Op de camping in TsjechiŽ

Camping Harrachov, TsjechiŽ
Camping Harrachov, TsjechiŽ

Tsjechië is een republiek in Midden-Europa en heeft een oppervlakte van 78.864 km2. Er grenst geen zee aan het land, wel is op veel plekken sprake van vulkanische activiteit. Je merkt niets van deze activiteit, maar ziet het wel terug in de vorm van warmwaterbronnen. Door onder andere de mooie natuur en de goede infrastructuur is het land erg in trek bij kampeerders. De campings verschillen enorm, zo vind je er zowel luxe campings als eenvoudige boerencampings. Hieronder zullen we een aantal van de leukste campings in Tsjechië uitlichten.

Heb je weinig kennis van TsjechiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Camping Harrachov

Zowel in de winter als in de zomer is het op deze camping goed vertoeven. De camping vind je in het westelijke deel van het Reuzengebergte op ongeveer 680 meter hoogte. In de winter ligt er vrijwel altijd goede sneeuw op het Reuzengebergte en is het gebied erg populair onder de wintersporters. In de zomer is ter hoogte van de camping geen sneeuw en is het ideaal voor sportieve bezigheden als mountainbiken, kanoën en wandeltochten. Voor beide seizoenen zijn er vanaf de camping mogelijkheden om een excursie te maken. In het dorp dichtbij vind je een glasfabriek, glasmuseum en een skimuseum.

Camping Lidmilův Mlýn

Wanneer je op zoek bent naar een kleine camping in Tsjechië die je vanuit Nederland kunt boeken is camping Lidmilův Mlýn precies wat je zoekt. Je vindt de camping in de Oost-Bohemen nabij Sádek u Poličky. De camping heeft 10 staanplaatsen, waarvan er maar een aantal beschikken over elektriciteit. Wel heeft de camping modern en nieuw sanitair, wat toch wel een verademing is voor ons Nederlanders. Op de camping is er verder geen winkeltje, daarvoor moet je naar het dorpswinkeltje waar ze iedere ochtend vers brood hebben. In de omgeving zijn verschillende dingen te doen, zo worden er Nederlandse paardrijlessen gegeven en kun je fietsen huren.
Vraag gratis een offerte aan

Camping ATC Olšovec

Een van de grootste campings vind je in Jedovnice en ligt aan een groot meer. De camping is daardoor perfect voor kampeerders die houden van de watersport. De camping heeft weinig bomen waardoor er weinig schaduw te vinden is. Wel zijn er op de camping naast staanplaatsen ook trekkershutten, bungalows en appartementen. Fijn om te weten is dat de camping het gehele jaar geopend is en dat ook het gehele jaar de campingwinkel geopend is voor de dagelijkse boodschappen.

Camping Stanowitz

Deze camping vind je in een klein dorpje waar je nog geen 30 inwoners vindt. Het drop is 700 jaar oud en ondanks het lage inwonersaantal vind je er wel verschillende prachtige gebouwen uit de tijd dat het dorp in een lift zat. De camping is erg klein waardoor je met alle kampeerders op één grasveldje staat omringd door fruitbomen. De twee vriendelijke gastheren en hun twee poezen maken het sfeerplaatje helemaal compleet. Op de camping is ook een huiskamer-restaurantje, waar je niet alleen terecht kunt voor maaltijden maar ook voor een gezellig praatje, internet of informatie over de omgeving. In de omgeving ligt het het bekende kuuroord Mariánské Láznĕ.

Caravan Camping

Middenin Praag vind je op het eiland Císařská Louka in de Moldoa de camping Caravan. Wanneer je als kampeerder de stad wil bezoeken is er niets centraler dan deze camping. Toch is de camping 's avonds niet erg rumoerig, doordat de camping zich op een eiland bevindt. Door de verhoogde ligging van het eiland heb je niet alleen een prachtig uitzicht over de Moldau, maar ook over de stad. Het centrum van de stad is 's zomers te bereiken via een pontje over de rivier en de rest van het jaar kun je via het openbaar vervoer in de stad geraken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen