Duiken op Sri Lanka

Zeeschildpad in Sri Lanka
Zeeschildpad in Sri Lanka

Sri Lanka is een prachtig paradijselijk eiland met honderden fantastische duikplekken. Op Sri Lanka is het mogelijk om te duiken rondom tientallen bekende scheepswrakken die dateren uit het koloniale tijdperk, bij de koraalriffen, onder de grotten en bij de rotsformaties rondom het eiland. Er zijn tal van hotels te vinden die dichtbij populaire duikplaatsen liggen en een goede service aanbieden.

Reisbureau Reisgraag.nl heeft veel kennis van Sri Lanka. Onze klanten geven ons een 9,6 op TrustPilot voor de service die wij verlenen. Wilt u hulp bij het samenstellen van uw reis? Vul dan gratis en vrijblijvend het formulier in.

Duikplaatsen op Sri Lanka

Sri Lanka is een eiland en dit betekent dat je bijna overal kunt duiken. Er zijn echter wel twee belangrijke seizoenen die bepalen aan welke kant van het eiland gedoken kan worden. Dit is het zogeheten westkust seizoen en het oostkust seizoen. Het eerste seizoen is van november tot april en het tweede seizoen duurt van mei tot oktober.

Populairste duikplaatsen

Op Sri Lanka zijn er vele duikplaatsen waarvan de meest populaire hieronder worden toegelicht. Hierbij wordt niet alleen de regio zelf genoemd, maar ook de kenmerken van de duikplaatsen.
  – Basses: duiken tussen riffen van kalksteen en vissen bij scheepswrakken
  – Batticaloa: duiken tussen rotsen, koraalriffen en scheepswrakken
  – Bentota: duiken tussen rotsen en koraal
  – Beruwala: duiken tussen diepe rotsen en koraal
  – Colombo: duiken tussen rotsen en koraalriffen bij grote scheepswrakken
  – Hikkaduwa: duiken tussen rotsige ontsluitingen, koraalriffen en bij grote scheepswrakken
  – Kalpitiya: snorkelen tussen rotsen en koraalriffen bij de Bar Reef Marine Sanctuary
  – Negombo: duiken tussen rotsen en koraalriffen en de zeedieren
  – Trincomalee: duiken tussen rotsen en koraal
  – Unawatuna: duiken tussen rotsen en bij grote scheepswrakken
  – Weligama: duiken tussen ondiepe rotsen en koraalriffen

Accommodaties nabij duikplaatsen

Hieronder worden een aantal hotels vermeld die dichtbij de de bovenstaande duikplaatsen zijn gelegen. De hotels worden gerund door professionele duikers die in het bezit zijn van een PADI certificaat. De hotels zijn mooi en bieden een goede service aan.
  – Aqua Inns Ltd. op 6 kilometer afstand van Trincomalee
  – Chaya Blue in Trincomalee
  – Nilaveli Beach Hotel bij duikschool Scuba Sri Lanka (SSL) en op 15 kilometer afstand van Trincomalee
  – Hotel Tricomalee midden in het centrum
  – The Harbour View Guest House in Trincomalee
  – The Riviera dichtbij de lagune
  – The Bridge View Hotel dichtbij de lagune

Kantduiken en boottochten

Kantduiken komt maar zelden voor. Er zijn enkele organisaties die over het algemeen kleine boten hebben voor ongeveer 6 duikers. Sommige beschikken over grotere boten voor ongeveer 15 duikers. De meeste duiktochten vinden plaats vóór de middag, afhankelijk van de organisatie. Dit zou een 2-tank duik of een reis terug naar de kust kunnen betekenen om te herladen voor de tweede duik.

De duur van de boottochten is vrij kort, variërend van 10 tot 45 minuten en afhankelijk van de locatie. Bijna alle grote duikorganisaties hebben zuivere zuurstofflessen aan boord voor het onwaarschijnlijke geval van een noodsituatie. De boten zijn tevens uitgerust met radio en mobiele telefoons voor eventuele noodoproepen.

Het duikdoel kan veranderen, maar dat is afhankelijk van wat je tegenkomt. Soms is het zicht zo goed dat er allemaal interessante rotsformaties te zien zijn en er gewoon gedoken moet worden, maar het kan ook zijn dat de boot tegen een walvishaai of Manta Ray aanbotst waardoor niemand meer kan denken aan duiken voor de rest van de ochtend.

Heeft u interesse in een reis naar Sri Lanka? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,3

Gerelateerde artikelen