Uglich

Uglich Kremlin met blauwe torens, Rusland
Uglich Kremlin met blauwe torens, Rusland

Uglich ligt aan de Wolga en ongeveer 300 kilometer ten noorden van Moskou. Het stadje is gesticht in 937 en is daarmee een van de oudste steden van Rusland. De stad heeft momenteel iets meer dan 40.000 inwoners en is daardoor eerder een provinciaal stadje te noemen dan een echte stad. Tegenwoordig is de belangrijkste inkomstenbron van het stadje het toerisme.

Heb je weinig kennis van Rusland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Uglich
Plaatsen in de buurt van Uglich (Rusland) :
 • Yaroslavl (93 km)
 • Moskou (202 km)
 • Veliki Novgorod (430 km)
 • Kizhi (500 km)
 • Sint-Petersburg (534 km)
 • Derbent (1858 km)
 • Omsk (2157 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Uglich

  Historisch centrum Uglich (Uglich)

  Historisch centrum Uglich
  Historisch centrum Uglich
  Kaart met locatie Historisch centrum Uglich

  Sinds 1952 is een groepje restaurateurs bezig in het historisch centrum van Uglich, heel wat oude gebouwen zijn hierdoor nog steeds in goede staat. Volgens een recent plan voor Uglich zal het historisch centrum zo blijven als het nu is. In de stad vind je veel mooie voorbeelden van de historische Russische cultuur. Een aantal voorbeelden van deze cultuur zijn de Transfiguratiekathedraal en de Kremlin.

  Kathedraal van de Transfiguratie (Uglich)

  Kathedraal van de Transfiguratie
  Kathedraal van de Transfiguratie
  Kaart met locatie Kathedraal van de Transfiguratie

  De Kathedraal van de Transfiguratie ligt aan de oever van de Wolga. De Tranfiguratiekathedraal is een populaire toeristische en religieuze attractie. In 1713 werd de kerk gebouwd op de plaats van een oude en vervallen kathedraal. De gewelven en wanden van het gebouw tonen verschillende voorstellingen uit het Nieuwe Testament. De vrijstaande klokkentoren is in 1730 naast de kathedraal gebouwd en is ook zeker het bezoeken waard.

  Kremlin Uglich (Uglich)

  Kremlin Uglich
  Kremlin Uglich
  Kaart met locatie Kremlin Uglich

  Het Kremlin is een gebouw dat vaak terug te zien is in oude Russische steden. Ook in Uglich staat het gebouw trots en imposant aan de rand van de Wolga. In vroegere tijden was het Kremlin omringd door water en bestond het uit minder grond dan vandaag de dag. De grenzen werden later verlegd, nieuwe geulen werden eromheen gegraven etc. De meeste veranderingen werden uitgevoerd op bevel van de prins van Uglich. Vandaag de dag is het gebouw open als museum.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Rusland bekijken.

  Vervoer

  Er vliegen zo'n 50 luchtvaartmaatschappijen vanaf en naar Sheremetyevo Airport. Het vliegveld ligt ongeveer 180 kilometer verderop. Vanuit Moskou gaan er rondvaartboten naar Sint-Petersburg die onderweg langs Uglich varen en je daar de mogelijkheid geven van boord te gaan. Ook vind je aan de rand van de stad een treinstation, dit treinstation staat in verbinding met Moskou.

  Geschiedenis

  Uglich is rond het jaar 935 gesticht en een van de verhalen gaat dat dit door de Uglitchie gebeurde. De Uglitchie was een stam die destijds in Rusland leefde en daar zou de naam van de stad dan ook vandaan komen. Een ander verhaal is dat er vroeger kolen (ugel) verbrand werden, hieraan zou de stad zijn naam danken. Weer een ander verhaal over de naam van de stad is dat het zijn naam dankt aan dat de Wolga in de stad een hoek (ugel) maakt.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Uglich