Maracay

Maracay ligt in het noorden van Venezuela en is de hoofdstad van de staat Aragua. Maracay wordt ook wel Ciudad Jardín genoemd, ofwel de Tuinenstad. Het vervoer in en rondom de stad is niet erg goed ontwikkeld, maar desondanks is het wel goed mogelijk om van A naar B te reizen. Een bekende bezienswaardigheid en accommodatie is Hotel Jardín, met prachtige tuinen.

Heb je weinig kennis van Venezuela? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Maracay
Plaatsen in de buurt van Maracay:
 • Valencia (44 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Maracay

  Hotel Jardín (Maracay)

  Het beroemde Hotel Jardín, ook wel het Garden Hotel genoemd, is leuk om te bezoeken. Dit is een majestueuze toeristische attractie met zeer grote tuinen. De stad is de thuisbasis van het mausoleum van Gómez. Niet alleen de geschiedenis is er interessant, maar ook de omgeving is erg mooi. Zo zijn de tuinen prachtig voor het maken van foto's en je kunt er ook prima wandelen.

  Nationaal Park Henri Pittier (Maracay)

  Het Nationaal Park Henri Pittier is het oudste natuurpark van Venezuela. De oorspronkelijke naam was Rancho Grande, maar deze naam werd later veranderd. Het park werd vernoemd naar de Zwitserse Henri Pittier. De Zwitser is jarenlang bezig geweest met het bestuderen van de flora en fauna in het park. Het nationale park staat nu bekend om de grote diversiteit aan vogelsoorten in het gebied. Het is een ideaal park voor wandelaars en natuurlijk voor de echte vogelliefhebbers.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Venezuela bekijken.

  Vervoer

  Ondanks de grootte van de stad, is de dichtstbijzijnde niet-militaire luchthaven Valencia's Arturo Michelena International Airport. Deze luchthaven ontvangt vluchten vanuit Caracas. Verder zijn er geen treinen in de regio, maar de lange afstanden busreizen worden veelal beschouwd als een redelijk veilige manier van reizen. Het is tevens betaalbaar en verbindt de stad met andere Venezolaanse steden. Het lokale busvervoer in Maracay is vaak een ander verhaal, hier zijn de bussen namelijk niet erg veilig. In het centrum kun je het best een taxi nemen of een auto huren.

  Geschiedenis

  Maracay is officieel opgericht op 5 maart 1701 door bisschop Diego de Baños y Sostomayor in de valleien van Tocopio en Tapatapa, in het noorden van Venezuela. Tegenwoordig staan deze 2 valleien bekend als de centrale vallei van Aragua. De stad werd vernoemd naar een inheems hoofd en naar Maracayo, een kleine tijger. Maracay heeft een snelle groei doorstaan tijdens de dictatuur van Juan Vicente Gómez van het jaar 1908 tot 1935. Gómez zag Maracay als een geschikte woonplaats tijdens zijn bewind. Hij beval de bouw van een Arc de Triomphe, een plein voor stiergevechten, een operahuis, een dierentuin en het bijzondere Hotel Jardín.

  Heb je interesse in een reis naar Maracay? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Maracay, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Venezuela? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen