Mérida

Standbeeld van vrouwen in Mérida
Standbeeld van vrouwen in Mérida

Mérida is de hoofdstad van de gemeente Libertador en de staat van Mérida en behoort tot de belangrijkste steden van Venezuela. Mérida is goed bereikbaar per vliegtuig en ook het openbaar vervoer in en rondom de stad is goed ontwikkeld. Kenmerkend aan de stad zijn onder andere de prachtige parken en historische gebouwen waaronder Parque La Isla en de Cathedral of Mérida.

Heb je weinig kennis van Venezuela? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Mérida
Plaatsen in de buurt van Mérida (Venezuela) :
 • Maracaibo (252 km)
 • Playa Caribe (260 km)
 • Barquisimeto (267 km)
 • Valencia (395 km)
 • Maracay (438 km)
 • Caracas (518 km)
 • Isla Margarita (689 km)
 • La Asunción (847 km)
 • Porlamar (847 km)
 • Ciudad Guayana (936 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Mérida

  Cathedral of Mérida (Mérida)

  Een interessant, religieus bouwwerk bevindt zich in het centrum van Mérida en heeft als naam de Cathedral of Mérida. Deze kathedraal is gebouwd in barokstijl en heeft erg veel weg van de Cathedral of Toledo in Spanje. De Cathedral of Mérida is het meest belangrijke katholieke gebouw van de stad, waar veel mensen komen om de diensten van de aartsbisschop van Mérida bij te wonen.

  Parque La Isla (Mérida)

  Parque La Isla is gevestigd op de plek waar vroeger een koffieplantage te vinden was. In het jaar 1960 werd het park gedeeltelijk gebouwd als een onderwaterpark en momenteel heeft het een oppervlakte van 3,5 hectare. Op het park zijn kinderspeeltoestellen, wandelpaden en een atletiekbaan te vinden. Het park is het hoofdkwartier van Corpoandes en herbergt tevens het grootste congrescentrum van de stad, orchideeënvelden en een museum dat gewijd is aan de bijenteelt.

  Teleférico Mérida (Mérida)

  Teleférico Mérida
  Teleférico Mérida
  Kaart met locatie Teleférico Mérida

  In Mérida vind je een bijzondere manier van publiek transport. Het stadje heeft namelijk een kabelbaan, de teleférico; de belangrijkste attractie van Mérida. Het werd in eerste instantie gebouwd om Mérida met Barinas, aan de andere kant van de bergrug, te verbinden. Dit project was echter te hoog gegrepen, waardoor het gestaakt werd. De kabelbaan werd opengesteld voor publiek en heeft vier stations. Het is, met een hoogte van 4.756 m, de hoogste en, met een lengte van 12,5 km, de langste kabelbaan ter wereld.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Venezuela bekijken.

  Vervoer

  Mérida beschikt over een nationale luchthaven in het centrum van de stad genaamd Alberto Carnevalli Airport. De luchthaven verbindt Mérida met de belangrijke steden in het westen van Venezuela, waaronder Maracaibo en Caracas. Bovendien is dit vliegveld één van de meest actieve in het land, met alleen al meer dan 20 dagelijkse vluchten van en naar Caracas. Het openbaar vervoer in en rondom de stad is erg goed ontwikkeld en bestaat voornamelijk uit trolleybussen, stadsbussen en streekbussen. De buslijnen verbinden de stad met andere grote steden in de regio. Zo worden er alleen al duizenden passagiers per dag vervoerd van Mérida naar Ejido. Door het hele land en dus ook in Mérida gelden speciale tarieven voor senioren en bestaan er studentenpassen.

  Geschiedenis

  Mérida werd op 9 oktober 1558 gesticht door Juan Rodríguez Suárez in één van Pamplona’s mijnbouwexpedities. Hij vernoemde de stad naar zijn geboorteplaats Mérida in Spanje. Suárez diende de nederzetting te verplaatsen in november 1559 naar het nabijgelegen El Punto vanwege de voortdurende confrontaties met de inheemse buren. De stichting van Rodríguez Suáres werd niet erkend door de zogeheten New Granadian Authorities waarna zij in het jaar 1560 Juan de Maldonado stuurden om Juan Rodríguez te arresteren en de nieuwe stad te regulariseren. Op 24 juni verplaatste Maldonado Mérida naar de huidige locatie op het plateau. In 1622 werd Mérida de hoofdstad van de Governorate van Mérida, waarbij de bestuurder hier vervolgens officieel zijn woonplaats van maakte. De stad en het grondgebied maakten deel uit van New Granada tot het jaar 1777. Het werd verheven tot de status van stad van een bisschopszetel in het jaar 1785. Dit leidde tot de oprichting van een seminarie, dat in 1811 de universiteit van de Andes werd.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Mérida