Werelderfgoed in Vietnam

Ha Long Baai in Vietnam
Ha Long Baai in Vietnam

Vietnam staat bekend als een zeer populaire bestemming voor backpackers. Het land biedt natuur, cultuur en avontuur aan reizigers. Daarnaast heeft het land prachtige bezienswaardigheden en maar liefst acht Werelderfgoederen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, waaronder de Ha Long baai en de Citadel van de Ho Dynastie.

Heb je weinig kennis van Vietnam? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Citadel van de Ho Dynastie

Sinds 2011 staat de citadel van de Ho Dynastie op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het Vietnamees wordt de citadel Thành nhà Hồ genoemd. De bouw van de citadel werd aan het einde van de 14e eeuw gestart door de Ho Dynastie. De citadel dient als een symbool voor het neo-confucianisme, een filosofisch en ethisch systeem dat de leer van Confucianus volgt. Van de citadel zijn de poorten en ommuring het beste bewaard gebleven, het grootste deel van de citadel zelf is een ruïne.

Ha Long Baai

De Vịnh Hạ Long, in het Nederlands ook wel bekend als de Ha Long Baai, is een baai in de golf van Tonkin. In het Nederlands betekent de naam 'de Baai van de dalende Chinese draak'. Deze mooie kustlijn ligt bij de grens met China. In de baai liggen ongeveer 1.600 eilandjes. De meeste van deze kalkstenen eilandjes zijn onbewoond en ongerept. Op de eilandjes liggen grotten waar verschillende steensoorten voorkomen. De baai staat bekend om de mooie, unieke pilaren van kalksteen die te vinden zijn op de eilandjes. In 1994 werd de baai op de Werelderfgoedlijst geplaatst en in 2000 werd het gebied op de Werelderfgoedlijst uitgebreid.

Vraag gratis een offerte aan

Centrale gedeelte van de keizerlijke citadel van Thăng Long

De oude naam van de stad Hanoi is Thăng Long. In het Nederlands betekent de naam 'Opstijgende Draak'. Deze citadel is gebouwd in de 11e eeuw door de dynastie Ly. De bouw startte in 1010. In de citadel was gedurende 13 eeuwen de regionale politieke macht gevestigd. De citadel is een van de langst onafgebroken politieke gebouwen. In de 19e eeuw zijn veel delen van de citadel beschadigd, die nu worden gerestaureerd. De citadel bestaat grofweg uit twee delen: een archeologische site en de citadel zelf, waarvan onder andere de vlagtoren, verschillende paleizen en de trappen.

My Son

Het merendeel van het heiligdom My Son is gebouwd in de 10e eeuw. Dit heiligdom was lang een religieus centrum van het koninkrijk Champa, dat ophield te bestaan in de 15e eeuw. My Son ligt in een vallei en wordt omgeven door natuur en bergen. De resten van My Son symboliseren de unieke cultuur van het koninkrijk Champa, die gebaseerd was op het hindoeïsme van India. Hierdoor geeft My Son een goed beeld van de politiek en spiritualiteit in Zuidoost Azië. In 1999 kwam My Son op de Werelderfgoedlijst van UNESCO te staan. Het heiligdom bestaat uit een aantal tempels.

Heiligdom My Son
Heiligdom My Son

Phong Nha-Ke Bang

In 2003 kwam het nationale park Phong Nha- Ke Bang op de Werelderfgoedlijst te staan. Dit park bestaat uit twee delen: het woud Ke Bang en het natuurreservaat Phong Nha. Het gebied staat bekend om haar unieke natuurverschijnselen en –diversiteit, zoals grotten en ondergrondse rivieren. In totaal heeft het park meer dan 65 kilometer aan grotten. Het overgrote deel van het park wordt gevormd door tropisch woud en kalksteenplateaus. In het park leven veel verschillende diersoorten, waaronder 302 soorten vogels, 113 soorten zoogdieren en 81 soorten reptielen.

Rijstvelden van Phong Nha- Ke Bang
Rijstvelden van Phong Nha- Ke Bang

Hoi An

De oude stad Hoi An is een voorbeeld van een goed bewaarde traditionele handelsstad. De meeste gebouwen van Hoi An zijn gebouwd in een traditionele bouwstijl uit de 19e eeuw, maar de architectuur heeft ook verschillende culturele invloeden, waaronder Japanse en Chinese. Hoi An was een handelscentrum en werd bezocht door veel handelaren en koopmannen. Uniek aan Hoi An is dat als bouwmateriaal voor alle gebouwen hout is gebruikt. De gehele stad is opmerkelijk goed bewaard gebleven.

Tran An

Rondom de delta van de Rode Rivier ligt het landschapscomplex Tran An. Dit gebied wordt gevormd door kalkstenen kliffen, valleien, hoogtegrotten en verticale kliffen. Daarnaast liggen er ook dorpen, rijstvelden, heilige plaatsen en de oude hoofdstad Hoa Lu. In de grotten is bewijs te vinden van jagers en verzamelaars, die leefden in de bergen en zich continue aanpasten aan de veranderende levensomstandigheden.

Monumentencomplex van Hué

Het monumentencomplex van Hué ligt in de Vietnamese stad Hué, die in 1802 werd aangewezen als de hoofdstad. Hué was een cultureel, religieus en politiek centrum tot 1945. De berg Ngu Binh en de Parfumrivier, die loopt door de stad, geven een natuurlijke schoonheid aan de stad. De gebouwen van het monumentencomplex van Hué liggen kosmologisch geordend met de vijf kardinale punten (centrum, noord, oost, zuid, west), vijf kleuren (geel, wit, blauw, zwart, rood) en vijf elementen (aarde, metaal, woud, water, vuur). Verschillende gebouwen maken deel uit van het complex, zoals de citadel, Van Mieu tempel, het plein Dan Nam Giao, fort Tran Hai Thanh en de tempel Den Voi Tre.

Het monumentencomplex
Het monumentencomplex


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen