Reisadvies: Is SloveniŽ een veilig vakantieland?

Lake Bled in SloveniŽ
Lake Bled in SloveniŽ

Slovenië is misschien wel het best bewaarde geheim van Europa. Het land is nog niet ontdekt door het massatoerisme en juist daarom nog zo authentiek en mooi. Het landschap is zeer gevarieerd en prachtig en de hoofdstad Ljubljana is een pareltje. Wil je graag op vakantie naar Slovenië, lees dan hier alles over de veiligheid van het land.

Heb je weinig kennis van SloveniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Aanpassing reisadvies 15 mei voor Slovenië

Het algemene reisadvies voor alle landen ter wereld komt per 15 mei te vervallen. Vanaf dat moment wordt er per bestemming bekeken welk reisadvies het land krijgt. De verwachting is dat diverse landen een geel of groen reisadvies gaan krijgen, mede omdat deze landen aangegeven hebben toeristen te willen ontvangen uit andere EU-landen, zonder dat je eerst in quarantaine hoeft. Slovenië is een van de landen waarvan de verwachting is dat het een positief reisadvies gaan krijgen. 

Huidig reisadvies Slovenië

Doordat het aantal coronabestemmingen in heel Slovenië is toegenomen, is het reisadvies aangepast van geel naar oranje. Het wordt afgeraden naar Slovenië te reizen, met uitzondering van noodzakelijke reizen. Na een verblijf in Slovenië ga je bij thuiskomst in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Slovenië heeft ook reisbeperkingen voor Nederlandse reizigers. Je hoeft niet in quarantaine bij aankomst in het land, maar je moet wel een negatieve PCR testuitslag kunnen laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 48 uur en moet worden afgegeven door een erkend instituut. Indien je geen negatieve testuitslag kan laten zien, dan ben je verplicht om 10 dagen in quarantaine te gaan. De overheid in Slovenië controleert goed of deze regel wordt nageleefd.
Huidig reisadvies Slovenië

Onveilige gebieden Slovenië

Slovenië staat bekend als een veilig land. Er zijn dan ook geen gebieden in dit land die als onveilig worden beschouwd.

Veiligheid Slovenië

Slovenië is een veilig vakantieland. Er komt zelden zware criminaliteit voor en wanneer het voorkomt is dit vaak niet gericht op toeristen. Het enige waar je rekening mee dient te houden zijn zakkenrollers op toeristische plaatsen. Let op je spullen en laat waardevolle spullen in het kluisje van je hotel. Ook voor Ljubljana geldt dat dit een veilige stad is. Ook hier zijn zakkenrollers actief maar komt er verder geen zware criminaliteit voor.

Drie bruggen in Ljubljana
Drie bruggen in Ljubljana

Houd hier ook rekening mee

  • Als je naar Slovenië reist, dien je in het bezit te zijn van een geldig reisdocument. Dit mag een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart zijn.
  • In Slovenië is het verplicht om een vignet te hebben op de snelwegen en de ringweg rond de hoofdstad van Ljubljana. Rijd je zonder vignet op de snelweg? Dan kan dit een boete opleveren.
  • Slovenië is onderdeel van het Schengengebied. Buurland Kroatië is dat niet. Reis je via Slovenië naar Kroatië? Dan kom je langs een grenscontrole en word je zorgvuldig gecontroleerd door zowel de Sloveense als de Kroatische autoriteiten. Zonder een geldig reisdocument kan je een boete krijgen.
  • Verblijf je bij particulieren? Dan dien je dit in Slovenië binnen 72 uur te registreren bij de lokale politie.
  • In de Sloveense wintersportgebieden kunnen lawines voorkomen. Volg te allen tijde de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.
  • Bij veel sneeuwval kunnen wegen onbegaanbaar worden en is het mogelijk dat het openbaar vervoer uitvalt of ernstig vertraagd is. Houd hier tijdens het reizen rekening mee.
  • Ga je wandelen in de bergen van Slovenië? Hou dan rekening met snel wisselende weersomstandigheden.
  • Neem geen drugs mee naar Slovenië. In het buitenland kan het smokkelen, gebruiken of handelen van drugs zwaar bestraft worden.

Link

Kijk voor het meest actuele reisadvies op de website van de Rijksoverheid.

Accommodatietip

Terme Olimia is een gezellig en luxe resort dat bestaat uit meerdere accommodaties. Zo is er een accommodatie speciaal voor gezinnen en heb je een aparte accommodatie voor koppels. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,1

Gerelateerde artikelen