De vliegvelden van RoemeniŽ

Vliegtuigmaatschappij Tarom Roemenie
Vliegtuigmaatschappij Tarom Roemenie

Roemenië is qua oppervlakte een groot land, waardoor en ook vele vliegvelden nodig zijn om de mensen van en naar het land te vervoeren. Het land ligt aan de Zwarte Zee en grenst aan vijf andere landen. De hoofdstad is Boekarest, waar ook twee luchthavens zijn te vinden. We geven je een overzicht van de belangrijkste en grootste luchthavens in Roemenië.

Heb je weinig kennis van RoemeniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Boekarest Henri Coanda Airport

Boekarest Henri Coanda Airport is de grotoste en drukste luchthaven van het land. In 2013 mochten ze ruim 7,6 miljoen passagiers ontvangen. Het vliegveld ligt noordelijk van de hoofdstad Boekarest, in de buurt van de plaats Otopeni. Het is tevens de vaste basis van de luchtvaartmaatschappij Tarom. Er worden zowel internationale als nationale vluchten op uitgevoerd. De luchthaven heeft genoeg faciliteiten als eetgelegenheden, winkels en toiletten. Eenmaal aangekomen op de luchthaven, ligt het centrum van de stad 18 kilometer verderop. Binnen 30 minuten ben je er met de auto. Een auto kan je huren bij een van de vele autoverhuur bedrijven op de luchthaven. Het is ook mogelijk met de bus of de trein naar het centrum te gaan.

Boekarest Henri Coanda Airport
Boekarest Henri Coanda Airport

Cluj-Napoca Airport

Cluj-Napoca Airport ligt in het noordwesten van het land, bij de stad Cluj-Napoca. Het is de op een na grootste stad van het land en daarom een belangrijke luchthaven. Jaarlijks ontvangt de luchthaven ruim 1 miljoen passagiers. De afstand naar het centrum is 8 kilometer, hier doe je ongeveer 20 minuten over. Je hebt de mogelijkheid om een bus te pakken of natuurlijk een taxi. Er zijn diverse bedrijven aanwezig die auto's verhuren. De internationale luchthaven is de laatste jaren flink opgeknapt. Zo is er een nieuwe aankomsthal gebouwd in 2006 en is er een nieuwe vertrekhal opgeleverd in 2009.

Cluj-Napoca Airport
Cluj-Napoca Airport
Vraag gratis een offerte aan

Timisoara Airport

Timisoara Airport is een van de belangrijkste vliegvelden van Roemenie en ligt bij de stad Timisoara. Jaarlijks ontvangt de luchthaven ruim 750.000 passagiers en dat aantal groeit. Timisoara is de derde grootste stad van het land. Vanaf de luchthaven is het 11 kilometer naar het centrum. Timisoara Airport heeft zijn naam te danken aan Traian Vuia, wat een Roemeense luchtvaartpionier en uitvinder was. Het openbaar vervoer is goed geregeld. Zo is er een express bus die je naar het centraal station brengt. Ook het nemen van een taxi kost maar weinig geld en is van te voren te reserveren. Er zijn diverse nationale en internationale autoverhuur bedrijven aanwezig.

Targu Mures Airport

Targu Mures Airport is een wat kleiner vliegveld, maar wel een internationale luchthaven. Het ligt op 14 kilometer afstand van de stad Targu Mures. Er worden ruim 350.000 passagiers vervoerd via de luchthaven per jaar. De luchthaven werd in 1936 al geopend en gemoderniseerd in 1969. In 2000 werd het nog eens grondig gerenoveerd, waarna er in 2005 een eigen internationale terminal werd toegevoegd. Het huren van een auto is zeer goed mogelijk bij een van de verhuurbedrijven.

Bacau Airport

Bacau Airport ligt bij de gelijknamige stad en werd voor het eerst opengesteld voor passagiers in 1946. Een moderne terminal werd gebouwd in 1970 en in 1975 ontving de luchthaven zijn internationale status. In 2005 werd het terminal gebouw volledig gerenoveerd. Jaarlijks vliegen er ruim 300.000 passagiers op de luchthaven. Ook hier is het weer mogelijk een auto te huren of een taxi te bestellen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,3

Gerelateerde artikelen