Kamperen in SloveniŽ

Slovenië is niet meteen het eerste land waar je aan denkt bij kamperen. Toch leent het land zich er zeer goed voor. Zowel het binnenland als de kust is prachtig en er zijn dan ook genoeg campings te vinden door het hele land.

Ben jij op zoek naar een vakantie in SloveniŽ? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Terme Snovik * * * *
Sloveense Binnenland / Kamnik - Terme Snovik
8,1 in reviews

Bekijk alle reizen naar SloveniŽ
Lifeclass Mind Slovenija * * * *
Sloveense RiviŤra / Portoroz
8,0 in reviews

Bekijk alle reizen naar SloveniŽ
Kompas * * * *
Karawanken / Kranjska Gora
8,0 in reviews

Bekijk alle reizen naar SloveniŽ
Act-ION Neptun * * * *
Sloveense RiviŤra / Portoroz
8,0 in reviews

Bekijk alle reizen naar SloveniŽ
Zdraviliöce Laöko * * * *
Sloveense Binnenland / Lasko
8,0 in reviews

Bekijk alle reizen naar SloveniŽ
Jezero * * * *
Karawanken / Bohinj
7,8 in reviews

Bekijk alle reizen naar SloveniŽ

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Kamperen binnenland

Het binnenland van Slovenië is dicht bebost met hoge bergenlandschappen en veel groen. Ook zijn er vele kraakheldere meren te vinden in de omgeving, waar je heerlijk in kan zwemmen. Een van die meren is het meer van Bled. Als je graag een actieve vakantie hebt dan is Bled zeer geschikt. Het plaatsje Bled kent bovendien een rijke cultuurhistorie en omgeeft zich door indrukwekkende landschappen. Wandelingen zijn er genoeg rondom het meer te maken. Bled is een zeer bekend meer in Slovenië en wordt ook wel 'de parel van de Julische Alpen' genoemd. Doordat de meeste campings mooi en rustig gelegen zijn heb je alle mogelijkheden deze omgeving te ontdekken. Kamperen in het wild is echter verboden. Ook overnachten in een caravan of camper langs de weg mag niet.

Kamperen aan de kust

De Adriatische Zee is een populaire bestemming voor kampeerders. Op een camping aan de Sloveense kust is een rustige maar heerlijke vakantie dan ook gegarandeerd. De kust in Slovenië is echter maar 46 kilometer lang, waarmee het bij de landen met de kortste kustlijnen hoort. Aan de kust die er is liggen wel talrijke oude havenplaatsjes. Ook de vele druipsteengrotten en de cultuurrijke steden in de buurt maken je vakantie aan de kust compleet.

Kwaliteit van het kamperen

Kamperen in Slovenië kan je nog niet direct vergelijken met de kwaliteit van de campings in bijvoorbeeld Italië en Oostenrijk. Er zijn wel een aantal betere campings met de nodige luxe. Campings aan de kust zijn vaak van wat mindere kwaliteit, omdat hier een rots- of kiezelstrand ligt en geen zandstrand. Aan te raden is dus bij het kiezen van een camping voor een iets hoger gewaardeerde camping te gaan. De campings in Slovenië zijn daarentegen wel erg goedkoop. Ook het leven in Slovenië is goedkoop. Kamperen kan in een huisje, tent, (sta)caravan of camper.

Bezienswaardigheden tijdens het kamperen

Tijdens het kamperen wil je waarschijnlijk ook een keer van de camping af. In de omgeving van de campings is genoeg te doen. Zo kan je een uitstapje maken naar een van de leuke steden al Piran, Bled of Ljubljana of kan je een van de druipsteengrotten bezoeken. De op één na grootste druipsteengrotten van de wereld liggen bij Postojna. De grotten zijn ooit gevormd door de rivier de Pivka. Ook de grotten van Škocjan zijn indrukwekkend en beschermd door UNESCO. Het Triglav Nationaal Park is vernoemd naar de hoogste berg in dit park, de Triglav, en bevat tevens het meer van Bled. Het nationale park is groen, bergachtig en heerlijk om door te wandelen of fietsen.

Kampeerklimaat

Slovenië heeft een landklimaat waardoor het heerlijk kamperen is in de zomer. In de zomermaanden is het namelijk aangenaam warm in het land. Hoger gelegen gebieden kennen een gematigd landklimaat, waardoor het daar iets koeler kan zijn. Nadeel van het landklimaat is dat er relatief veel regen valt in het land. Dit mag de pret tijdens het kamperen echter niet drukken.

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar SloveniŽ.

12 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,4

Gerelateerde artikelen