Valencia

Graffiti in Valencia
Graffiti in Valencia

Valencia is een stad in het noorden van Venezuela en de hoofdstad van de deelstaat genaamd Carabobo. De naam Valencia is gegeven door de Spanjaarden die vroeger de stad hadden ontdekt en bezet. Valencia is gelegen in een vallei en wordt omringd de bergketen Cordillera de la Costa. De infrastructuur is zeer goed ontwikkeld waardoor je gemakkelijk van stad naar stad en naar interessante bezienswaardigheden kunt reizen.

Heb je weinig kennis van Venezuela? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Valencia
Plaatsen in de buurt van Valencia (Venezuela) :
 • Maracay (44 km)
 • Caracas (125 km)
 • Barquisimeto (149 km)
 • Playa Caribe (156 km)
 • Isla Margarita (329 km)
 • Mérida (395 km)
 • Maracaibo (400 km)
 • La Asunción (460 km)
 • Porlamar (461 km)
 • Ciudad Guayana (618 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Valencia

  Acuario de Valencia (Valencia)

  Voor de echte dierenliefhebbers is Acuario de Valencia een absolute aanrader. Dit is een vrij unieke locatie waar je zoetwaterdolfijnen aan kunt treffen. De meeste dolfijnen die er leven zijn echter geboren in gevangenschap. Er worden regelmatig shows gegeven met deze zoetwaterdolfijnen. Ook zijn er grote aquaria te vinden met een aantal typische vissen uit de omgeving waaronder de tetra, de Zuid-Amerikaanse cichlide en zelfs de guppy. Ook de vele soorten schildpadden zijn bijzonder.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Venezuela bekijken.

  Vervoer

  Valencia beschikt over een vliegveld genaamd Arturo Michelena International Airport. Deze luchthaven staat in de top 3 drukste vliegvelden van Venezuela. Valencia is daarnaast goed verbonden met de andere steden in het land doordat de stad een groot netwerk van snelwegen en prima onderhouden zijwegen heeft. In Valencia wordt een modern metronetwerk uitgebouwd zodat ook de buitenwijken van de stad worden verbonden met het centrum van Valencia.

  Geschiedenis

  Op 25 maart 1555 werd Valencia gesticht door een kapitein genaamd Alonzo Díaz Moreno. Dit was de allereerste nederzetting van Spanje in centraal Venezuela. Valencia droeg vroeger de eigenlijke naam Nuestra Señora de la Asunción de Nueva Valencia del Rey. In het jaar 1561 werd de stad belegerd door de gevreesde Aquirre. De stad werd in 1677 geplunderd door een aantal Franse piraten, die de stad verwoestten en daarbij ook het stadhuis afbrandden. Door deze gebeurtenis zijn veel gegevens over de vroegere geschiedenis van de kolonisatie van Venezuela verloren gegaan. In het jaar 1811 werd Valencia uitgeroepen tot de hoofdstad van de nieuwe republiek. Na 3 jaar werd de stad bestormd en moesten de republikeinse strijdkrachten het onderspit delven. In 1814 vond er tevens eens zeer belangrijk gevecht plaats tussen de onafhankelijkheidsstrijders van Juan P. Escalona en de Spaanse strijdkrachten van José Tomás Boves.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Valencia