Wandelen in TsjechiŽ

Tsjechië is een prachtig vakantieland. Je kunt er terecht voor een strandvakantie, rondreis en stedentrip maar wat veel mensen niet weten is dat Tsjechië ook erg geschikt is voor een wandelvakantie. De veelzijdige natuur zorgt voor prachtige wandeltochten die in de meeste natuurparken duidelijk zijn aangegeven. De meest populaire wandelgebieden zijn het Boheemse Zwitserland, het Reuzengebergte en het Boheemse Woud.

Heb je weinig kennis van TsjechiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Boheems Zwitserland

Natuurgebied Boheems Zwitserland ligt in het noorden van Tsjechië. In het oosten grenst dit gebied aan het Boheemse Woud. Het is vooral bekend vanwege de zandstenen rotscomplexen. De talrijke wandelpaden in dit gebied leiden je langs bijzondere monumenten en aangename stadjes. Je kunt er ook voor kiezen om een gedeelte per boot te ontdekken. De Kamenice rivier kent twee valleien waar je mooie boottochten kunt maken. Ook een aanrader is om langs een kasteel te wandelen, Falkenstejn en Saunstejn worden gezien als de meest spectaculaire kastelen in de omgeving van Boheems Zwitserland.

Reuzengebergte

Het Reuzengebergte is gelegen op de grens van Tsjechië en Polen. Dit gebergte ligt slechts op zo'n 125 kilometer van de Tsjechische hoofdstad Praag. Het Reuzengebergte beschikt over een prachtige natuur en is om die reden enorm populair onder toeristen. In de winterperiode is dit gebied voornamelijk populair bij liefhebbers van de wintersport. Er is een uitgebreid netwerk van wandelpaden, die allemaal goed gemarkeerd zijn. Veel van deze wandelpaden lopen langs mooie watervallen en beekjes. Een wandelpad die de wandelaars langs de mooiste plekken over de toppen van het Reuzengebergte leidt is het 'Tsjechisch-Poolse Vriendschap' pad. Ook zijn er paden die langs de bron van de Elbe, Divcy kameny en het Mechov meertje komen, die laatste is bijna altijd bevroren en dat geeft prachtige beelden.

Boheemse Woud

In het Boheemse Woud ligt o.a. Nationaal Park Sumava. Dit is het grootste park van het land en volgt de grens van Tsjechië langs Oostenrijk en Duitsland. Omdat het gebied tot 1990 niet toegankelijk was voor toeristen is de natuur goed bewaard gebleven. De enorme ongerepte bossen strekken zich uit over een lengte van 125 kilometer. Het hele jaar door kun je uitstekend wandelen in Sumava, er zijn verschillende wandelpaden die je langs alle bezienswaardigheden leiden. Langs het wereldberoemde Lipnomeer kun je genieten van de watersporters op het meer of zelf een verfrissende duik nemen. Ook de historische stadjes Susice, Prachitice en Klatovy zijn een aanrader om te bezoeken.

Overnachten tijdens de wandelvakantie

Als je een georganiseerde wandelvakantie boekt dan zijn de overnachtingen van tevoren vaak geregeld maar wil je op eigen houtje de natuur van Tsjechië ontdekken dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld een vakantiehuis je huren en vanuit daar verschillende wandeltochten te maken, maar je kunt ook 's ochtends vertrekken en 's avonds pas kiezen waar je slaapt. Houdt er wel rekening mee dat het in het hoogseizoen druk kan zijn er niet overal plek is.

Heeft u interesse in een reis naar TsjechiŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,5

Gerelateerde artikelen