Reisadvies: Is SloveniŽ een veilig vakantieland?

Reisadvies SloveniŽ
Reisadvies SloveniŽ

SloveniŽ is een prachtig vakantieland dat nog niet is ontdekt door het massa toerisme, maar wat is het reisadvies voor SloveniŽ? Kan je hier veilig naartoe reizen en waar moet je rekening mee houden? Wij geven je informatie en tips over het reisadvies voor SloveniŽ en op welke zaken je als reiziger op moet letten.

Slovenië33travel/"> is misschien wel het best bewaarde geheim van Europa. Het land is nog niet ontdekt door het massatoerisme en juist daarom nog zo authentiek en mooi. Het landschap is zeer gevarieerd en prachtig en de hoofdstad Ljubljana is een pareltje. Wil je graag op vakantie naar Slovenië, lees dan hier alles over de veiligheid van het land. 

Heb je weinig kennis van SloveniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Slovenië

Het reisadvies voor Slovenië is groen. Je kan veilig door Slovenië reizen en het land kent geen bijzondere veiligheidsrisico's.
Reisadvies Slovenië

Onveilige gebieden Slovenië

Slovenië staat bekend als een veilig land. Er zijn dan ook geen gebieden in dit land die als onveilig worden beschouwd. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid Slovenië

Slovenië is een veilig vakantieland. Er komt zelden zware criminaliteit voor en wanneer het voorkomt is dit vaak niet gericht op toeristen. Het enige waar je rekening mee dient te houden zijn zakkenrollers op toeristische plaatsen. Let op je spullen en laat waardevolle spullen in het kluisje van je hotel. Ook voor Ljubljana geldt dat dit een veilige stad is. Ook hier zijn zakkenrollers actief maar komt er verder geen zware criminaliteit voor.

Drie bruggen in Ljubljana
Drie bruggen in Ljubljana

Houd hier ook rekening mee:

  • Als je naar Slovenië reist, dien je in het bezit te zijn van een geldig reisdocument. Dit mag een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart zijn.
  • In Slovenië is het verplicht om een vignet te hebben op de snelwegen en de ringweg rond de hoofdstad van Ljubljana. Rijd je zonder vignet op de snelweg? Dan kan dit een boete opleveren.
  • Slovenië is onderdeel van het Schengengebied. Buurland Kroatië is dat niet. Reis je via Slovenië naar Kroatië? Dan kom je langs een grenscontrole en word je zorgvuldig gecontroleerd door zowel de Sloveense als de Kroatische autoriteiten. Zonder een geldig reisdocument kan je een boete krijgen.
  • Verblijf je bij particulieren? Dan dien je dit in Slovenië binnen 72 uur te registreren bij de lokale politie.
  • In de Sloveense wintersportgebieden kunnen lawines voorkomen. Volg te allen tijde de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.
  • Bij veel sneeuwval kunnen wegen onbegaanbaar worden en is het mogelijk dat het openbaar vervoer uitvalt of ernstig vertraagd is. Houd hier tijdens het reizen rekening mee.
  • Ga je wandelen in de bergen van Slovenië? Hou dan rekening met snel wisselende weersomstandigheden.
  • Neem geen drugs mee naar Slovenië. In het buitenland kan het smokkelen, gebruiken of handelen van drugs zwaar bestraft worden.

Link

Kijk voor het meest actuele reisadvies voor Slovenië op de website van de Rijksoverheid.

9 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,1

Gerelateerde artikelen