Barquisimeto

Barquisimeto ligt in het westen van Venezuela, tussen Caracas en Maracaibo. Het is een relatief dichtbevolkte stad en wordt ook wel de "Ciudad de los Crepúsculos" genoemd, ofwel "de stad van de schemering". De stad heeft de naam te danken aan de prachtige zonsondergangen. Daarnaast staat Barquisimeto bekend als de muzikale hoofdstad van Venezuela vanwege de ruime muzikale tradities.

Heb je weinig kennis van Venezuela? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Barquisimeto
Plaatsen in de buurt van Barquisimeto (Venezuela) :
 • Playa Caribe (7 km)
 • Valencia (149 km)
 • Maracay (192 km)
 • Maracaibo (257 km)
 • Mérida (267 km)
 • Caracas (271 km)
 • Isla Margarita (476 km)
 • La Asunción (607 km)
 • Porlamar (608 km)
 • Ciudad Guayana (759 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Barquisimeto

  Ateneo de Barquisimeto (Barquisimeto)

  Het Ateneo de Barquisimeto is gelegen op de hoek van de 23e straat, aan de voorkant van het Lara plein. Het gebouw is opgericht met de missie om de tradities en gewoonten van de stad te redden. Het gebouw ziet er van buitenaf vooral mooi uit in de avond en nacht, dan is het gebouw namelijk helemaal verlicht en is het een echte eye-catcher.

  Barquisimeto Museum (Barquisimeto)

  Het Barquisimeto Museum is gevestigd in een oud gebouw dat veel historische en architectonische waarden kent die behoren tot de oude San Lazaro Hospital, de publieke gevangenis en een oud huis. Het museum bevindt zich in de 15e straat, tussen de 25e en de 26e straat. In het jaar 1877 is het verbouwd om het ziekenhuis heen, op initiatief van dokter Antonio Maria Pinedaworden.

  Catedral de Barquisimeto (Barquisimeto)

  De Catedral de Barquisimeto staat bekend om de indrukwekkende structuur en werd voltooid in het jaar 1953. Het was toentertijd het nieuwe ontwerp van architect John Bergcamp. Het gebouw werd twee maal compleet verwoest door aardbevingen. Tegenwoordig laat het een expressie zien van de moderne kunst en representeert een contrast tussen eenvoud en schoonheid.

  El Obelisco (Barquisimeto)

  El Obelisco is het symbool van de stad Barquisimeto. Tegelijkertijd is het ook één van de meest representatieve iconen die terug te vinden zijn in Lara. Het is gebouwd in het jaar 1952 ter herdenking aan het 400-jarige bestaan van de stad. Het is een grote rechthoekige toren waarvan de basis bestaat uit beton en staal. De toren is 75 meter hoog en is uitgerust met een interne lift, een klok en een top. Het ontwerp was van Rafael Jose Raga.

  Juárez Theater (Barquisimeto)

  Het Juárez Theater is gelegen in het hart van Barquisimeto, in de 19e straat. Het theater werd in het jaar 1905 gehuldigd als het "Municipal Theater" en vandaag de dag is het theater de meest belangrijke in de stad, waar een groot aantal artiesten uit verschillende genres optreden. Zo kun je onder andere (ballet)dansvoorstellingen en zangvoorstellingen bewonderen.

  Processie in Barquisimeto (Barquisimeto)

  Een groot evenement in Barquisimeto is de processie. Tijdens dit feest, elke 14e januari, wordt de Divina Pastora, een van de belangrijkste religieuze beelden van Venezuela die de maagd Maria samen met Jezus en een schaap uitbeeldt, tijdens het evenement door 6 tot 10 man door de stad gedragen. Het beeld gaat dan van de Kerk van Santa Rosa naar de kathedraal van Barquisimeto. Op de terugweg stopt het beeld ook nog bij andere kerken in de stad. Dit evenement wordt jaarlijks bijgewoond door meer dan twee miljoen bezoekers.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Venezuela bekijken.

  Vervoer

  Er zijn verschillende vervoersmiddelen die je kunt gebruiken om door de stad te toeren. Naast de taxi's en bussen zijn ook andere diensten waaronder de Macuto Forest Foundation erg toegankelijk. Dit is een gratis dienst die loopt van Plaza Bolivar naar Macuto Forest Park en vice versa. Daarnaast is de stad klaar om een massa-vervoersysteem te implementeren, genaamd "Trolebus". Dit vervoerssysteem kan gemiddeld 170.000 mensen per dag vervoeren en zou 80 eenheden hebben die 30 kilometer langs het grootstedelijke gebied van Barquisimeto reizen. De internationale luchthaven Jacinto Lara is de belangrijkste luchthaven in het westen van Venezuela waar ongeveer 25.000 passagiers reizen naar steden zoals Caracas, Merida, Maracaibo, San Antionio en Valencia. Alle facilitaire diensten die er worden aangeboden zijn gericht op het bieden van een betere service aan de passagiers die aankomen in de stad.

  Geschiedenis

  Barquisimeto, officieel "Nueva Segovia Barquisimeto" genaamd, is in het jaar 1552 ontdekt door Juan de Villegas en werd opgericht als een Operations Control Center. Men geloofde destijds dat de stad rijk was aan goud, ondanks dat de stad slechts 9 hoofdstraten en 13 zijstraten telde. In slechts 11 jaar verhuisde de stad regelmatig van plaats tot plaats wegens verscheidene factoren. In het jaar 1556 verplaatste de stad zich vanwege de regelmatige overstromingen die veroorzaakt werden door de lokale inwoners. De tweede keer was in de riviervallei Turbio; de stad bleef op deze plaats totdat het in 1561 afbrandde. Vervolgens werd de stad 102 kilometer naar boven gebouwd, maar in 1562 moest het weer worden verplaatst omdat de wind hier te sterk was. Uiteindelijk werd de stad in 1563 gevestigd in de hooglanden ten noorden van de Turbio rivier. Toen de stad definitief gevestigd was begon het zich werkelijk als een echte stad te ontwikkelen. Het maakte daaropvolgend deel uit van een moderniseringsprogramma, dat een initiatief was van generaal Eustoguio Gomez. In dit jaar werden de straten gerenoveerd en werden er verscheidene gebouwen en lanen gebouwd. In deze periode ontstond de Jacinto Lara kazerne, het regeringspaleis, het Ayacucho Park en ook andere parken, wegen en een moderne luchthaven.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Barquisimeto