Swansea

Swansea ligt in het zuiden van Wales en tot de Tweede Wereldoorlog was dit het grootste industriecentrum van Wales. Vandaag de dag is het een stad waar cultuur een belangrijke rol speelt. Er wonen ongeveer 170.000 mensen in de op een na grootste stad van Wales, welke gelegen is aan de monding van de rivier de Tawe. Het Dylan Thomas Square is het hart van Swansea.

Heb je weinig kennis van Wales? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Swansea
Plaatsen in de buurt van Swansea (Wales) :
 • Brecon (52 km)
 • Cardiff (55 km)
 • Newport (65 km)
 • Pembroke (68 km)
 • Cardigan (71 km)
 • Fishguard (82 km)
 • Wrexham (170 km)
 • Bangor (179 km)
 • Holyhead (193 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Swansea

  Maritime & Industrial Museum (Swansea)

  Het Maritime & Industrial Museum in Swansea vertelt bezoekers het verhaal van innovatie en industrie in Wales dat zich over de afgelopen 300 jaar heeft afgespeeld. Door middel van geavanceerde interactieve technologie laten ze bezoekers op een leuke manier kennismaken met Wales. Het Maritime & Industrial Museum is gratis te bezoeken en is dagelijks geopend. Je vindt het museum in een gebouw dat aan de waterkant ligt en qua architectuur zowel oude als nieuwe elementen gebruikt.

  Plantasia (Swansea)

  Plantasia
  Plantasia
  Kaart met locatie Plantasia

  Plantasia in een tropische kas met exotische planten en dieren. De kas bevat twee klimaatzones: tropisch klimaat met regenwoud en een aride klimaat. Hier kun je ontdekken hoe het is in het tropisch regenwoud met apen en slangen om je heen.  De collectie van Plantasia omvat meer dan 5.000 planten, waarvan er veel al zijn uitgestorven uit hun natuurlijke habitat. Dit is een ideale plek voor een dagje uit met het hele gezin. Plantasia is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

  Swansea Market (Swansea)

  Swansea Market
  Swansea Market
  Kaart met locatie Swansea Market

  Swansea Market is de grootste overdekte markt van Wales en bevindt zich al meer dan 50 jaar in het hart van de stad. Op de markt kun je fruit, groente, vlees, vis, fastfood en kleding kopen. Een aantal verkopers bieden ook lekkere streekproducten aan die je kunt proeven. Denk bijvoorbeeld aan kazen, Welshe zeewier, Penclawdd kokkels en Gower Saltmarshe lam. Ook voor bijzondere souvenirs en sieraden ben je hier aan het juiste adres.

  Swansea Museum (Swansea)

  Het oudste museum van Wales ligt in Swansea. Het Swansea Museum werd in 1841 gebouwd en sindsdien is er weinig veranderd. Het is een echte schatkamer met gewone en buitengewone items uit het verleden van Swansea. Het pronkstuk van het museum is de Mummy of Hor. Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Wales bekijken.

  Vervoer

  Je kunt Swansea bereiken met de auto, trein, bus, boot of vliegtuig. In de stad zelf kun je je verplaatsen met de bus, auto of lopend.

  Geschiedenis

  Swansea is opgericht door Sven Gaffelbaard, een vikingleider die in 1013 de Saksen versloeg en de leiding had over de gebieden lopend van Zuid-Engeland naar Denemarken en Noorwegen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Swansea