Leukste bezienswaardigheden Vietnam

De rijstvelden bij Sapa
De rijstvelden bij Sapa

Hoewel Vietnam in diens 2700 jaar lange historie heftige bombardementen en oorlogen heeft ondergaan, zijn er nog een groot aantal bezienswaardigheden die deze overleefd hebben. Een aantal beroemde bezienswaardigheden zetten we voor je op een rijtje: 

Het Ho Chi Minh mausoleum en Ba Dinh plein in Hanoi, waar de welbekende vroegere leider van Vietnam, Ho Chi Minh, leefde, werkte en talloze beroemde speeches opstelde. Zijn lichaam wordt hier tot op heden bewaard.


Hoa Lo Prison – in 1904 gebouwd door de Fransen, en werd gebruikt voor het vasthouden van Vietnamese revolutionairen, en later voor het vasthouden van Amerikaanse piloten.


Hue: Deze schitterende stad aan de twee kanten van de Huong Rivier is de Vietnam's laatste oude feodale hoofdstad. Veel van het oude uiterlijk en architectuur van de stad is nog overgebleven. De verboden muren, paleizen en koninklijke tomben zijn geplaatst op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Hoi An

Heb je weinig kennis van Vietnam? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Natuurlijke bezienswaardigheden

Vietnam kent een zeer divers landschap en klimaat welke Vietnam tot een schitterend decor maakt.

Halong Bay is gelegen op circa 170 kilometer van Hanoi. Halong Bay betekent letterlijk vertaald “de Dalende Draak” en is één van de meest bekende natuurwonderen van Vietnam. Er bevinden zich ruim 3000 bergachtige eilandjes, waar grotten, fjorden en land tunnels in gehuisvest zijn.De Mekong delta is omgeven door prachtige landschappen met bossen en rijstvelden. De Mekong delta wordt de Nine Dragon rivier genoemd door locals. De Mekong rivier splitst zich namelijk in 9 aftakkingen die vervolgens in zee uitmonden. Het is ook mogelijk om per boot een drijvende markt te bezoeken. Met een tocht over de Mekong krijg je een perfecte indruk van het leven op het Vietnamese platteland.Cao Bang 

Culturele bezienswaardigheden

Men kan een cultuur niet gekend hebben zonder dat men deze heeft begrepen en gezien. Het is altijd leuk om rond te struinen in de drukke straten van de grote stad, om boeren in klederdracht rijst te zien verbouwen in de velden, en fruit te kopen bij straatverkopers..

Sapa is een bergdorp waar tot op heden verschillende culturen met kleurige klederdrachten en tradities van de vele bergstammen die in deze omgeving leven. Deze omgeving is zeer geschikt voor het maken van tochten door de prachtige rijstvelden en zelfs over de berg Phan Si Pan.Cu Chi's tunnels gelegen nabij Ho Chi Minhstad, is een gangenstelsel van ruim 200 kilometer, en werd beroemd door de oorlog in Vietnam met de Verenigde Staten. Deze werd destijds door Vietnamese soldaten met de hand gemaakt, en gebruikt om onder te duiken en te leven. Tegenwoordig een attractie voor toeristen. Hier is het mogelijk de tunnels door te gaan, welke zeer laag zijn en waar veelal gekropen moet worden.

De Flag Tower in de Citadel van de stad Hue
De Flag Tower in de Citadel van de stad Hue
Vraag gratis een offerte aan

De top 10 leukste steden om te bezoeken in Vietnam

1. Hanoi – De hoofdstad van Vietnam
2. Ho Chi Minhstad – De grootste stad van Vietnam
3. Hai Phong – De derde grootste stad
4. Hue – De hoofdstad van Vietnam tijdens de Nguyen Dynastie
5. Da Nang – De grootste stad van centraal Vietnam
6. Nha Trang – Een van de grootste steden aan de zuidkust
7. Sapa – Een bergdorp met vele verschillende bergvolkeren en klederdrachten
8. Phan Thiet – De resort-hoofdstad van Vietnam
9. Mui Ne – Samen met Phan Thiet dé plek om tot rust te komen in een resort
10. Da Lat – De hoofdstad van de provincie en een badplaats nabij Ho Chi Minh City.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen