Taichung

Berglandschap van Taichung in Taiwan
Berglandschap van Taichung in Taiwan

Het stedelijke aandachtspunt Taichung is ooit kort de hoofdstad van Taiwan geweest, maar toch zien veel reizigers datgene wat de stad Taichung te bieden heeft juist vaak over het hoofd. Want Taichung is een stad met een geheel eigen stijl en atmosfeer, waar het grootste gedeelte van de inwoners nog Taiwanees als voertaal gebruikt. De stad huisvest rond de 1 miljoen inwoners en is daarmee de derde grote stad in Taiwan. Taichung ligt aan de westkant van het centrale gedeelte van het eiland.

Taichung delft bij reizigers vaak het onderspit als het vergeleken wordt met andere grote steden in Taiwan. Er zijn in Taichung misschien niet zoveel tempels en andere culturele attracties als in andere steden, maar de stad heeft vele musea die zeker de moeite waard zijn om een bezoek aan te brengen. Bovendien is het gedurende het hele jaar goed vertoeven in deze stad dat haar aangename klimaat dankt aan de gunstige ligging. Ook vindt men hier de grootste restaurants en nachtclubs van het hele eiland.

Heb je weinig kennis van Taiwan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Taichung
Plaatsen in de buurt van Taichung (Taiwan) :
 • Taipei (138 km)
 • Tainan (138 km)
 • Kaohsiung (169 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Taichung

  Taichung Park (Taichung)

  Taichung Park
  Taichung Park
  Kaart met locatie Taichung Park

  Taichung Park is het oudste park van Taichung en wordt ook wel Chungshan Park genoemd. Het werd gebouwd toen Taiwan nog onder afhankelijk gebied van Japan was. Een bekend festival wat in het park wordt gevierd is Lantern Festival.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Taiwan bekijken.

  Vervoer

  Taichung Airport is de derde internationale luchthaven van Taiwan. Het vliegveld verzorgt voornamelijk vluchten van en naar Hong Kong, Vietnam en China. Verder is Taichung ook prima te bereiken via de spoorlijnen TRA (regulier treinverkeer) en HSR (hogesnelheidstrein).

  Geschiedenis

  De stad Taichung is gesticht in 1721 door immigranten afkomstig van het Chinese vasteland. Tatun was de oorspronkelijke naam die zij aan de stad gaven. De huidige naam van de stad werd door de Japanners aangenomen tijdens de bezetting van het eiland. Onder het Japanse bewind groeide de stad vliegensvlug. Na 1960 komt Taichung pas echt tot bloei als veel lokale zelfstandige ondernemers besluiten kleine fabrieken in de stad op te zetten. Deze fabrieken leggen zich vooral toe op de productie van kleding, ventilatoren en andere algemene gebruiksartikelen.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Taichung