Wandelen in TsjechiŽ

Tsjechië is een prachtig vakantieland. Je kunt er terecht voor een strandvakantie, rondreis en stedentrip maar wat veel mensen niet weten is dat Tsjechië ook erg geschikt is voor een wandelvakantie. De veelzijdige natuur zorgt voor prachtige wandeltochten die in de meeste natuurparken duidelijk zijn aangegeven. De meest populaire wandelgebieden zijn het Boheemse Zwitserland, het Reuzengebergte en het Boheemse Woud.

Ben jij op zoek naar een vakantie in TsjechiŽ? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Aquapalace Prague * * * *
Midden-Bohemen / Cestlice
8,8 in reviews

Bekijk alle reizen naar TsjechiŽ
Angelo * * * *
Midden-Bohemen / Praag
8,7 in reviews

Bekijk alle reizen naar TsjechiŽ
Red & Blue Design * * * *
Midden-Bohemen / Praag
8,6 in reviews

Bekijk alle reizen naar TsjechiŽ
Pure White * * * *
Midden-Bohemen / Praag
8,5 in reviews

Bekijk alle reizen naar TsjechiŽ
…lite * * * *
Midden-Bohemen / Praag
8,5 in reviews

Bekijk alle reizen naar TsjechiŽ
Roma * * * *
Midden-Bohemen / Praag
8,2 in reviews

Bekijk alle reizen naar TsjechiŽ

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Boheems Zwitserland

Natuurgebied Boheems Zwitserland ligt in het noorden van Tsjechië. In het oosten grenst dit gebied aan het Boheemse Woud. Het is vooral bekend vanwege de zandstenen rotscomplexen. De talrijke wandelpaden in dit gebied leiden je langs bijzondere monumenten en aangename stadjes. Je kunt er ook voor kiezen om een gedeelte per boot te ontdekken. De Kamenice rivier kent twee valleien waar je mooie boottochten kunt maken. Ook een aanrader is om langs een kasteel te wandelen, Falkenstejn en Saunstejn worden gezien als de meest spectaculaire kastelen in de omgeving van Boheems Zwitserland.

Reuzengebergte

Het Reuzengebergte is gelegen op de grens van Tsjechië en Polen. Dit gebergte ligt slechts op zo'n 125 kilometer van de Tsjechische hoofdstad Praag. Het Reuzengebergte beschikt over een prachtige natuur en is om die reden enorm populair onder toeristen. In de winterperiode is dit gebied voornamelijk populair bij liefhebbers van de wintersport. Er is een uitgebreid netwerk van wandelpaden, die allemaal goed gemarkeerd zijn. Veel van deze wandelpaden lopen langs mooie watervallen en beekjes. Een wandelpad die de wandelaars langs de mooiste plekken over de toppen van het Reuzengebergte leidt is het 'Tsjechisch-Poolse Vriendschap' pad. Ook zijn er paden die langs de bron van de Elbe, Divcy kameny en het Mechov meertje komen, die laatste is bijna altijd bevroren en dat geeft prachtige beelden.

Boheemse Woud

In het Boheemse Woud ligt o.a. Nationaal Park Sumava. Dit is het grootste park van het land en volgt de grens van Tsjechië langs Oostenrijk en Duitsland. Omdat het gebied tot 1990 niet toegankelijk was voor toeristen is de natuur goed bewaard gebleven. De enorme ongerepte bossen strekken zich uit over een lengte van 125 kilometer. Het hele jaar door kun je uitstekend wandelen in Sumava, er zijn verschillende wandelpaden die je langs alle bezienswaardigheden leiden. Langs het wereldberoemde Lipnomeer kun je genieten van de watersporters op het meer of zelf een verfrissende duik nemen. Ook de historische stadjes Susice, Prachitice en Klatovy zijn een aanrader om te bezoeken.

Overnachten tijdens de wandelvakantie

Als je een georganiseerde wandelvakantie boekt dan zijn de overnachtingen van tevoren vaak geregeld maar wil je op eigen houtje de natuur van Tsjechië ontdekken dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld een vakantiehuis je huren en vanuit daar verschillende wandeltochten te maken, maar je kunt ook 's ochtends vertrekken en 's avonds pas kiezen waar je slaapt. Houdt er wel rekening mee dat het in het hoogseizoen druk kan zijn er niet overal plek is.

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar TsjechiŽ.

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,5

Gerelateerde artikelen