Combineer Sri Lanka met de Malediven

Gouden Tempel van Sri Lanka
Gouden Tempel van Sri Lanka

Sri Lanka is een peervormig eiland in de Indische Oceaan met veel culturele schatten. Ondanks dat het land een kuststrook heeft van 1.350 km wordt een rondreis door Sri Lanka vaak gecombineerd met een strandvakantie op de Malediven. Vanaf Colombo is het ongeveer 1,5 uur vliegen naar Malé, de hoofdstad van de Malediven. De bevolking van Sri Lanka staan bekend als vriendelijk en creatief. Het handwerk uit Sri Lanka staat hoog aangeschreven vanwege de goede kwaliteit en overal langs de weg vind je stalletjes waar de Sri Lankanen hun koopwaar aanbieden.

Heb je weinig kennis van Sri Lanka? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Sri Lanka

Een rondreis op Sri Lanka begint meestal op de internationale luchthaven van Colombo. Dit is de grootste stad van het land en laat een mooie mix zien van het moderne leven en oude, koloniale gebouwen en ruïnes. De stad grenst aan Kotte, de officiële hoofdstad van Sri Lanka. In Colombo zijn verschillende musea die de moeite waard zijn zoals het Nationale Museum. Ook de Jami-Ul-Alfar Moskee is een populaire bezienswaardigheid. Andere steden die vaak worden bezocht tijdens een rondreis zijn de Leeuwenrots van Sigiriya, de tempels van Anuradhapura en Kandy. In de oude koningsstad Kandy staat de Tempel van de Tand van Boeddha, misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van het land. Naast het bezoeken van steden is het ook aan te raden om de overweldigende natuur van Sri Lanka te ontdekken. In het Wilputta Nationaal Park wordt vaak, met succes, naar luipaarden gezocht en in het Udawalewe Nationaal Park kun je krokodillen, apen en olifanten spotten. Natuurpark Yala is ook echt een aanrader voor een prachtige "safari". Meestal vlieg je vanaf Colombo door naar Malé, de hoofdstad van de Malediven. Klik HIER om de leukste accommodaties in Sri Lanka te bekijken!

Colombo
Colombo

Bevolking Sri Lanka

De Sri Lankanen zijn een vriendelijk volk en weten hun goede humeur over te brengen op toeristen. Toch zijn er ook twee bevolkingsgroepen die al heel lang ruzie hebben met elkaar, waaronder Singalezen en Tamils. Beide beweren de eerste bewoners van het eiland te zijn. Er is jaren een burgeroorlog geweest maar vanaf 2002 is er een staakt-het-vuren. Op Sri Lanka wordt het kastenstelsel aangehangen, zowel door de Singalezen als de Tamils. Het verdelen van klassen dateert al van voor de jaartelling. Tot welke kasten je behoort is erfelijk bepaald. Hoe hoger de kaste, hoe meer verplichtingen. Trouwen doe je bij voorkeur binnen de eigen kaste. Tot de hoge kasten behoren handelaren, landeigenaren en priesters. In de middelste kasten horen o.a. bedienden, kooplieden, muzikanten en vissers. Tot de lage kasten behoren o.a. kappers en wassers.
Vraag gratis een offerte aan

Malediven

Eenmaal aangekomen in Malé maak je direct kennis met de prachtige witte stranden en het helderblauwe water van de Malediven. De archipel bestaat uit bijna 1.200 eilandjes. Malé ligt aan de zuidelijke rand van Noord Malé Atol (Kaafu Atoll). Er zijn veel all-inclusive hotels te vinden op de eilanden, van comfort tot zeer luxe. Tijdens de boottocht naar het hotel word je vaak vergezeld door dolfijnen. De rest van de vakantie kun je uitrusten en de onderwaterwereld ontdekken. Er zijn maar weinig andere landen ter wereld met zulke fantastische duikfaciliteiten dan op de Malediven. De vele eilandjes zorgen ervoor dat de onderwaterwereld een grote speeltuin is vol met prachtige vissen en koraal. De meest geliefde en bekendste plekken om te duiken zijn Noord en Zuid Malé Atol. Rondom het noorden van Malé Atol zijn imposante koraalmuren te vinden en bij Zuid Atol is Shark Point een geliefde plek.
Voor de leukste hotels, waterbungalows en prive eilanden van de Malediven klik je hier. 

Malediven
Malediven


Wij stellen graag een gratis offerte voor je samen met je wensen. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen