Reizen in... Sri Lanka

Kandy in Sri Lanka
Kandy in Sri Lanka

Sri Lanka, een schitterend traanvormig eiland, drijvend in de Indische Oceaan, loopt over van culturele en natuurlijke schatten. Het land kent een zeer onstuimige geschiedenis, en het voortdurende conflict met de Tamiltijgers is pas in mei 2009 beëindigd. Tot op heden is men er echter nog wel waakzaam en worden veel plekken beveiligd maar is het land inmiddels een prima reisbestemming om veilig door heen te reizen. 

Over het algemeen is het echter redelijk veilig in Sri Lanka. Geweld tegen toeristen is zeer zeldzaam en de criminaliteitscijfers zijn laag, maar men moet – zoals vrijwel overal ter wereld - wel waakzaam blijven met betrekking tot waardevolle eigendommen. Pas op voor zakkenrollers en laat spullen niet onbeheerd achter. Een ander probleem waar je op bedacht moet zijn, zijn oplichters. Oplichters vormen een serieus probleem in de toeristische gebieden.

Je kunt je hier echter goed op voorbereiden door middel van de volgende tips:
– Geloof niet zomaar iemand die zegt dat hij/zij een professional is (een piloot bijvoorbeeld) of leidinggevende van een locatie (bijv. een busstation) zonder bewijs.
– Oplichtingspraktijken omtrent edelstenen komen regelmatig voor. Koop deze dus niet om deze met winst te verkopen in je eigen land.
– Wees op je hoede met behulpzaamheid en ongevraagde aanwijzingen of reisadvies. Neem het in ieder geval met een korrel zout, en mocht je het niet zeker weten, raadpleeg een plattegrond.
– Als je gezegd wordt dat het hotel waar je verblijft vol of gesloten is, bel even voor de zekerheid. Mocht het je eerste bezoek aan Sri Lanka zijn, geef het in ieder geval niet toe.

Heb je weinig kennis van Sri Lanka? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Gezondheid

De meeste reizigers naar Sri Lanka ondervinden niet of nauwelijks problemen met hun gezondheid, behalve reizigersdiarree. In de grote steden in Sri Lanka zijn de medische faciliteiten goed georganiseerd. Daarnaast hebben de meeste hotels een dokter 24 uur stand by. Het drinken van water is één van de grootste risico's om ziek te worden voor reizigers. Het water uit de kraan of putten wordt als ondrinkbaar beschouwd. Er zijn overal flessen water te koop, en het beste is om een gesealde fles water te kopen. Let daarnaast op zuivelproducten en de bereiding van vlees, vis, groente en fruit.

Belangrijke telefoonnummers

Politie: 119/118
Nationale Noodnummer: 119
Ambulance: 110
Brandweer: 111

Vraag gratis een offerte aan

Alleen op reis in Sri Lanka

Sri Lanka is een veilig land om alleen te reizen, hoewel het toch aangenamer kan zijn om met minimaal één reisgenoot te reizen. In vergelijking met vele andere landen is Sri Lanka relatief veilig voor zowel mannen als vrouwen om alleen te reizen. Vermijdt 's avonds afgelegen buurten en stranden, dit geldt met name voor vrouwen die alleen op reis zijn. Het is aan te raden voor vrouwen om veelal bedekkende kleding te dragen tijdens een bezoek aan Sri Lanka, met name wanneer er een bezoek gebracht wordt aan godsdienstige plekken. Deze bedekkende kleding helpt overigens ook tegen muggen.

Nogmaals, let goed op persoonlijke spullen en belangrijke documenten. Draag deze het liefst zoveel mogelijk bij je, en maak kopieën. Wanneer er iets onverhoopt gestolen wordt, meld dit dan zo spoedig mogelijk bij het dichtstbijzijnde politiebureau.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen