Top 5 excursies SloveniŽ

Ljubljana, SloveniŽ
Ljubljana, SloveniŽ

Slovenië is een land met prachtige en indrukwekkende natuurgebieden. De afwisseling tussen natuurparken, grottenstelsels en historische bouwwerken, zoals kastelen en burchten, trekt steeds meer toeristen aan. Wij hebben een top 5 excursies voor je samengesteld die je niet mag missen tijdens een reis naar dit bijzondere vakantieland. 

Heb je weinig kennis van SloveniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Het meer van Bled

De stad Bled ligt in het noordwesten van Slovenië en kenmerkt zich door een schilderachtig landschap. Het prachtig gekleurde meer van Bled omringt de stad en is een trekpleister voor veel toeristen. Doordat de stad wordt omringd door het meer ontstaat er een soort eilandgevoel. Vanuit veel punten van de stad kijk je uit over het pittoreske meer. Rondom het meer loopt een weg, waar veel fietsers, wandelaars en hardlopers gebruik van maken om het gehele meer te bewonderen. In Bled zelf vind je ook een aantal bezienswaardigheden, waaronder het kasteel van Bled, het amfitheater-achtige winkelcentrum Triglav en de Sint Martinuskerk. Accommodatietips: Kompas Bled en Ribno Bled. 

Het meer van Bled, Slovenië
Het meer van Bled, Slovenië

2. Kasteel Predjama

Het Kasteel Predjama, wat ook wel bekend staat als Glad Predjama, is een grotburcht in Postojna. Deze stad ligt in het zuidwesten van Slovenië. In de 12e eeuw werd deze burcht gebouwd in een bergwand op maar liefst 123 meter hoogte. Tegenwoordig is het kasteel te bezoeken als een museum, waar onder andere archeologische vondsten, wapens en meubels zijn tentoongesteld. Daarnaast geniet je vanuit het kasteel van een prachtig uitzicht. Jaarlijks wordt hier in de zomer een riddertoernooi georganiseerd. Tijdens het toernooi, genaamd Erazem, ga je voor je gevoel even terug in de tijd. 

Kasteel Predjama, Postojna
Kasteel Predjama, Postojna
Vraag gratis een offerte aan

3. Ljubljana

De hoofdstad van Slovenië is Ljubljana. Het centrum bestaat uit een mengeling van historische en moderne gebouwen. Je vindt hier meerdere authentieke bouwstijlen terug, waaronder de invloeden van barok, art nouveau en het Romeinse tijdperk. Het kasteel Ljubljanski Grad is gebouwd op het hoogste punt van de stad en biedt een adembenemend uitzicht over de stad. De rivier de Ljubljanica splitst de stad in twee gedeelten. De Drie Bruggen van Tromostovje verbindt de twee gedeelten met elkaar en is bovendien een van de belangrijkste bouwwerken van de stad. Dit bouwwerk is ontworpen door de Sloveense architect Jože Plečnik, die verantwoordelijk is voor een groot aantal bouwwerken van de stad. Ook de universiteitsbibliotheek, het stadion van Ljubljana en verschillende kerken zijn door hem ontwerpen. Hij heeft hiermee een duidelijke stempel op de stad gedrukt. Accommodatietip: Het kindvriendelijke Radisson Blu met geweldig zwembad voor de kleintjes!

Uitzicht op het kasteel van Ljubljana, Slovenië
Uitzicht op het kasteel van Ljubljana, Slovenië

4. Nationaal Park Škocjanske Jame

In het Nationaal Park Škocjanske Jame vind je de beroemde grotten van Škocjan. Deze druipsteengrotten bevinden zich in het zuidwesten van Slovenië en behoren tot de UNESCO
Werelderfgoedlijst op het gebied van natuur. De grotten zijn meer dan 5 km lang en meer dan 200 meter diep. In de grot zie je verschillende watervallen. De ondergrondse canyon is prachtig om te zien. De Reka rivier heeft voor de uitslijting van rotsen gezorgd, waardoor de ondergrondse canyon is ontstaan. Er bestaan twee verschillende tours die je langs de grotten van Škocjan leiden. 

Grotten van Škocjan, Slovenië
Grotten van Škocjan, Slovenië

5. De kloof van Vintgar

Slovenië staat bekend om de wilde natuur en kent vele kloven. Ten noorden van de toeristische plaats Bled vind je de Blejski Vintgar kloof. Deze indrukwekkende kloof is de bekendste en drukst bezochte kloof van Slovenië. Een bezoek aan de Blejski Vintgar kloof kan goed gecombineerd worden met een bezoek aan het meer van Bled. Om de kloof te bezoeken, maak je een wandeling van ongeveer 3 km. Vooral het eerste gedeelte is zeer indrukwekkend. Door middel van hangende houten paden loop je dicht langs het snel stromende water. Tijdens de wandeling zie je ook diverse stroomversnellingen en cascades. Ook zie je de Slap Sim, een 16 meter hoge waterval, en de Devils bridge, een hoge, hangende brug over de kloof. 

Vintgar kloof, Slovenië
Vintgar kloof, Slovenië


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,3

Gerelateerde artikelen