Reizen in SloveniŽ

Prachtig slovenie
Prachtig slovenie

Slovenië ligt in Europa en heeft als hoofdstad Ljubljana. Buurlanden van Slovenië zijn Italië, Oostenrijk, Hongarije en Kroatië. In het land zijn allerlei soorten bergketens en kastelen te vinden. In het noorden liggen de Kamnische Alpen en de Karawanken en in het noordwesten de Julische Alpen. Hier ligt het grootste meer van het land: het Meer van Bohini van 25 km², en de hoogste berg van het land: Triglay van 2.862 meter hoog. Er wonen in Slovenië ongeveer 2.006.000 mensen op een oppervlakte van 20.256 km². De grotere steden van Slovenië zijn Koper, Kranj, Maribor en Celje. Verder zijn er vele bossen te vinden, de helft van het land is namelijk bebost. Ook de aanwezigheid van grotten en nationale parken is hier niet te missen. Slovenië werd lid van de EU op 1 mei 2004 en nam de euro aan in 2007. Het land heeft in het binnenland een landklimaat en aan de kust een mediterraan klimaat. Tijdens de wintermaanden liggen de temperaturen meestal tussen de 0 en 10 graden en tijdens de zomermaanden vaak tussen de 20 en 25 graden.

Heb je weinig kennis van SloveniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Taal

In Slovenië is de officiële taal die gesproken wordt het Sloveens (Slovenšèina). Dit is een Zuid-Slavische taal die aan het Kroatisch en Servisch is verwant. Er bestaan nog ongeveer 50 andere dialecten en subdialecten, ondanks dat het Sloveens een eenheidstaal is. In noordwest-Dolensjka wordt de meest pure vorm van het Sloveens gesproken. De geschreven Sloveense taal wordt in het Romeinse alfabet geschreven en bestaat uit 25 letters. In het oosten spreken veel inwoners Duits en aan de kust spreken een aantal bewoners nog Italiaans. De Engelse taal wordt steeds beter beheerst, vooral onder de jeugd die het op school leert.

Gezondheid

De gezondheidszorg in Slovenië is goed. Wel kunnen kosten voor opname in het ziekenhuis of medische verzorging hoog oplopen. Als je naar Slovenië reist, is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten die kosten als deze dekken. Het is niet verplicht om je te vaccineren, aangezien er in het algemeen geen speciale gevolgen zijn voor de gezondheid. Wel is het aanbevolen voor reizigers zich in te enten tegen DTP en Hepatitis A. Bij een verblijf langer dan 3 maanden of voor risicogroepen is het verplicht een vaccinatie tegen Hepatitis B te nemen. In de maanden maart tot en met november is het voor risicogroepen ook aanbevolen zich in te enten tegen FSME. In Slovenië kun je in principe alles eten, ook kraanwater is zonder gevolgen te drinken. Vraag gratis een offerte aan

Belangrijke telefoonnummers

Als je in geval van nood hulp nodig hebt van de politie, ambulance en/of brandweer, dan kun je gebruik maken van de volgende alarmnummers.

Alarmnummer politie: 113
Alarmnummer ambulance: 112
Alarmnummer brandweer: 112

Alleen reizen in Slovenië

Alleen in Slovenië reizen is prima mogelijk. Het is een veilig land en er komt relatief weinig criminaliteit voor. Er zijn dus geen bijzondere risico's aan het reizen naar Slovenië verbonden. Jaarlijks bezoeken talloze toeristen het land. Ook is het voor veel toeristen een doorreisland naar Kroatië in de zomer. Wel is er in Slovenië sprake van kleine criminaliteit, zoals zakkenrollers. Let daarom op je spullen, houd je persoonlijke bezittingen en waardevolle spullen goed bij of laat deze thuis, met name als je naar druk bezochte toeristische plekken gaat. Ook is het beter om geen grote hoeveelheden geld op zak te hebben. Alleen reizende toeristen zijn voor kleine criminelen een makkelijker doelwit. Overnacht daarom in accommodaties die betrouwbaar zijn.

Alles over de mooiste plekken van Slovenie lees je HIER.  

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen