Beste reistijd RoemeniŽ: vliegtijd & beste maand

Nationaal Historisch en Archeologisch museum
Nationaal Historisch en Archeologisch museum

De beste reistijd is sterk afhankelijk van wat je wil gaan doen in Roemenië. Kom je voor het strand, een stedentrip of de natuur? Dan zijn er steeds weer andere dingen waar je rekening mee moet houden. Wil jij weten wat de beste tijd is voor jouw volgende vakantie in Roemenië? Lees dan hier verder.

Heb je weinig kennis van RoemeniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vliegtijd

Vanuit Amsterdam, Eindhoven en Brussel kan je een directe vlucht nemen naar Boekarest, de hoofdstad van Roemenië. De vliegtijd vanuit Amsterdam is 2 uur 45 minuten en vanuit Brussel duurt de vliegreis even lang. Je kunt ook naar de andere grotere steden van Roemenië vliegen, zoals Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi en Timişoara. Naar deze steden is er wel een tussenstop nodig in München of Wenen. De reistijd loopt hierdoor aanzienlijk op, tot tussen de 11 en 25 uur. Er zijn meerdere luchtvaartmaatschappijen die tickets aanbieden voor de reis tussen Amsterdam of Brussel en een Roemeense stad. De prijzen van de vliegtickets kunnen sterk verschillen per periode en aanbieder, dus het is aan te raden om voorafgaand aan jouw vakantie de prijzen van dat moment goed te vergelijken.

Winkels op vliegveld van Boekarest
Winkels op vliegveld van Boekarest

Klimaat

Roemenië kent twee klimaten. Aan de kust is er een gematigd zeeklimaat, wat gekenmerkt wordt door aangename winters en warme zomers. Daarom is de kust van Roemenië in de zomer een goede zonvakantie bestemming. In de rest van het land heerst het landklimaat. De zomers zijn hier ook warm, maar de winters kunnen een stuk kouder zijn dan aan de kust. Je kunt het gehele jaar rekenen op af en toe een regenbui, hoewel de kans op neerslag het hoogst is in mei en juni. De temperaturen kunnen 's zomers in de steden oplopen tot 40℃ en op de Transsylvanische hoogvlakte kunnen de temperaturen 's winters dalen tot -10℃. In de Poiane Brasov en de Prahova Vallei valt er zelfs genoeg sneeuw om er tussen november en maart te kunnen wintersporten. 

Kust Roemenië
Kust Roemenië
Vraag gratis een offerte aan

Extreem weer

Tijdens de zomermaanden kan het op de laagvlakte rond Boekarest ontzettend heet worden. Zeker in de hoofdstad zelf blijft de warme hangen tussen de gebouwen, waardoor de temperaturen kunnen oplopen tot boven de 40℃. Dit is voor veel mensen te heet om iets te kunnen ondernemen in de stad. Naast de hitte is er tussen mei en juli ook een kans op overstromingen in de Donauvallei. Tot slot zijn de winters in de berggebieden van Roemenië streng. De temperaturen dalen tot -10℃ en er kunnen plotselinge sneeuwstormen voorkomen. De wegen worden hierdoor tijdelijk onbegaanbaar. 

Besneeuwde Karpaten, Roemenië
Besneeuwde Karpaten, Roemenië

Beste reistijd

Wat voor jou de beste reistijd is hangt heel erg af van het soort vakantie. Heb je zin om aan het strand te ontspannen in het zonnetje? Dan kun je het beste in augustus en september naar de kust van Roemenië gaan. De zeewind werkt verkoelend en het aantal zonuren per dag is maximaal. Als je een stedentrip wilt maken naar bijvoorbeeld Boekarest kun je beter niet in de zomer gaan. Om de extreme hitte te ontwijken kun je dan beter in april en oktober hierheen gaan. En mocht je speciaal naar Roemenië willen voor een actieve vakantie in de bergen en natuur van het land, dan moet je rekening houden met de sneeuwval in de hoger gelegen gebieden. Je kunt er skiën en langlaufen van december tot en met februari, maar dan moet je wel opletten dat je niet wordt overvallen door een sneeuwstorm. Als je de bergen in trekt om te wandelen of te klimmen dan is de beste reistijd in de zomer. Van juli tot en met oktober zijn de temperaturen nog ruim boven het nulpunt en is de kans op neerslag minimaal.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen