Fietsen in Vietnam

Bloemenverkoper op de fiets
Bloemenverkoper op de fiets

Fietsen in Vietnam, en in vrijwel heel Azië overigens, is een zeer speciale ervaring. Je kunt je ogen zoveel mogelijk de kost geven tijdens je reis door het schitterende Vietnam. Er zijn in Vietnam twee manieren om een fietsroute te nemen, namelijk van het noorden naar het zuiden, of van het zuiden naar het noorden. Er worden op het internet veel groepsreizen en individuele fietstochten aangeboden.

Heb je weinig kennis van Vietnam? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Start van de fietsroute

Afhankelijk van welke route je neemt, begin je of vanaf Hanoi (Noord-Vietnam) of vanuit Ho Chi Minhstad(voorheen Saigon, Zuid-Vietnam). Als er voor de route vanuit het zuiden naar het noorden gekozen wordt, begin je in eerste instantie in Ho Chi Minh City waar je een paar dagen kunt verblijven. Hier kun je de omgeving verkennen, zoals bijvoorbeeld de Mekong Delta waar ontzettend veel te zien en beleven is. De Mekong Delta is de dichtstbevolkte en vruchtbaarste omgeving in Vietnam, en claimt de nummer 2 rijstleverancier ter wereld te zijn. Nabij Ho Chi Minh City kun je ook de Cu Chi tunnels bezoeken en de Cao Dai tempel. Verder naar het noorden is daar Dalat, waar zich watervallen, schitterende groene landschappen bevinden en een heerlijk mild klimaat heerst.

Vervolgens kan er doorgereisd worden naar Nha Trang, een populaire badplaats in Vietnam en een schitterende omgeving. Ongeveer 500 kilometer verderop ligt Hoi An, een schitterende plek om heen te gaan. Er gaan twee verschillende wegen van Nha Trang naar Hoi An; één gaat door de centrale hooglanden, en de andere, meer makkelijke, langs de kust. Nabij Hoi An vind je de My Son Champa ruins, een geweldige dagbesteding in de heuvels in de schitterende omgeving van Hoi An. Meer in het noorden ligt Hue, waar zich de Vietnamese Verboden Stad bevindt. De DMZ die vervolgens gepasseerd kan worden, de gedemilitariseerde zone welke noord en zuid voorheen van elkaar scheidde, is een bezoek waard om de recentelijke geschiedenis van het land beter te begrijpen.

Stukje met de trein

Het is vervolgens een aanrader om de trein van Da Nang naar Ninh Binh te nemen, en daar te beginnen met een zo mogelijk nog mooier gedeelte. Namelijk van Ninh Binh naar Son La, door naar Dien Bien Phu, Sapa en vervolgens Hanoi. In dit schitterende bergachtige gebied leven de meeste en armste etnische minderheden nog in traditonele stammen. Zowel Hanoi en Ha Long Bay zijn zeer de moeite waard, maar het is in Hanoi wellicht verstandiger niet per fiets over straat te gaan, gezien de drukke wegen. Om je buiten Hanoi te begeven en de drukke wegen te vermijden, is er openbaar vervoer beschikbaar.

Het is in ieder geval zeer de moeite waard om te fietsen in dit schitterende Aziatische land. Er zijn nog veel meer andere mogelijkheden, en zoals je ziet kan deze bovenstaande route ook andersom gefietst worden. Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen