Beste reistijd SloveniŽ: Vliegtijd en beste maand

Soča rivier
Soča rivier

Slovenië heeft een vrij korte kustlijn waardoor veel toeristen sneller voor buurland Kroatië kiezen. Ondanks dat wordt een natuurvakantie naar Slovenië wel steeds populairder. Hierdoor stijgt de populariteit van Slovenië ook steeds meer. Terecht, want het is een schitterend land. Wij kunnen je alles vertellen over de vliegtijd, het klimaat en de beste maanden om naar Slovenië te reizen.


Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Vliegtijd

Per week gaan er 9 vluchten naar Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Deze vlucht duurt 1,5 tot 2 uur. Je kunt er ook voor kiezen om met de auto naar Slovenië te reizen. Deze reis duurt ongeveer 12 uur, afhankelijk van het aantal stops. Hoewel je er met het vliegtuig een stuk sneller bent, is de auto absoluut een aanrader wanneer je van natuur houdt. De route naar Slovenië leidt je over imposante bergen, langs wilde rivieren en mysterieuze bosgebieden.

Bled meer
Bled meer

Klimaat

Aan de kustlijn van Slovenië heerst een mediterraan klimaat: warme zomers en milde winters. Aan de kust is het tijdens de zomermaanden gemiddeld zo'n 27℃. Dit geldt niet voor het centrale deel van Slovenië. De zomers zijn hier koeler en de gemiddelde temperatuur ligt dan tussen de 20℃ en 25℃. De winters zijn in het binnenland streng en de temperatuur kan zelfs dalen tot -20℃. Het is dan ook geen uitzondering dat er sneeuw valt in deze periode. Dit maakt Slovenië dan ook uitermate geschikt voor een wintersportvakantie.

Julische alpen
Julische alpen

Beste maanden

De beste reismaanden voor een vakantie naar Slovenië zijn de maanden juni tot en met augustus. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 22℃ en 30℃. Hoewel de temperatuur langs de kust iets hoger is, blijft het aangenaam vanwege de verkoelende zeewind.

Wil je graag op wintersportvakantie? Dan zijn de maanden januari tot en met maart een betere keuze. In het centrale deel van Slovenië zijn de winters streng en in deze periode valt er veel sneeuw. Je vindt er goede skipistes die nog niet zijn ontdekt door het massatoerisme zoals in landen als Oostenrijk wel het geval is.

Soca rivier
Soca rivier


Meer lezen over de highlights van de Julische Alpen, Triglav, Soca, Bled en Bohinj doe je HIER! 

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,7

Gerelateerde artikelen