Rondreis door Roemenië

Kasteel Bran, Dracula, Roemenie
Kasteel Bran, Dracula, Roemenie

Al staat Roemenië nog in de kinderschoenen wanneer het gaat over toerisme, het land heeft erg veel te bieden. Zo is er vooral op cultureel gebied veel te beleven; in de hoofdstad Boekarest vind je bijvoorbeeld het Parlementsgebouw en in Boekovina heb je veel fraai beschilderde kloosters. Natuurlijk blijft de legende rondom Dracula in Transsylvanië ook erg interessant om te ontdekken.

Heb je weinig kennis van Roemenië? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Algemene feiten

Roemenië ligt in Zuidoost-Europa en is een republiek. De totale oppervlakte van iets meer dan 237.000 km² zorgt ervoor dat Roemenië ongeveer zes keer zo groot is als Nederland. Het land bestaat uit bergland, laagvlakten en hoogvlakten. De gemiddelde hoogte van Roemenië is ondanks het bergachtige karakter maar 350 meter. De munteenheid van Roemenië is de leu. En in 2005 ondervond de munteenheid een revaluatie wat, volgens de regering, moest leiden tot een gemakkelijkere overschakeling naar de euro die naar verwachting plaats gaat vinden in 2012.

Toerisme

Het toerisme naar en in Roemenië is nog niet erg bekend onder reizigers. Hoewel het land erg veel te bieden heeft, zo heeft het een prachtige natuur en een rijke geschiedenis en is er ook op cultureel gebied veel te beleven. In het westen staat Roemenië vooral bekend om Transsylvanië waar de legende van Dracula vandaan komt.
Vraag gratis een offerte aan

Openbaar vervoer

In Roemenië kun je naast eigen vervoer ook goed met het openbaar vervoer reizen. Niet alle vervoersmiddelen reizen even stipt, maar het is goedkoop en vaak ook snel. Met de trein kun je tussen twee soorten kiezen, je hebt de intercity die vooral regionaal gaat en de express-treinen die tussen de grote steden rijden. In de meeste steden kun je de bus nemen en in de meeste steden vind je ook trolleybussen. Met de metro kun je alleen in Boekarest snel en gemakkelijk reizen. In een aantal steden in Roemenië rijden ook trams en voor trams die voorheen in Rotterdam reden moet je naar de gemeenten Craiova of Braila. Ook taxi's vind je vooral in de grotere steden, deze zijn goedkoop (voor Nederlandse begrippen), maar het is wel belangrijk van tevoren een prijs af te spreken.

Rondreis aanrader – 'in de voetsporen van Dracula in Transsylvanië'

In de provincie Transsylvanië verbleef volgens de legende de vampier Dracula. In de regio vind je veel kastelen, welke door de vampier zouden zijn aangedaan. Vlad Dracula was de inspiratie voor het wereldberoemde boek Dracula van Bram Stoker. Vlad vermoordde mensen door hen levend te begraven, te koken, te onthoofden, te wurgen, te roosteren of de ogen uit te steken. Hierdoor werd hij door Stoker gezien als een goede inspiratiebron voor het boek Dracula. Ondanks deze wreedheden is Vlad Dracula voor de meeste Roemenen een nationale held omdat hij de Turken wist tegen te houden.

het kasteel van Bran
het kasteel van Bran

Wanneer je tijdens je rondreis de wereld van de legende Dracula wil ontdekken kun je het beste naar Bistrita en omgeving gaan. Hier is het onmogelijk Dracula te missen. Samen met de Bargau-pas, het kasteel Poienari en het geboortehuis van Vlad behoort het kasteel van Bran tot de belangrijkste bedevaartsoorden voor Dracula fans. In de regio vind je zelfs een Dracula-hotel, het is gebouwd aan de hand van de roman van Stoker. Zo is geprobeerd het 'echte' Dracula-kasteel na te bootsen. Je kunt je in het hotel aanmelden voor een rondleiding door de crypte die zich in de kelder van het kasteel bevindt.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

6,0

Gerelateerde artikelen