Yaroslavl

Zomer in Yaroslavl, Wolga en Kotorosl, Rusland
Zomer in Yaroslavl, Wolga en Kotorosl, Rusland

Yaroslavl is een stad in het oosten van Rusland, aan de rivier de Wolga. Het historisch centrum van Yaroslavl staat sinds 2005 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad is onderdeel van de Gouden Ring van Rusland en ligt ongeveer 250 km ten noordoosten van Moskou. Yaroslavl is beroemd om de opmerkelijke architectonische monumenten, welke getuigen zijn van vele historische gebeurtenissen. Er wonen ongeveer 600.000 mensen in deze stad, maar dat aantal neemt de laatste jaren wel wat af. Yaroslavl is vooral een belangrijke industriestad maar bij toeristen ook erg populair vanwege de vele culturele attracties. Ondanks de Russische Burgeroorlog en een aantal luchtaanvallen tijdens de Tweede Wereldoorlog is het centrum van Yaroslavl erin geslaagd om een groot deel van zijn 17e-, 18e- en 19e-eeuwse gebouwen te behouden.

Landkaart Yaroslavl
Plaatsen in de buurt van Yaroslavl (Rusland) :
 • Uglich (93 km)
 • Moskou (250 km)
 • Veliki Novgorod (516 km)
 • Kizhi (536 km)
 • Sint-Petersburg (608 km)
 • Derbent (1830 km)
 • Omsk (2064 km)
 • Ervaringen

  op 10 september 2013 plaats: Yaroslavl, reisperiode: juli 2013

  heeft ook een soort strandje aan de rivier waar velen verfrissing zoeken. Er zijn geen accomodaties zoals bankjes, drank of eettentjes enz, maar het is er wel gezellig afkoelen, als je tenminste geen problemen hebt met zwemmen tussen de mosseltjes en slierten tussen de tenen...

  • Algemeen 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Yaroslavl

  Spaso-Preobrazhensky (Yaroslavl)

  Het meest bekende gebouw in de stad is het klooster 'Spaso-Preobrazhensky' ('Transfiguration of the Savior') Cathedral of the Spassky (St Savior) Monastery. Dit klooster werd opgericht in de 12e eeuw en is het oudste gebouw van de stad. Net als andere kerken uit deze tijd werd dit ook gebouwd als klooster, maar het kon tevens dienst doen als kerk en Kremlin in het geval van oorlog of andere calamiteiten.

  Volkov Theater (Yaroslavl)

  Volkov Theater
  Volkov Theater
  Kaart met locatie Volkov Theater

  Yaroslavl heeft 3 theaters waarvan 'Volkov Theater' het meest bekende is. Dit theater is sinds 1911 gehuisvest in een groot en indrukwekkend neoclassicistisch gebouw in het oude centrum van de stad. Ondanks dat het in 1911 verhuisd is naar een ander gebouw bestaat het Volkov Theater al sinds 1750. Het theater wordt inmiddels dan ook door de meeste mensen beschouwd als het meest beroemde provinciale Russische theater.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Rusland bekijken.

  Vervoer

  Tunoshna Airport ligt 18 km ten zuidwesten van het centrum en is een kleine luchthaven. De stad is gelegen te midden van verschillende belangrijke nationale en regionale autowegen, treinsporen en waterwegen.

  Geschiedenis

  De huidige stad ligt op 7 km ten noordoosten van de vroegere Vikingplaats Timerjovo uit de 8e of 9e eeuw. Yaroslavl zou volgens oude bronnen gesticht zijn in 1010 door Yaroslav de Wijze als een steunpunt van het Vorstendom Rostov tegen invallen vanuit het noorden over de Wolga. Als hoofdstad van het onafhankelijke Vorstendom Jaroslavl uit 1218, werd de stad opgenomen in het Groot-Hertogdom van Moskou in 1463.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Yaroslavl