Kaohsiung

Kaohsiung in Taiwan
Kaohsiung in Taiwan

Kaohsiung is na Taipei de grootste stad in Taiwan en ligt in het zuiden van het eiland. De stad geeft een goed beeld van de Taiwanese economie. De stad heeft een grote internationale haven en is een belangrijk industriële centrum van Taiwan.

Kaohsiung is oorspronkelijk een vrij bescheiden stad, maar heeft een snelle economische groei doorgemaakt. Door de hoge concentratie zware industrie die in de stad gevestigd is, wordt een aanzienlijke hoeveelheid vervuiling geproduceerd. In de hoop de zware industrie uit het centrum naar de buitenwijken van de stad te verjagen, probeert de lokale overheid vooral de hightech en service industrie te stimuleren om zich te vestigen in het centrum van Kaohsiung. Tegenwoordig is de vervuiling een stuk minder waardoor de leefkwaliteit van de stad vergelijkbaar is geworden met die van Taipei.

Heb je weinig kennis van Taiwan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Kaohsiung
Plaatsen in de buurt van Kaohsiung (Taiwan) :
 • Tainan (38 km)
 • Taichung (169 km)
 • Taipei (297 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Kaohsiung

  Holy Rosary Cathedral (Kaohsiung)

  Holy Rosary Cathedral is de oudste klooster katholieke kerk in Taiwan. Het oorspronkelijke gebouw stamt uit 1860 en werd verbouwd in 1928. De bouwstijl is zowel gotisch als romaans. Het interieur is een beetje vergelijkbaar met die van de kathedraal van Manilla in de Filipijnen.

  Lianchita (Kaohsiung)

  Lianchita
  Lianchita
  Kaart met locatie Lianchita

  Het Lotus meer (Lianchita) is een van de leukste bezienswaardigheden van Kaohsiung. Er liggen verschillende tempels en pagodes in en rondom dit meer.

  Tuntex Sky Tower (Kaohsiung)

  Tuntex Sky Tower
  Tuntex Sky Tower
  Kaart met locatie Tuntex Sky Tower

  Tuntex Sky Tower (T & C Tower) bevindt zich in het Ling Ya district en heeft een dakhoogte van 347 meter. Met antenne telt het gebouw een hoogte van 378 m. Het gebouw werd tussen 1994 en 1996 gebouwd en werd geopend in 1997. Het is het hoogste gebouw in Kaohsiung en het was het hoogste gebouw in Taiwan totdat Taipei 101 de wolkenkrabber in hoogte overtrof.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Taiwan bekijken.

  Vervoer

  Net zoals in Taipei ligt in Kaohsiung één van de twee internationale luchthavens van het eiland.

  Geschiedenis

  Kaohsiung is heeft de laatste jaren een indrukwekkende economische groei doorgemaakt, want zo'n twee eeuwen geleden was het niet meer dan een vissersdorp. Het Japanse koloniale regime baggerde het kanaal tussen het eiland Quijin en Kaohsiung, verbreedde de monding van het havengebied en bouwde er de eerste golfbreker. En naarmate de zware industrie in Kaohsiung, die kenmerkend is voor de stad, zich ontwikkelde, vermenigvuldigde zich de bevolking steeds meer. Kaohsiung kreeg internationaal gezien nog een boost in 2009 toen in de stad de achtste Wereldspelen, een internationaal sportevenement voor sportdisciplines die niet tot de Olympische Spelen behoren, werden gehouden.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Kaohsiung