mangalia liggen er ook nog een aantal leuke dorpjes aan de kust van de Zwarte Zee, zoals Jupiter, Aurora, Venus en Saturn. Deze vier dorpjes liggen dicht bij elkaar, net boven Mangalia. In deze leuke badplaatsjes vind je vrijwel dezelfde voorzieningen. In elk dorpje zijn veel hotels, restaurants, terrasjes en souvenirwinkels gevestigd. De stranden zijn redelijk breed en het zijn veelal zandstranden. In de periode van juni tot begin september is het bijna altijd zonnig. In juli en augustus is het erg druk en veel is dan ook volgeboekt. Dit komt onder andere omdat onder de Roemenen een vakantie aan de Roemeense Zwarte Zee erg geliefd is.

Jupiter
Jupiter

Mamaia

Mamaia ligt net ten noorden van Constana, het ligt er vrijwel tegenaan. Het ligt op een landtong van 8 kilometer lang, welke aan zijde van de Zwarte Zee geheel uit zandstrand bestaat. Rond het jaar 1900 werd de badplaats gesticht, er waren toen nog maar enkele houten kleedhokjes. Negentien jaar later kwam er pas wat ontwikkeling. De wat rijkere bevolking begon toen villa's te bouwen. Inmiddels is Mamaia veel veranderd, het is nu te vergelijken met Benidorm in Spanje. Er bevinden zich veel hotels en appartementencomplexen, ook aan restaurants, bars en discotheken heeft Mamaia geen gebrek. Er bevinden zich ook tal van winkels en voorzieningen om te sporten. Zo kun je op het Siutghiol-meer, dat aan de andere zijde van de landtong ligt, perfect watersporten als waterskiën, surfen en zeilen beoefenen. Met al deze voorzieningen is Mamaia van een eenvoudige badplaats uitgegroeid tot de grootste badplaats aan de Zwarte Zee in Roemenië.

Mamaia
Mamaia

Neptun en Olimp

De laatste twee bekende badplaatsen aan de Zwarte Zee in Roemenië zijn Reptun en Olimp, welke op 30 kilometer ten zuiden van Constanta liggen. De badplaatsen zijn net als de andere badplaatsen in trek bij toeristen dankzij de lage prijs, het klimaat, het heerlijke (brede) zandstrand en de rust. Toeristen trekken hier ook wel heen voor het in de buurt gelegen natuurpark Comorawoud. In Neptun en Olimp hoeven badgasten zich overigens ook niet te vervelen. Je vindt er een flink aantal terrasjes, bars, discotheken en restaurants. Ook voor watersport kun je hier prima terecht, want Neptun en Olimp grenzen aan het Neptunmeer. Verder zijn er enkele kuuroorden met modderbaden en hydrotherapie. Aan naturisten is ook gedacht, want voorbij de boulevard bevindt zich een strand speciaal voor hen.

Neptun
Neptun


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

10 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,6

Gerelateerde artikelen