Maracaibo

Koloniale huizen in Maracaibo
Koloniale huizen in Maracaibo

Maracaibo, ook wel bekend als 'Het Beloofde Land van de Zon', is de tweede grootste stad van Venezuela. Het is de hoofdstad van Zulia en ligt aan de oevers van het Meer van Maracaibo, in het westen van Venezuela. De stad bevindt zich nabij een groot vliegveld en in het stadscentrum is het openbaar vervoer goed ontwikkeld. Maracaibo is prima geschikt voor een citytrip, met name voor mensen die niet teveel andere toeristen willen tegenkomen. Er zijn met name historische bezienswaardigheden in de stad te vinden.

Heb je weinig kennis van Venezuela? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Maracaibo
Plaatsen in de buurt van Maracaibo (Venezuela) :
 • Playa Caribe (251 km)
 • Mérida (252 km)
 • Barquisimeto (257 km)
 • Valencia (400 km)
 • Maracay (441 km)
 • Caracas (514 km)
 • Isla Margarita (729 km)
 • La Asunción (845 km)
 • Porlamar (847 km)
 • Ciudad Guayana (1015 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Maracaibo

  Brug van Maracaibo (Maracaibo)

  Bij een bezoek aan Maracaibo kun je de 8,5 kilometer lange brug niet missen. De brug loopt over het smalste gedeelte van het Meer van Maracaibo waar het samenkomt in de Golf van Venezuela en de Caribische Zee. Ondanks dat het een brug is voor voertuigen, heb je er een prachtig uitzicht over de wateren. Vroeger werd de voorgespannen betonnen constructie van de brug gezien als een technisch hoogstandje.

  El Teatro Baralt (Maracaibo)

  El Teatro Baralt is een belangrijke culturele instelling uit de eerste helft van de 19e eeuw en bevindt zich op de noordwestelijke hoek van Plaza Bolivar. Dit beroemde gebouw, dat vandaag de dag een theater is, heeft een lange geschiedenis van constructies. Het is het oudste theater van de stad en is vernoemd naar de dichter Rafael Maria Baralt.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Venezuela bekijken.

  Vervoer

  De bussen en kleinere busjes vormen de belangrijkste vorm van het openbare vervoer in Maracaibo. De Venezolaanse stad heeft een metrolijn van 6,5 kilometer lang, die vanuit het stadscentrum richting het zuidwesten loopt. Op een korte afstand van de zuidelijke buitenwijken van Maracaibo is La Chinita International Airport gevestigd, een van de grootste vliegvelden van Venezuela.

  Geschiedenis

  In het jaar 1529 werd Maracaibo gesticht op de oevers van het Meer van Maracaibo. Gedurende 400 jaar bleef het een onbelangrijke en kleine stad die enkel via het meer kon worden bereikt. De geïsoleerde ligging zou ervoor gezorgd hebben dat de inwoners van Maracaibo vrijheidslievend en onafhankelijk waren. Gedurende de Tweede Wereldoorlog breidde het bedrijf Shell zich uit in de stad, omdat Shell in die tijd zijn bases in het toenmalig Nederlands Oost-Indië en het bezette Nederland had verloren. Shell zorgde samen met Esso ervoor dat de olie-industrie fors opbloeide in het Meer van Maracaibo. De herinnering aan die tijd is het standbeeld van Koningin Wilhelmina. Het vlakke land aan de oostoever daalde als gevolg van de oliewinning tot onder het niveau van het meer, zodat er een grote dijk aangelegd moest worden. In de jaren vijftig besloot Marcos Perez Jimenez dat er wat moest gebeuren aan de geïsoleerde ligging. Er waren grootste plannen om de bereikbaarheid te verbeteren, maar na afloop van de val van het regime in het jaar 1958 werden de plannen gewijzigd. In het jaar 1962 werd El Puente sobre el Lago Maracaibo gebouwd, ook wel De Brug over het Meer van Maracaibo.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Maracaibo