Glasgow

Glasgow Armadillo, Schotland
Glasgow Armadillo, Schotland

Glasgow is de grootste stad van Schotland en ligt centraal in het land. Het is een van de belangrijkste industrie- en handelssteden. Toeristen die het westen van Schotland willen ontdekken zijn hier aan het juiste adres. Maar ook in de stad zelf is veel te beleven. Naast interessante musea en gebouwen kun je er heel goed winkelen. Na Londen is het zelfs de meest belangrijke winkelstad van het Verenigd Koninkrijk.

Heb je weinig kennis van Schotland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Glasgow
Plaatsen in de buurt van Glasgow:

Ervaringen

John de bruin op 11 juni 2018 plaats: Glasgow, reisperiode: mei 2018

Top reis voor herhaling vatbaar

 • Algemeen 10
 • Uitgaan 10
 • Cultuur 10
 • Restaurants 10
 • Bezienswaardigheden 10
 • Inwoners 10
 • Ligging 10
Ronald Balfoort op 1 november 2017 plaats: Glasgow, reisperiode: oktober 2017

Glasgow is een zeer grote stad die je niet in 1 dag kan ontdekken, mooi centrum, hele vriendelijke mensen, gastvrij en mooi centraal om de omgeving te verkennen. Zeer de moeite waard, gewoon daar op vakantie gaan

 • Algemeen 10
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 10
 • Restaurants 9
 • Bezienswaardigheden 10
 • Inwoners 10
 • Ligging 9
F.C de Ruijte op 18 oktober 2017 plaats: Glasgow, reisperiode: september 2015

Vond de stad niet echt schoon.

 • Algemeen 6
 • Inwoners 7
 • Ligging 7
Peter monderen op 30 april 2014 plaats: Glasgow, reisperiode: juli 2012

Burrel Collection Mooi museum met vele kunstverzamelingen die je zeker gezien moet hebben. Hier zijn we met de hele groep geweest. Mooie tentoonstellingen. We wilde de cathedraal bezoeken maar die was gesloten ivm bezoek van koningin van engeland. we bezochten de monumentale begraafplaats die daar naast lag op een heuvel. heel mooi om te zien

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 8
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 8
 • Ligging 8

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Glasgow

Glasgow Botanic Gardens (Glasgow)

Glasgow Botanic Gardens
Glasgow Botanic Gardens

Glasgow Botanic Gardens ligt aan de oever van de Kelvin. Je vindt er broeikassen en diverse planten uit gematigde en tropische streken. De smeedijzeren broeikas Kibble Palace dateert uit de Victoriaanse tijd. Hier worden onder andere Callistemon, Musa, Australische boomvarens en Camellia-cultivars gehouden. In de buitenlucht vind je ook nog verschillende soorten bomen en planten, zoals de es, eiken, prachtige rozen en exemplaren van Fagus.

Glasgow Cathedral (Glasgow)

Glasgow Cathedral
Glasgow Cathedral

Glasgow Cathedral, ook wel de High Kirk of Glasgow genoemd, is een kerk van de Church of Scotland. De kathedraal staat op de plek waar Saint Mungo, de patroonheilige van Glasgow, zijn kerk zou hebben gebouwd. In de kerk vind je o.a. de tombe van Saint Mungo. De kleine kathedraal dateert nog uit de tijd voor de Schotse Reformatie. Glasgow Cathedral staat ten noorden van High Street en ten oosten van Cathedral Street.


Kelvingrove Art Gallery and Museum
Kelvingrove Art Gallery and Museum

In Glasgow vind je het Kelvingrove Art Gallery and Museum. In dit museum zijn kunstwerken te vinden van verschillende grote meesters zoals Botticelli, Monet en Rembrandt. Het museum bevindt zich in een prachtig en zeer indrukwekkend gebouw. In 1901 opende het museum zijn deuren en sindsdien is de collectie flink uitgebreid. Sommige ruimtes hebben een eigen thema. Het museum hoopt met behulp van kunstobjecten, archeologische vondsten en presentatiemateriaal mensen bewust te maken van de geschiedenis. Vanaf de opening is het museum altijd gratis toegankelijk gebleven.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Schotland bekijken.

Vervoer

Glasgow International Airport ligt ten westen van de stad en is een van de drukste luchthavens van het land. Glasgow heeft twee centrale treinstations. De treinen uit het zuiden van Schotland, enkele treinen uit Edinburgh en de treinen uit Engeland komen aan op station Glasgow Central. Station Glasgow Queen Street is er voor treinen naar het noorden van Schotland en voor de snelste verbinding naar Edinburgh. Ook via de autoweg is Glasgow goed te bereiken. De M8 verbindt de stad met Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. En er gaan snelwegen en andere belangrijke doorgaande wegen naar het noorden van Schotland, de Schotse westkust en Engeland.

Geschiedenis

Vanwege de goede ligging aan rivier de Clyde wordt Glasgow al sinds de prehistorie bewoond. De Kelten zetten een bloeiende handel op met de Romeinen. Na de Romeinse tijd werd Glasgow onderdeel van het Koninkrijk van Strathclyde. In de 12e eeuw kreeg de plaats stadsrechten en in 1450 werd de eerste universiteit geopend. Ondanks de reformatie in de 16e eeuw bloeide de handel in Glasgow als nooit tevoren. Vooral de tabak-, steenkool- suikerindustrie groeide enorm. In de 19e eeuw trok Glasgow meer zware industrie aan wat resulteerde in een florerende scheepvaartindustrie. Van het eind van de 19e eeuw tot aan de Eerste Wereldoorlog werd 20% van alle schepen in Glasgow gebouwd. Na de oorlog raakte de stad in verval. Pas sinds de jaren '80 van de vorige eeuw bloeit de stad weer op en vandaag de dag doet de stad weer goed mee.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Glasgow? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Glasgow, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Schotland? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

1Bekijk onze reizen naar Glasgow