Wintersport in TsjechiŽ

Nationaal Park Krkonose, TsjechiŽ
Nationaal Park Krkonose, TsjechiŽ

Tsjechië is een land in opkomst als het om wintersport gaat, de populariteit en bekendheid stijgen de laatste jaren behoorlijk. Maar toch kiezen de meeste mensen om op wintersport te gaan in Frankrijk en Oostenrijk. Over het algemeen zijn daar ook goede faciliteiten om van een geslaagde wintersport te genieten. Omdat het in deze landen wintersport erg populair is, is het er in het winterseizoen ook altijd druk.

In Frankrijk en Oostenrijk zijn er dus honderden kilometers aan ski-pistes waar duizenden mensen van de wintersport genieten. Maar waarom zou je dan naar Tsjechië gaan, waar veel minder kilometers aan ski-pistes zijn? Het antwoord daarop is misschien dat Tsjechië als wintersportland heel wat voordelen heeft, zoals:

- De ski-gebieden in Tsjechië liggen relatief dichtbij Nederland, ongeveer 900 kilometer rijden.
- De infrastructuur naar de ski-gebieden is prima in orde.
- Het is een stuk goedkoper.
- De faciliteiten zijn perfect in orde.
- Het is er lekker rustig op de pistes.
- Veel mogelijkheden om te langlaufen.
- De ski-pas is op meerdere pistes geldig.
- Tsjechië heeft een echt 'sneeuw' klimaat.
- De ski-gebieden zijn erg kindvriendelijk.
- De ski-gebieden bezitten over kwalitatief goede ski-scholen.
- De ski-pistes beschikken bijna allemaal over sneeuwkanonnen, voor als er niet voldoende sneeuw valt.

Wintersport in Tsjechië
Wintersport in Tsjechië

Ondanks de vele voordelen en de opkomst van Tsjechië geven de meeste wintersportliefhebbers nog steeds de voorkeur vaan de Alpen. Één van de redenen om naar de Alpen te gaan, is dat de bergen daar hoger zijn. Een andere reden zal ongetwijfeld de bekendheid zijn. Wat zijn nou ski-gebieden in Tsjechië waar je heerlijk van een wintersport vakantie kan genieten? Een aantal van deze gebieden zijn: Janske Lazne, Harrachov, Rokytnice nad Jizerou, Pec Pod Snìžkou, Ŝpindlerův Mlýn, Skiareaal Lipno en Ŝpičák.

Heb je weinig kennis van TsjechiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Janske Lazne

Dit ski-gebied behoort tot één van de grotere en populairste van Tsjechië, en het ligt op maar 925 kilometer rijden van Utrecht. De Cerna Hora is de belangrijkste berg om vanaf te skiën. De pistes hebben een totale lengte van ongeveer drie kilometer, en behoren daarmee tot de langste afdalingen van Tsjechië. Ook is het mogelijk vanaf de Cerna Hora te langlaufen naar Pec Pod Snezkou. De ski-pas van Janske Lazne is daar ook geldig. De faciliteiten in het gebied zijn allemaal prima in orde en de pistes zijn zeer geschikt voor het hele gezin. Rondom de berg Cerna Hora zijn ook de dorpjes Horni Marsov, Mlade Buky en Svoboda nad Upou gelegen. In deze dorpjes zijn veel goedkope accommodaties, restaurants en bars te vinden.

