Reisadvies: Is SloveniŽ een veilig vakantieland?

Soča rivier in SloveniŽ
Soča rivier in SloveniŽ

Slovenië is misschien wel het best bewaarde geheim van Europa. Het land is nog niet ontdekt door het massatoerisme en juist daarom nog zo authentiek en mooi. Het landschap is zeer gevarieerd en de hoofdstad Ljubljana is romantisch te noemen. Wil je graag op vakantie naar Slovenië, lees dan hier alles over de veiligheid van het land.

Aanbieders van vakanties naar SloveniŽ
Bolderman Excursiereizen (excursiereizen) Klik
Sawadee Reizen (rondreizen) Klik
TUI (allround) Klik
VacanceSelect (autovakantie) Klik
De Jong Intra Vakanties (allround) Klik
Novasol (vakantiehuizen) Klik
Simi Reizen (jongerenreizen) Klik
Kras (allround) Klik

Huidig reisadvies

Voor Slovenië geldt op het moment het reisadvies 'alleen noodzakelijke reizen'. Dit in verband met het coronavirus. Er kunnen in- en uitreisbeperkingen gelden en door de overheid maatregelen genomen zijn.
Reisadvies Slovenië

Onveilige gebieden

Slovenië staat bekend als een zeer veilig land. Er zijn daarom ook geen gebieden waar je extra alert moet zijn of die als onveilig worden beschouwd.

Veiligheid in Ljubljana

Ook voor Ljubljana geldt dat dit een zeer veilig gebied is. Er komt zelden zware criminaliteit voor en wanneer het voorkomt is dit vaak niet gericht op toeristen. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je goed op je spullen dient te letten wanneer je op een toeristische plek bent. Hier zijn vaak zakkenrollers actief. Laat waardevolle spullen zo veel mogelijk in het kluisje van je hotel.

Houd hier ook rekening mee

Grenscontroles
De Sloveense autoriteiten kunnen extra controles aan de grensgebieden uitvoeren. Dit heeft te maken met de toestroom van vluchtelingen vanuit Kroatië. Deze controles kunnen leiden tot vertragingen bij de grens en in het treinverkeer.

Kijk voor het meest actuele reisadvies op de site van de Rijksoverheid.

Heeft u interesse in een reis naar SloveniŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,1

Gerelateerde artikelen