Beste reistijd TsjechiŽ

Praag, de hoofdstad van TsjechiŽ
Praag, de hoofdstad van TsjechiŽ

Tsjechië is gelegen in Midden-Europa en is een van de jongste landen in Europa. De Tsjechische Republiek is ontstaan in 1993 nadat Tsjecho-Slowakije werd opgesplitst in Tsjechië en Slowakije. De populairste tijd om het land te bezoeken is het zomerseizoen vanwege het klimaat en de bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens dit seizoen maar ook in de winter kun je naar het land reizen. Als je van de wintersporten skiën, snowboarden en schaatsen houdt, is het aan te raden Tsjechië te bezoeken in de winter. Wil jij weten wat de beste reistijd is en wat het klimaat is van Tsjechië? Lees dan verder. 

Heb je weinig kennis van TsjechiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Reistijd naar Tsjechië

Tsjechië is te bereiken per vliegtuig vanaf Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam. Als je naar de hoofdstad Praag vliegt vanaf Amsterdam duurt je vlucht 1,5 uur. Dit is een rechtstreekse vlucht. Vanaf Eindhoven vlieg je in 1 uur en 25 minuten naar Praag. Vanaf Rotterdam is er geen rechtstreekse vlucht en doe je er 5 uur en 20 minuten over. Als je met de auto naar Tsjechië reist, doe je er ongeveer 9 tot 14 uur over. De reistijd is afhankelijk van je snelheid en van de verkeersdrukte. De afstand van Utrecht naar Praag is 857 kilometer. Je kunt het beste 's nachts of in het weekend reizen om de verkeersdrukte te vermijden. Houd er rekening mee dat het tijdens schoolvakanties drukker is en dat er oponthoud kan ontstaan door de wachttijden bij de Tsjechische grens. 

Klimaat en temperaturen in Tsjechië

In Tsjechië zijn er verschillende klimaten. Zo is er in het land een gematigd zeeklimaat met zachte zomers en milde winters, een gematigd landklimaat met koelere winters en redelijk wat neerslag en een koel landklimaat. In het Reuzengebergte heerst een landklimaat. De lagere temperaturen en de hogere hoeveelheid neerslag gelden vooral voor de hoger gelegen gebieden in Tsjechië. De lager gelegen gebieden rondom Praag zijn droger dan de rest van Tsjechië. Hier valt gemiddeld zo'n 400 tot 600 millimeter neerslag per jaar. De neerslag wordt vaak door de bergen op afstand gehouden. Hierdoor zijn de lager gelegen gebieden vaak relatief droog. De zomermaanden in Tsjechië zijn redelijk warm maar natter dan de wintermaanden. Door de aanvoer van warme lucht vanuit Rusland kan de temperatuur overdag oplopen tot 30 graden of hoger. 

Tsjechie
Tsjechie
Vraag gratis een offerte aan

Wintersport in Tsjechië

Een wintersportvakantie in Tsjechië is relatief goedkoop. De skipassen, de accommodaties en consumpties zijn namelijk redelijk betaalbaar. De bekendste skigebieden in Tsjechië zijn Spindleruv Mlyn, Rokytnice en JanskeLanze. Deze skigebieden hebben minder dan dertig kilometer skipistes en zijn minder hoog dan de bergen in de Alpen. Hierdoor zijn de gebieden perfect voor beginnende wintersporters en voor families. De meeste skigebieden bevinden zich in het Reuzengebergte en in het Sumava gebergte. De kans op sneeuw is vrij hoog in de skigebieden en in de afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in moderne liftinstallaties. Als je tijdens je wintersportvakantie ook wilt genieten van après-ski zijn de bestemmingen Spindleruv Mlyn, Benecko en Harrachov aan te raden. Onderaan de liften vind je tal van leuke barretjes waar je je wintersport dag mee kunt afsluiten. Een leuke accommodatie in Harrachov in het Reuzengebergte is Orea Resort Sklár. In het resort kun je onder andere gebruik maken van het zwembad en het wellness centrum. Het wintersportseizoen begint in Tsjechië ongeveer halverwege december en duurt tot begin maart. Januari is de koudste maand. De kans is aanwezig dat het Lipnomeer bevroren is waardoor jij er heerlijk kunt schaatsen. 

Wintersport Tsjechië
Wintersport Tsjechië

Beste reistijd voor Tsjechië

De beste reistijd om naar Tsjechië te gaan, zijn de maanden april tot en met september. In deze maanden is de temperatuur in het land het hoogst en staat de natuur volop in bloei wat een geweldig aanzicht geeft. De hoofdstad Praag kun je het hele jaar door bezoeken omdat de stad behoort tot de droogste en meest warme plekken van Tsjechië. Houd er rekening mee dat het in de maanden juli en augustus in het land druk kan zijn vanwege het hoogseizoen en vanwege het warme weer. Voor een wintersportvakantie is half december tot begin maart de beste reistijd. 

Praag
Praag

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen