Citytrip Hanoi

Een straatje in Hanoi
Een straatje in Hanoi

Karakteristiek voor de hoofdstad van Vietnam zijn de vele meren, die omringd worden door prachtige oude bouwkunst. Door zijn veelbewogen verleden is Hanoi een stad van grote contrasten, die vooral in de architectuur tot uiting komen. In het stadsbeeld gaan traditionele Vietnamese bouwwerken en koloniale gebouwen uit de periode van Franse overheersing namelijk hand in hand. Typisch Vietnamees zijn de sfeervolle parken met sierlijke vijvers en de schitterende tempels, terwijl de imposante gebouwen en monumenten de Franse invloed representeren. Bij een bezoek aan de stad kun je in de voetstappen treden van de mensen die hier een paar honderd jaar geleden rondliepen. Dit alles maakt dat Hanoi zeker de moeite waard is voor een citytrip!

Heb je weinig kennis van Vietnam? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Bezienswaardigheden

Voor toeristen is er in Hanoi genoeg te beleven, want in de Vietnamese hoofdstad is rijk aan leuke bezienswaardigheden die bezocht kunnen worden. De belangrijkste toeristische attracties zijn te vinden in het centrum van de stad dat rond het Hoan-Kiem meer ligt. Reisgraag.nl heeft er een aantal voor je op een rijtje gezet:

1. De oude wijk

Het oudste deel van de stad ligt iets ten noorden van het Hoan-Kiem meer en is vandaag de dag nog steeds het kloppende hart en het levendige handelscentrum van Hanoi. In de wirwar van nauwe straatjes kun je hier zowat alles vinden wat je kunt bedenken. Toch zit er een zekere logica in, want iedere straat is aan een specifieke ambacht toegewezen en vernoemd naar de producten die de handwerklieden er maken: bijvoorbeeld de Schoenstraat, waar allemaal schoenwinkels liggen. Erg leuk om hier een tijdje te vertoeven en rond te snuffelen.
Vraag gratis een offerte aan

2. De Cot Co (vlaggentoren)

De toren maakt onderdeel uit van de Hanoi Citadel, een bouwwerk dat in 1805 door de heerser Gia Long werd gesticht. De 33,4 meter hoge vlaggentoren werd pas in 1812 aan de zuidkant van het fort toegevoegd, maar geldt sindsdien als één van de belangrijkste symbolen van de stad. Het is mogelijk de toren te bezoeken.

De vlaggentoren
De vlaggentoren

3. De Pagode met één Pilaar

Deze kleine tempel uit de 11de eeuw is een ander symbool van de stad en bovendien een bezienswaardigheid die je tijdens een citytrip naar Hanoi zeker bezocht moet hebben. De pagode werd in 1049 in opdracht van de heerser Ly Thai Tong gebouwd om de geboorte van een erfgenaam te herdenken. Naar aanleiding van een visioen liet de keizer de tempel in de vorm van een lotusbloem bouwen om zo zijn geluk te vieren. De pilaar is de stengel, de pagode is de bloem en het water erom heen representeert het leefmilieu van de lotusbloem. Een stenen trap maakt het mogelijk de pagode te bezoeken.

4. Waterpoppenshow

Een must voor iedere toerist die Hanoi aandoet, is een bezoek aan een legendarische waterpoppenshow. Aan de oever van het Hoan-Kiem meer ligt een speciaal theater waar iedere avond optredens met watermarionetten worden gegeven. Daarbij worden de poppen met stokjes onder water bewogen en worden er speciale lichteffecten toegepast. Bovendien is er altijd een live band aanwezig om de show muzikaal te begeleiden en de voorstelling compleet te maken.

5. Het Ho Chi Minh Mausoleum

Aanvankelijk vervulde Ho Chi Minh de functie van Eerste Minister van Vietnam, maar later werd hij ook tot president van het Aziatische land benoemd. Hoewel de grote leider zelf liever gecremeerd wilde worden en zijn wens was de as te laten uitstrooien over drie Vietnamese bergtoppen, werd zijn lichaam na zijn dood gebalsemd en in het mausoleum geplaatst. Daar ligt zijn lichamelijk overschot opgebaard in een glazen kist en kan iedereen hem gaan bekijken. Op het enorme plein voor het gebouw vinden nog regelmatig officiële plechtigheden plaats.

6. Den Ngoc Son Tempel

Dit charmante tempeltje is te vinden op de noordelijke oever van het Hoan-Kiem meer. Het gebouwtje is bereikbaar via een romantische, roodgelakte houten brug over het water.

7. De Tempel der Literatuur

Vroeger bevond zich hier de Koninklijke universiteit, waarop alleen studenten werden toegelaten die aan de eisen van de filosofie voldeden. In de tempel staat ook het beeld van Confusius, vergezeld door een aantal beelden van zijn beste leerlingen. Bovendien zijn hier een aantal graven van verschillende filosofen uit de oudheid te bezichtigen.

Vervoer in de stad

Taxi’s en taxifietsen zijn de meest gebruikte vervoersmiddelen om je in Hanoi te verplaatsen. Wel kunnen de prijzen tussen de taxibedrijven nogal eens flink verschillen, dus je kunt het beste van tevoren een prijs af te spreken. Om Hanoi op eigen houtje te verkennen, is het huren van een bromfiets een aanrader. Op die manier beschik je voor een kleine prijs de hele dag over een eigen vervoersmiddel. Enige voorzichtigheid in het soms hectische verkeer is echter wel geboden.

Toeristen maken een rit door de stad met een Riksja
Toeristen maken een rit door de stad met een Riksja

Eten & drinken

Voor wie op zoek is naar nieuwe culinaire ervaringen, is bij de Vietnamese keuken aan het juiste adres. Voor heel weinig geld krijg je vaak de meest verrukkelijke gerechten voorgeschoteld. Soep met noedels en kip of rundvlees dat met allerlei kruidenvariaties op smaak is gebracht, behoren tot de specialiteiten in Vietnam. En voor wie de uitdaging aan durft te gaan, kan zich wagen aan de meer plaatselijke specialiteiten, zoals hondenvlees of een soort van reuzenkever. Bij toeristen is voornamelijk rijstnoedels met vis en krab een populair gerecht. Durf je je niet aan de Vietnamese keuken te wagen en geef je de voorkeur aan de internationale keuken? Ook hiervoor heeft Hanoi genoeg alternatieven te bieden: in de stad zijn diverse Franse, Italiaanse, Spaanse of Mexicaanse restaurants te vinden.

Eetkraampjes op straat
Eetkraampjes op straat


Een typisch Vietnamees drankje dat je als toerist zeker eens geproefd moet hebben, is ‘ruou de’, een alcoholische drank op basis van rijst. Verder staat Vietnam bekend als een echt bierland, dus voor een heerlijk verkoelend biertje kan je dan ook altijd in één van de vele bierbars terecht.

Overnachten

Op het gebied van verblijfsmogelijkheden heeft de Vietnamese hoofdstad een zeer veelzijdig aanbod. Met een klein budget kun je al voor een spotprijs van € 3 overnachten in een eenvoudig pension. In overvloed aanwezig zijn de middenklassenhotels met twee of drie sterren, waar je voor een tweepersoonskamer tussen de € 20 en € 50 betaalt. Hou je van luxe, dan kun je het beste terecht in één van de grote hotelcomplexen in de stad. In een viersterrenhotel beginnen de prijzen vanaf € 45 per persoon per nacht.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen