Dar es Salaam

Mooi plaatje van Dar es Salaam
Mooi plaatje van Dar es Salaam

Dar es Salaam ligt in het oosten van Tanzania en is met zijn 2,5 miljoen inwoners ook de grootste stad van het land. Het was voorheen dan ook de hoofdstad. Letterlijk betekent de naam: 'huis van vrede'. Eerder had de stad de naam Mzizima, wat 'gezonde stad' betekent. Dar es Salaam heeft zowel in de zomer als de winter een vochtig klimaat met stabiele temperaturen.

Heb je weinig kennis van Tanzania? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Dar es Salaam
Plaatsen in de buurt van Dar es Salaam (Tanzania) :
 • Zanzibar (73 km)
 • Dodoma (397 km)
 • Arusha (480 km)
 • Ervaringen

  op 6 mei 2019 plaats: Dar es Salaam, reisperiode: april 2019

  South Beach is mooi. Binnenstad beperkt gezien, alleen het oude (Duitse gedeelte). Tip: National Museum en de Botanische tuinen.

  • Algemeen 7
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 7
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 8
  • Ligging 9

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Dar es Salaam

  Markt in Dar es Salaam (Dar es Salaam)

  Kariakoo in Dar es Salaam is de grootste overdekte markt in heel Afrika. Je kunt hier terecht voor de dagelijkse boodschappen. Erg leuk en indrukwekkend. Het Kariakoo-marktgebouw is een voorbeeld van een gebouw waarin zowel traditionele Afrikaanse kenmerken als westerse invloeden te herkennen zijn.

  Nationaal Museum (Dar es Salaam)

  Het Nationaal Museum in Dar es Salaam is erg leuk en leerzaam. In dit museum kun je jezelf prima vermaken voor een paar uur. In het museum wordt informatie gegeven over de geschiedenis van Tanzania, over de dieren die in het land leven en is er kunst om te bezichtigen. In het museum kun je ook Sukuma Stones spelen.

  Village Museum (Dar es Salaam)

  In het Village Museum in Dar es Salaam wordt de geschiedenis van de 18 inheemse stammen belicht. In het museum zijn ook 16 hutten nagebouwd waar in de middag voorstellingen worden gegeven. De voorstellingen bestaan uit traditionele dansen die worden uitgevoerd in traditionele klederdracht.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Tanzania bekijken.

  Vervoer

  Het internationale vliegveld wat in de stad ligt is het Julius Nyerere International Airport. Deze is vernoemd naar de eerste president van het land, namelijk Mwalimu Julius K. Nyerere. Ook per trein kun je de stad bereiken, maar het Tazara netwerk is tot de westkant van buurland Zambia slechts beperkt te bereiken. De vervoersmiddelen waarmee je je in het land kunt verplaatsen is de Bajaj, een Indiase fiets met 3 wielen. Daarnaast heb je nog de Dalala, een autobusje of kun je met een taxi of auto rijden.

  Geschiedenis

  De eerste Europeaan, Albert Roscher uit Hamburg, kwam in 1859 aan in Mzizima. Zijn huidige Arabische naam kreeg de stad in 1866 van de sultan Seyyid Majid van Zanzibar. Hij overleed in 1870, waarna de stad in verval raakte. Toen de Duitse Oost-Afrika maatschappij een vestiging opende in Dar es Salaam bloeide de stad weer op en werd het een belangrijke handelsplaats. De Centrale Spoorweg werd in het begin van de 18e eeuw aangelegd, waardoor de industrie sterk uitbreidde. In 1973 werd Dodoma de hoofdstad in plaats van Dar es Salaam, deze stad ligt meer centraal in het binnenland van Tanzania. Toch is Dar es Salaam nog steeds de belangrijkste stad van het land.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Dar es Salaam