Reizen in... Vietnam

Het landschap van Vietnam
Het landschap van Vietnam

Vietnam is een van de meest veilige landen van Azië, en waarschijnlijk zelfs over de hele wereld. Het heeft een stabiele overheid, de burgerlijke onrust is onbeduidend, de mate van criminaliteit is ontzettend laag, en natuurrampen zijn vrijwel zeldzaam. Duik in de adembenemende cultuur, natuur en geschiedenis van dit schitterende Aziatische land, leer ervan, bereid je voor en je trip zal zo veilig en aangenaam mogelijk zijn!

Heb je weinig kennis van Vietnam? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Veiligheid

Hoewel het reizen in Vietnam over het algemeen zeer veilig is, kunnen bijvoorbeeld in grote steden als Ho Chi Minhstad kleine misdaden wel een probleem zijn. Om problemen te voorkomen in welke stad dan ook gelden een aantal algemene voorzorgsmaatregelen:
– Laat je spullen niet onbewaakt achter, hou ze bij je of laat ze op een veilige plaats achter.
– Draag niet te veel contant geld of belangrijke documenten bij je, vrijwel alle hotels hebben een veilige opbergplaats.
– Tel je geld niet direct bij de ATM pinautomaat, maar stop het veilig weg en check het ergens anders.

Wanneer je bij je hotel arriveert, is het verstandig de waardevolle spullen die je niet nodig zult hebben op dat moment op te bergen in de kluis in je hotelkamer. Als je daarna je kamer gaat verlaten, doe dan twee dingen. Ten eerste, neem een kaartje van het hotel mee waarin je verblijft. Zodoende kun je altijd kenbaar maken waar je heen moet als je verdwaald bent. Ten tweede, neem een rol wc papier mee, je weet namelijk nooit of en wanneer je een voorradig toilet tegenkomt.

Kleding

Belangrijk is in Vietnam dat je netjes en conservatief gekleed bent, vooral wanneer je in de kleinere dorpjes komt. In de grotere steden wordt hier minder op gelet, maar in deze dorpjes is men nog vrij streng met betrekking tot klederdracht, en als er teveel onthuld wordt kan dit als een belediging opgevat worden. Wanneer je van plan bent pagoden of tempels te bezoeken, draag dan geen korte broek, jurk, rokje of kleding die je schouders blootstellen. Indien dit wel gedaan wordt, wordt als onbeleefd beschouwd. Doe je schoenen uit wanneer je bij iemand thuis komt, maar ga in geen geval met je voeten richting de familie`s privé altaar zitten. Dit wordt beschouwd als oneerbiedig en beledigend.

Een straatverkoper in Vietnam
Een straatverkoper in Vietnam
Vraag gratis een offerte aan

Als vrouw alleen op reis in Vietnam

Als vrouw alleen reizende door het schitterende Vietnam, is over het algemeen ook erg veilig, net zoals veel andere Aziatische landen. Wel is het handig om een aantal maatregelen te nemen om vervelende situaties te vermijden. Zo kan het handig zijn om oogcontact te vermijden, bijvoorbeeld door het dragen van een donkere zonnebril. Zodoende kan oogcontact met een man niet verkeerd opgevat worden. Daarnaast kan het helpen om een trouwring te dragen en in een gesprek je man en kinderen te benoemen, ook al is dit niet waar. Hiermee vermijd je ongewilde mannelijke aandacht.

Gezondheid

Het eten in Vietnam kan erg goedkoop zijn, afhankelijk van waar je naartoe gaat. Om gezondheidsklachten te voorkomen zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen die genomen kunnen worden.
– Drink in geen geval water uit de kraan (dus ook geen ijsklontjes in je drinken).
– Eet geen fruit en groenten, behalve als ze gepeld of gekookt zijn.

De gezondheidszorg in Vietnam varieert in kwantiteit en kwaliteit; in grote steden als Hanoi en Ho Chi Minhstad bevinden zich zeer goede ziekenhuizen en klinieken. In de kleine dorpen en meer afgelegen gebieden kan het echter moeilijk zijn om een dokter te vinden. Apotheken daarentegen zijn in elk dorp wel te vinden. Ga er echter niet vanuit dat iedereen even goed Engels spreekt, dus schrijf de naam van de medicijnen die je wilt op.

Belangrijke telefoonnummers

Politie (113)
Brandweer (114)
Ambulance (115)

Volg deze tips, bereid je voor en je trip naar Vietnam zal er eentje zijn om nooit te vergeten! In dit filmpje zie je hoe mooi Vietnam is. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,8

Gerelateerde artikelen