Harrachov

Dit gebied is één van de bekende wintersport-gebieden van Tsjechië en is uitermate geschikt voor zowel beginners als gevorderden, omdat er variatie in pistes is. De faciliteiten en accommodaties in dit gebied zijn in verschillende prijsklassen te vinden. Rondom het gebied zijn er ook nog veel kleine gebieden waar kleine pistes voorkomen. Ook is er voor de echte waaghals een ski-schans om te proberen. Verder zijn er in de regio veel goede ski-scholen waar beginnende skiërs de fijne kneepjes van het vak leren. Ook om te langlaufen is dit gebied zeer geschikt. Vraag gratis een offerte aan

Rokytnice nad Jizerou

Dit is een redelijk groot ski-gebied in Tsjechië. Het gebied is opgedeeld in twee delen, welke zich in een straal van tien kilometer bevinden. Deze gebieden, Horni Domky en Studenov, bestaan in totaal uit 19 kilometer aan pistes. Verder zijn er veel ski-liften in beide gebieden, en het is mogelijk met één ski-pas in beide gebieden te skiën. Bij Horni Domky is de piste zelfs tot half 10 's avonds verlicht. In dit gebied bevind zich de langste afdaling van het land en de pistes zijn erg afwisselend. Ook hier kunnen gevorderde en minder gevorderde skiërs veel plezier beleven. Net zo als in de andere gebieden kun je hier ook beter leren skiën.

Pec Pod Snìžkou

Dit is het grootste wintersport-gebied van Tsjechië en is beter bekend als 'Ski Pec'. Het is gevestigd ten oosten van het Reuzengebergte op zo'n 924 kilometer rijden van Utrecht. Dit gebied is ongeveer 5 á 6 maanden per jaar bedekt met sneeuw. Om op de hellingen van de berg te komen heeft dit gebied de beschikking over 9 ski-liften. In het dorp zijn er veel verschillende restaurants en accommodaties om de nacht door te brengen. Met betrekking tot de après ski is er in dit gebied ook veel te beleven, in tegenstelling tot andere gebieden. Verder beschikt dit ski-gebied naast reguliere pistes ook over een funpark. In dit funpark is er onder andere een halfpipe waar skiërs en snowboarders uitermate veel plezier kunnen beleven. En natuurlijk kunnen liefhebbers van langlaufen hier ook terecht.

Ŝpindlerův Mlýn

Ook dit ski-gebied is gelegen in het Reuzengebergte. Voor bijna elk niveau zijn er verschillende pistes in het gebied te vinden. Maar vooral voor de beginnende skiër zijn er enkele makkelijke pistes. In dit gebied is ook een echte World-Cup afdaling aanwezig, waar er uitdagingen liggen voor de skiër met ervaring. Ook hier zijn er weer veel mogelijkheden om te langlaufen. De pistes hebben in totaal een afstand van 26 kilometer en er zijn sneeuwkanonnen voor als de natuurlijke sneeuw niet voldoende blijkt te zijn. In totaal zijn er elf ski-liften in het gebied om op de pistes te komen.

Skiareaal Lipno

Dit ski-gebied is ligt in het Sumava gebergte, aan het Lipnomeer. Dit gebied is één van de weinigen in Tsjechië die niet in het Reuzengebergte ligt. Het gebied heeft flinke investeringen gehad om het beter te ontwikkelen. Deze ontwikkelingen hebben als resultaat gehad dat ze tot één van de nieuwste en modernste wintersport-gebieden van Tsjechië behoort. Naast pistes, liften en accommodaties beschikt het gebied over een uitgebreid funpark voor liefhebbers van snowboarden en er is zelfs een speciale speelweide voor kinderen. De sneeuwkanonnen die aanwezig zijn, maken het gebied sneeuwzeker.

Ŝpičák

Dit is een wintersportgebied welke dicht aan de grens met Duitsland ligt. Het gebied is gevestigd in het westen van Tsjechië bij de berg Sumava. Groot voordeel van dit gebied is dat het goed bereikbaar is. De pistes in dit gebied zijn vooral voor de beginnende skiër. Ervaren skiërs kunnen in dit gebied ook prima terecht, maar waarschijnlijk zijn deze snel uitgekeken op de pistes. Het gebied beschikt over zeven kilometer pistes, genoeg liften, sneeuwkanonnen, goede faciliteiten, prima toegankelijke accommodaties en een funpark.

Weten hoe de bergen er in de zomer uit zien? Kijk dan dit filmpje 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen