Stedentrip Boekarest

Parlementsgebouw Boekarest, hoofdstad
Parlementsgebouw Boekarest, hoofdstad

Het verleden en het heden gaan in Boekarest nauw samen. Dat is ook één van de redenen dat toeristen naar Boekarest komen. Ondanks dat er een aantal natuurrampen en branden de stad gedeeltelijk hebben verwoest is de stad voor het grootste gedeelte nog intact. De bestemming is onder toeristen pas echt bekend geworden toen in 1989 het communisme viel.

Heb je weinig kennis van RoemeniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Naar de stad toe

In de stad zijn twee luchthavens te vinden, Aurel Vlaicu en Henri Coandă. Het Aurel Vlaicu is het vliegveld waar je aankomt wanneer je met een lowbudgetvliegtuigmaatschappij vliegt. Terwijl Henri Coandă het vliegveld is waar je op vliegt wanneer je met bijvoorbeeld KLM vliegt.
Wanneer je een fan bent van het openbaar vervoer kun je ook met de trein naar Boekarest. Deze treinrit duurt ongeveer 28 uur en je gaat dan via Wenen en Boedapest. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat de Thalys van tevoren gereserveerd dient te worden.

Roemeens atheneum in Boekarest
Roemeens atheneum in Boekarest

Overnachten

Eenmaal in de stad aangekomen is er genoeg keuze in slaapplek. Je kunt in een lowbudgetaccommodatie verblijven, een aanrader is bijvoorbeeld Villa Butterfly. Dit hostel heeft in 2009 de prijs voor beste hostel gekregen en wordt door Duitsers gerund. Omdat in Duitsland over het algemeen dezelfde standaarden qua hygiëne gelden is het hostel erg netjes en schoon. Daarnaast is een leuke bijkomstigheid dat het hostel excursies aanbiedt. Vraag gratis een offerte aan

Vervoer in de stad

In de stad kun je op verschillende manieren bij de bezienswaardigheden geraken. Zo kun je gebruik maken van het uitgebreide netwerk van openbaar vervoer. Er rijden trams, trolleybussen, metro's, bussen en taxi's. De metro heeft de beschikking over 4 lijnen die je door de hele stad brengen, vooral handig wanneer je van net buiten de stad naar de bezienswaardigheden wilt.

De hoeveelheid buslijnen en trams kan, wanneer je voor de eerste keer in de stad komt, nogal verwarrend zijn. Toch is het een kwestie van 'het even doorhebben'. Wanneer dat het geval is kun je namelijk overal in de stad snel komen, op bijna elke hoek van de straat stopt wel een bus of tram. De tickets voor het openbaar vervoer kunnen niet in de bussen en metro's zelf gekocht worden, hiervoor zijn de speciale ticketkiosken.

Voor de taxi's is het belangrijk te weten dat de meeste taxichauffeurs hun tarieven op de ramen hebben staan. Zo weet je van tevoren wat je gaat betalen voor de ritten. Er rijden in de stad ook veel particuliere taxi's rond die erg hoge prijzen vragen. Let hiervoor dus op en kijk op de zijkant van de ramen, wanneer een chauffeur meer dan €2,- per kilometer vraagt kun je beter nog even doorzoeken.

Bezienswaardigheden

Het Paleis van Ceausescu
De meestbezochte attractie in Boekarest is het Paleis van Ceausescu. Het gebouw is na het Pentagon het grootste gebouw ter wereld met meer dan 350.000 m². In de jaren '80 werd het paleis gebouwd in opdracht van de dictator Ceausescu. En zoals een dictator betaamt moest alles wijken voor hem, voor zijn paleis moest zelfs een hele woonwijk met de grond worden gelijkgemaakt. Tegenwoordig is het paleis in gebruik genomen door het Roemeense parlement en kun je als toerist het paleis bezichtigen.

Het Plein der Revolutie (Piata Revolutiei)
Nog meer geschiedenis is te vinden op het Plein der Revolutie. In 1989 werd hier geprotesteerd tegen de dictator Ceausescu. Een jaar na de protesten waren er vrije verkiezingen in het land, hier dreigden een aantal communisten aan mee te doen waardoor er opnieuw werd geprotesteerd. Alleen ditmaal niet op het Plein der Revolutie maar op het Universiteitsplein. Aan het Plein der Revolutie liggen nog een aantal belangrijke historische gebouwen, onder andere het Roemeens Atheneum.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

3,7

Gerelateerde artikelen