Top 10 bezienswaardigheden Sri Lanka

Heilige Stad Anuradhapura
Heilige Stad Anuradhapura

Het eiland Sri Lanka ligt in de Indische Oceaan en behoort tot Zuid-Azië. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 65.500 km² en er wonen bijna 21,5 miljoen mensen. Ga je binnenkort naar Sri Lanka? Het is leuk om vooraf een planning te maken van de bezienswaardigheden die je wilt bezoeken. Daar gaan wij je mee helpen.

Heb je weinig kennis van Sri Lanka? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Heilige Stad Anuradhapura

Anuradhapura is de oude koningsstad van Sri Lanka en er is van alles te zien. Je kunt oude ruïnes bezoeken uit het jaar 1000 voor Christus. Ook zijn er veel kloosters te bekijken die nog gebruikt worden door veel pelgrims. De stad is eigenlijk een groot openluchtmuseum met paleizen, tempels en nog veel meer heiligdommen. Anuradhapura mag je dus zeker niet overslaan bij een reis naar Sri Lanka.

2. Gouden Tempel van Dambulla

In het midden van Sri Lanka ligt de Gouden Tempel van Dambulla, die sinds 1991 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In dit grote complex van tempels is het grootste Boeddhabeeld ter wereld te vinden. Het complex wordt verdeeld in zo'n 80 grotten, maar 5 ervan behoren tot de heilige kamers. Hier zijn prachtige beelden, wandtekeningen en schilderijen te vinden van Boeddha, Ganesh en verschillende koningen. De Gouden Tempel van Dambulla is erg indrukwekkend en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Gouden Tempel van Dambulla
Gouden Tempel van Dambulla
Vraag gratis een offerte aan

3. Polonnaruwa

Polonnaruwa is de tweede koningsstad van Sri Lanka. De stad staat vol met tempels, Boeddhabeelden, ruïnes en stoepa's die al eeuwen oud zijn. Zo dateren de Siva Devala tempels uit de 10e en 13e eeuw. In de stoepa van Rankot Vihara worden heilige relikwieën en lichamelijke resten van de boeddha bewaard.

Polonnaruwa
Polonnaruwa

4. Sigiriya

Sigiriya is een complex dat bestaat uit prachtige tuinen die omgeven zijn door grachten en muren en op de top van de rots staat een oud paleis. Het complex is gebouwd door koning Kassapa I. Het paleis op de rots heeft een mysterieuze uitstraling en de rots wordt de 'Lion Mountain' genoemd. Overal in het paleis vind je prachtige schilderijen en beeldhouwwerken. Lees het gehele artikel over Sigiriya!

Sigiriya
Sigiriya

5. Colombo

Colombo is de commerciële hoofdstad van Sri Lanka. Je ziet er een mooie combinatie van oude ruïnes en het moderne leven. De stad heeft mooie en interessante bezienswaardigheden, zoals de Jami-Ul-Alfar Moskee, het National Museum en de St. Lucias kathedraal. Er zijn ook veel leuke winkeltjes te vinden, waardoor Colombo een leuke stad is om een keer heen te gaan.

Colombo
Colombo

6. Kandy

In het centrale deel van Sri Lanka vind je de bijzondere stad Kandy. Veel toeristen bezoeken er de Tempel van de Tand, waar de linkerbovenhoektand van de echte Boeddha bewaard zou worden. Helaas kunnen bezoekers hem niet bekijken. Verder kun je nog verschillende tempels bewonderen en elk jaar rond juli en augustus is er het Esala Perahera festival. Dit festival is leuk om mee te maken en er komen veel mensen op af.

Tempel van de Tand in Kandy
Tempel van de Tand in Kandy

7. Sinharaja

Sinharaja is een nationaal park met een oppervlakte van zo'n 11 hectare. In dit park bevinden zich 2 dorpen: Kolonthotuwa en Warukandeniya. Er leven een aantal zoogdieren in Sinharaja, maar er zijn meer vlinders, reptielen en vogels te vinden. Als je een wandeling wilt maken, is het verstandig om dit met een gids te doen, zodat je niet verdwaalt.

Sri Lanka of Ceylon Blue Magpie in Sinharaja
Sri Lanka of Ceylon Blue Magpie in Sinharaja

8. Duiken en snorkelen

Sri Lanka biedt prachtige locaties om te duiken en snorkelen. Het water zit vol met kleurrijke koralen en bijzondere vissen. Ook kun je gezonken scheepswrakken bekijken. Sommige onderwaterplaatsen zijn vanaf het strand te bereiken, maar je kunt ook met een bootje verder de zee op. Het duiken is een hele leuke en vooral bijzondere ervaring.

9. Stranden

Sri Lanka heeft een lange kustlijn met prachtige stranden. Hier bevinden zich veel luxe resorts waar je heerlijk van de vakantie kunt genieten. Voorbeelden van een aantal stranden zijn Arugambay Beach, Matara Beach, Beruwala, en Unawatuna Beach.

Bootje op een mooi strand
Bootje op een mooi strand

10. Botanische tuin van Peradeniya

In het plaatsje Peradeniya lagen de koninklijke tuinen. Deze werden in 1371 aangelegd door de koning en na zijn val hebben de Engelse overheersers de tuinen veranderd in een botanische tuin. De tuin is prachtig om te zien en je vindt er zeldzame planten en bomen. Het is erg rustgevend om er een keer doorheen te lopen.

Botanische tuin van Peradeniya
Botanische tuin van Peradeniya


 

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,0

Gerelateerde artikelen