Ho Chi Minh City of Saigon?

Ho Chi Minh City
Ho Chi Minh City

In het zuiden van Vietnam ligt de grootste stad van het land, Ho Chi Minh City, ofwel Ho Chi Minhstad. Internationaal staat de stad echter beter bekend onder de naam die het vroeger droeg; Saigon. Ho Chi Minh City ligt aan de oever van de Saigon rivier en op 60 kilometer van de Zuid-Chinese Zee, waardoor het een belangrijk handelspunt binnen Vietnam is. De stad telt ongeveer 7 miljoen inwoners, slechts een klein gedeelte van de totale populatie van Vietnam, dat 87 miljoen inwoners heeft.

Heb je weinig kennis van Vietnam? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Geschiedenis

Ho Chi Minh City is ooit gesticht als Prey Nokor, als onderdeel van het Khmer Rijk dat van 802 tot 1431 bestond. Toendertijd was het niet meer dan een klein vissersdorpje, gelegen in het moerasachtige gebied rondom de Saigon rivier. In het begin van de 17e eeuw was de stad uitgegroeid tot de belangrijkste havenstad voor de Khmer, die na het uiteenvallen van hun rijk uitgroeiden tot de minderheid in het gebied. De Vietnamezen besloten de stad te hernoemen naar Sài Gòn. Vanaf 1859 werd Saigon opgenomen tot de kolonie van Frankrijk. Bijna honderd jaar later, in 1954, werd de stad weer onafhankelijk verklaard, maar niet voor lang. Het Noord-Vietnamees leger nam de stad in 1975 over, deze gebeurtenis staat bekend als de val van Saigon. De naam werd officieel gewijzigd in Hồ Chì Minh City, alhoewel de inwoners nog steeds naar de stad verwijzen als Saigon.

Gebouwen in de stad Ho Chi Minh City
Gebouwen in de stad Ho Chi Minh City

Klimaat

De stad ligt in een gebied waar een tropisch savanna klimaatheerst. Dit betekent dat ieder jaar een zeer duidelijk droog seizoen kent, in Ho Chi Minh City duurt dit seizoen van december tot en met april. Tijdens deze periode lopen de temperaturen op tot maximaal 39°C. Van mei tot en met november kent het gebied een regenseizoen, waarin het ongeveer 150 regenachtige dagen telt. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur is 32.3°C. Vraag gratis een offerte aan

Zien en doen

Dankzij zijn interessante geschiedenis heeft de stad nog steeds een historisch centrum, vol Franse koloniale overblijfselen zoals brede boulevards en enkele prominente gebouwen. De stad heeft meerdere musea en een levendige culturele gemeenschap, die je vooral in diverse theaters aantreft. Ga zelf een kijkje nemen!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen