Kairouan

De Tunesische stad Kairouan ligt in het noorden van het land. In deze religieuze stad wonen veel moslims en soenieten beschouwen deze plek als de vierde heilige stad van de Islam. Naar deze heilige stad worden door moslims pelgrimstochten gemaakt. Voorheen was Kairouan de hoofdstad van Tunesië. In 2009 werd de stad uitgeroepen tot de islamitisch culturele hoofdstad van de wereld. Er wonen ongeveer 150.000 personen.

Heb je weinig kennis van TunesiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Kairouan
Plaatsen in de buurt van Kairouan:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Kairouan

Barber's Mosque (Kairouan)

Barber's Mosque
Barber's Mosque

Een andere naam voor de Barber's Mosque is Zaouia of Sidi Sahab. Deze moskee moet je zeker bezoeken als je door de medina van Kairouan wandelt. Dit heiligdom heeft een schitterende houten constructie en mooie versieringen. De moskee is gebouwd op de tombe van een van de compagnons van Mohammed, profeet van de islam, ergens tussen 1629 en 1692. In de moskee kun je genieten van de prachtige tegeltjes. Je vindt hier ook een mausoleum en een madrassa. Een madrassa is een islamitische leerschool.

Medina van Kairouan (Kairouan)

Medina van Kairouan
Medina van Kairouan

De medina van Kairouan is een van de best bewaarde medina's van Tunesië. In dit oude stadscentrum hangt een zeer speciale sfeer. Andere medina's in Tunesië zijn modern gerenoveerd, maar de oude medina in Kairouan is intact gebleven en heeft nog steeds haar oude karakter. De medina wordt omgeven door een stadsmuur van 3,5 kilometer. In de smalle, karakteristieke straatjes kun je genieten van het bekijken van de felgekleurde huizen. In de oude medina kun je uren rondlopen en genieten van de mooie architectuur.

Sidi Oqba Moskee (Kairouan)

Sidi Oqba Moskee
Sidi Oqba Moskee

In 670 werd Kairouan gesticht door Oqba ben Nafi. Hij liet toen de allereerste moskee bouwen in Kairouan: de Sidi Oqba Moskee. Een andere naam voor deze moskee is 'de Grote Moskee'. Door de bouw van de moskee werd Kairouan de allereerste heilige stad van Noord-Afrika. Eeuwenlang diende de Sidi Oqba Moskee als alternatief voor pelgrims die de tocht naar Mekka niet haalden. Zeven tochten naar de Sidi Oqba Moskee staan gelijk aan een pelgrimstocht naar Mekka.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van TunesiŽ bekijken.

Vervoer

De stad heeft een vliegveld, namelijk Kairouan Airport. Ook rijden er bussen rond. Toch kun je de omgeving het best verkennen door te lopen. De stad heeft geen treinstation.

Geschiedenis

Kairouan is in 670 gesticht door de Islamitische veroveraar Oqba ibn Nafi. Met Romeinse bouwmaterialen die te vinden waren in de omgeving is de stad opgezet. Hier werd door Ogba ben Nafi ook meteen de eerst moskee gebouwd: de Sidi Ogba Moskee (ook wel de Grote Moskee). Dit is de reden waarom Kairouan de eerste heilige stad van Noord-Afrika geworden is. De gehele Maghrem werd vanuit hier tot de islam bekeerd.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Kairouan? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Kairouan, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar TunesiŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Vraag een offerte aan voor een reis naar Kairouan