Met de trein door Vietnam reizen

Treinreis door Vietnam
Treinreis door Vietnam

Het uitgestrekte Vietnam is een perfect land om doorheen te reizen met de trein. De treinen lopen door het mooie landschap, wat de reis heel avontuurlijk maakt. Je hebt de mogelijkheid te kiezen tussen een dagtrein en een nachttrein. Omdat de treinreizen in Vietnam vaak redelijk lang duren ben je meestal aangewezen om de nachttrein. Hiermee bespaar je echter ook weer een overnachting. Ondanks alles is met de trein door Vietnam reizen een ontzettend mooie ervaring. Wij geven je een aantal tips voor je treinreis door Vietnam.

Heb je weinig kennis van Vietnam? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De treinen

Het comfortniveau van de treinen in Vietnam kunnen sterk verschillen. Zo zijn de dagtreinen vaak veel oncomfortabeler dan de nachttreinen. Ook duren de ritten dan heel wat langer. Een voordeel van de dagtrein is echter wel weer dat je van het adembenemende uitzicht kan genieten. Al is het krijgen van een goede zitplaats bij het raam wel lastig. De treinen zijn niet heel modern, zoals bijvoorbeeld treinen in andere landen als China, maar ook zeker niet heel oud. Airco is altijd wel aanwezig en ook kan je bij de catering vaak drankjes of iets te snoepen kopen.

Trein in Vietnam
Trein in Vietnam


De nachttreinen zijn al heel wat comfortabeler en opgedeeld in klassen. Er zijn treincabines met vier bedden of met zes bedden. Aangeraden wordt bij een nachttrein een zo hoog mogelijke klasse te boeken. Het slapen is redelijk comfortabel. De bedden zijn voor een trein redelijk breed, alleen meestal niet zo lang. Veel faciliteiten zijn er niet.

Routes

Van het noorden naar zuiden loopt een spoorrails, waardoor de meeste plaatsen in het land gemakkelijk bereikt kunnen worden. Zo zijn er speciale toeristencoupés in treinen die op de trajecten Hanoi, Hue en Danang rijden (Livitrans) en op het traject Nha Trang en Ho Chi Minh Stad (Golden Trains). Vaak zijn deze coupés wat luxer met meer comfort. Ook zijn ze beter onderhouden, waar je natuurlijk ook voor betaald. Een erg mooie route is die van Hue naar Danang. Hier loopt de Hai Van Pass, een prachtige wolkenpas. Ook loopt er een mooie route van Saigon naar de kustplaatsen Phan Thiet en Mui Ne.

Wolkenpas
Wolkenpas


De nachttrein naar Sapa is een van de bekendste routes onder toeristen en er is dan ook een speciale toeristentrein. De standaard en basis klassen zijn hier veel beter van kwaliteit dan in de normale treinen in Vietnam. De trein naar Sapa is een nachttrein en is vooraf te reserveren. Hierbij kost een deluxe slaapplek €37,50 per persoon voor een enkele reis. Boek je ruim van te voren dan kan je het beste een soft sleeper(vier personen) boeken, die zijn het snelst uitverkocht. Vraag gratis een offerte aan

Met de trein reizen

Een treinreis door Vietnam duurt meestal erg lang. Een rit kan al snel zo'n 10 uur duren. Hierbij wordt wel vaak gestopt. Het voordeel van de nachttrein is dan weer dat je slaapt tijdens de reis en je uitgerust op je bestemming aankomt, mits je rustige reisgenoten hebt in je slaapcabine.

Uitzicht trein
Uitzicht trein

Treintickets kopen

Erg fijn is dat het treinreizen goedkoop is in Vietnam en bovendien ook prettig. Je kan genieten van de mooie uitzichten en je hebt, mits je een goede cabine boekt, tijd om iets voor jezelf te doen. Wil je dus een goede plek hebben dan is het aan te raden vroeg van te voren te boeken, dit kan via internet, tot 60 dagen van te voren. De kans dat alle tickets uitverkocht zijn is echter erg klein. Als backpacker is het dus ook goed mogelijk om flexibel te reizen en ter plaatse je ticket te boeken.Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,7

Gerelateerde artikelen