Groene parel in de Indische Oceaan

Benota strand in Sri Lanka
Benota strand in Sri Lanka

Een heerlijke vakantie aan een bountystrand is voor velen een droomvakantie. En Sri Lanka is daar een uitstekende bestemming voor. Echter heeft Sri Lanka, de groene parel in de Indische Oceaan, nog veel meer te bieden. Dit prachtige eiland ligt in de buurt van India en is jarenlang het beeld geweest van de strijd tussen het leger en de Tamiltijgers. Gelukkig is tegenwoordig de rust wedergekeerd en het toerisme weer in bloei. Het eiland heeft veel bezienswaardigheden, zo zijn er o.a. veel boeddhistische kloosters en monniken aanwezig op het eiland. Bijzonder is dat je ook vrouwelijke monniken tegen kunt komen, al hoewel deze heel weinig de kloosters verlaten. Maar behalve de monniken en de kloosters is er nog veel meer te bezichtigen in het prachtige Sri Lanka. Reisgraag.nl heeft een aantal bijzondere en prachtige attracties op een rijtje gezet.

Heb je weinig kennis van Sri Lanka? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Culturele Driehoek

De populairste attractie van Sri Lanka is de Culturele Driehoek. Deze driehoek omvat een gebied van ongeveer 10.000 km2 en loopt van Anuradhapura in het noorden en Pollonaruwa in het oosten tot Kandy in het midden van het land. In dit gebied zijn veel bezienswaardigheden te vinden die al duizenden jaren oud zijn. Daartoe behoren oude koningssteden, pronkpaleizen en prachtige tempels. Deze bezienswaardigheden staan ook bijna allemaal op de Werelderfgoedlijst. Toeristen willen meestal alles in één dag zien, maar het aanbod aan bezienswaardigheden is in dit gebied zo groot dat er minstens drie dagen voor nodig zijn om alles te bekijken.

Een van de onderdelen van de Culturele Driehoek
Een van de onderdelen van de Culturele Driehoek

Safari

Je zult het niet verwachten, maar Sri Lanka is ook een waar paradijs voor liefhebbers van flora en fauna. Hier kun je genieten van prachtige jeepsafari’s en veel wilde dieren zien. Echter is er wel het nodige aan geduld en geluk nodig om de diverse diersoorten te zien. Maar wie dit geduld en geluk heeft kan genieten van onder andere luipaarden, olifanten, jakhalzen, stokstaartjes, waterbuffels en herten. Ook zijn er in Sri Lanka heel veel krokodillen te zien. Om luipaarden te zien kan je als toerist het beste naar Yala gaan, dit schijnt zelfs de beste plek ter wereld om luipaarden in het wild te bewonderen. Er zijn verschillende parken in Sri Lanka waar toeristen een jeepsafari kunnen maken. Wie een safari wilt maken in een wat stiller en rustiger gebied kan zijn hart ophalen in het nationale park Bundala. Deze plek is een waar paradijs voor de liefhebber van vogels. Je komt hier allerlei soorten tegen, van pelikanen tot ibissen en van dwergpapegaaien tot een Indische kuifarend.

Klik HIER voor onze leukste accommodaties in natuurpark Yala. Een van onze favoriete bestemmingen in Sri Lanka. 

Safari met olifanten
Safari met olifanten
Vraag gratis een offerte aan

Strand

Behalve van de natuur kun je in Sri Lanka ook genieten van het strand. Volgens sommigen zijn de stranden hier net zo mooi te noemen als de stranden op de Malediven. Een groot gedeelte van de toeristen bezoekt Sri Lanka voor een tropische strandvakantie. Deze toeristen bezoeken massaal de stranden aan de westkust, met de typerende stranden en betonnen hotels. Maar als je slim bent regel je een chauffeur die je naar de zuidkust brengt. Ten eerste is het daar veel rustiger, maar ook de omgeving is veel mooier. Zo zijn er karakteristieke witte bountystranden met palmbomen en een azuurblauwe zee. De horizon wordt niet vervuild met grote betonnen hotels, maar er bevinden zich eenvoudige accommodaties, strandtentjes van bamboe en hier en daar een paar ligbedjes. Hoe verder je van de hoofdstad gaat, hoe rustiger het wordt. In de buurt van Tangalla bevinden zich een aantal rustige, soms wel uitgestorven, stranden. De mooiste is: 'Silent Beach'. Hier bevindt zich een luxe strandresort met wellness-faciliteiten. Het bijbehorende strand is voor iedereen vrij toegankelijk. Lees HIER verder over de mooiste stranden van deze bestemming!


Het prachtige strand
Het prachtige strand

Sri Lanka heeft dus vele mogelijkheden voor een prachtige vakantie!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen