De leukste steden in TsjechiŽ

Cťsky Krumlov
Cťsky Krumlov

Slowakije en Tsjechië bestaan nog geen twintig jaar als losse landen, daarvoor waren ze samen Tsjecho-Slowakije. Hoewel het oorspronkelijk vooral Slowakije was die een onafhankelijk land wilde zijn kwam het vooral Tsjechië ten goede. Tegenwoordig komen er vooral veel natuurliefhebbers naar Tsjechië. Naast de vele natuurgebieden die Tsjechië rijk is zijn er ook een aantal leuke steden, hieronder een overzicht van de leukste.

Heb je weinig kennis van TsjechiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Césky Krumlov

In een lus van de rivier de Moldau vind je het stadje Césky Krumlov. In dit stadje is de combinatie van natuur en cultuur goed te zien. Kom je voor de natuur naar Césky Krumlov dan kun je de stad het beste ontdekken door een kanotocht te maken over de rivier die zich een weg baant door de stad. Wil je liever de cultuurkant van Césky Krumlov ontdekken dan is het kasteel in de stad zeker een aanrader. Het kasteel is geen bezienswaardigheid die je 'even' gaat bekijken, je bent al snel een paar uur verder wanneer je een bezoek brengt aan het kasteel. Op het terrein van het kasteel staat onder andere een authentiek baroktheater, binnenpleinen en een prachtige slottuin. Binnenin het kasteel zijn een aantal schitterende zalen die zo zijn ingericht dat je jezelf direct in 17e eeuw waant.

Beroun

Niet zo ver weg van Praag ligt de stad Beroun, waar je, in tegenstelling tot Praag, de rust van de natuur goed kunt ervaren. Het kleine stadje met ongeveer 20.000 inwoners ligt bij een beschermd natuurgebied op de splitsing van de rivieren Litavka en Berounka. Het natuurgebied bij het stadje heeft de beschikking over een aantal verschillende landschappen waardoor het heerlijk is een hele dag lekker te wandelen door het gebied. Volgens vele is Beroun vooral aan te raden als voorjaarsbestemming, dan staat namelijk alles in bloei en komt de natuur in en rondom Beroun nog meer tot zijn recht. Vraag gratis een offerte aan

Marianske Lazne (Mariënbad)

Het stadje Marianske Lazne werd wereldberoemd door de onuitputtelijke mineraalbronnen en de prachtige natuur. Er wonen ongeveer 18.000 mensen in het stadje dat in het westen van Tsjechië ligt. Er zijn ongeveer 100 mineraalwaterbronnen waardoor het stadje één groot kuuroord lijkt. Verder is er een park van 90 hectare; het Skalníkovy park. Waardoor nog steeds het aanzien van de stad bepaald wordt. Wanneer je toch niet alleen voor de kuuroorden naar Marianske Lazne komt is de Krízovy Zuilengalerij en de bijbehorende fontein zeker een bezoekje waard. De zuilengalerij is van gietijzer en heeft een aantal prachtige unieke details.

Kutna Hora

Oorspronkelijk was de naam van de stad Kuttenberg. De stad dankte deze naam aan de verhalen over monniken die gevonden zilver verstopten onder hun monnikspij oftewel hun Kutte. In de loop der tijd is deze naam langzaam aan veranderd in Kutna Hora. De monumenten in Kutna Hore (de zilverstad van Tsjechië) staan op de UNESCO werelderfgoedlijst, wat gelijk al aangeeft dat er in het stadje veel te zien is. De monumenten zijn onder andere de kerk van Sedlec, de St. Barbarakathedraal en Vlassk'y dvur.

Praag

Praag mag als stad natuurlijk niet vergeten worden in dit rijtje van leukste steden van Tsjechië. Het is de laatste jaren steeds meer dé bestemming voor een stedentrip. Terecht overigens, want met zijn vele oude gebouwen staat Praag bol van de interessante geschiedenis. De stad is bijna niet aangetast door al het oorlogsgeweld uit de vorige eeuw en heeft daardoor nog smalle steegjes, oude gebouwen en gezellige pleintjes. Als leuke bijkomstigheid heeft Praag ook dat het erg goedkoop is, overigens net als alle andere steden in Tsjechië.

Brno

Brno is de tweede stad van Tsjechië en hoort bij de regio Moravië ten Oosten van de stad Praag. Moravië is een regio met mooie natuur en bergen maar ook een aantal leuke steden als Brno. Het is gebouwd op twee heuvels met een mooi kasteel. Je kunt hier heerlijke eten en vooral heel voordelig shoppen want de prijzen liggen nog altijd een stuk lager dan bij ons. Als je van architectuur houdt kan je de villa van Mies van der Rohe bezoeken met de naam Tugendhat. 

Oloumouc 

De stad Olomouc is ook onderdeel van de streek Moravië en gemakkelijk te bereiken vanuit Praag per trein. De binnenstad heeft mooie gekleurde huizen die opgeknapt en gerestaureerd zijn en je ziet er vele fonteinen. Het is tevens een Barok stad en je kan het Holy trinity college bezoeken wat UNESCO werelderfgoed is. Tegenwoordig wonen er veel studenten in deze stad en kan je er heerlijk eten en drinken.  

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen