Newport

Newport ligt in zuidoost-Wales. Newport is qua grootte de 3e stad van Wales. De rivier de Usk stroomt door de stad.

Heb je weinig kennis van Wales? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Newport
Plaatsen in de buurt van Newport (Wales) :
 • Cardiff (17 km)
 • Brecon (49 km)
 • Swansea (65 km)
 • Cardigan (127 km)
 • Pembroke (133 km)
 • Fishguard (143 km)
 • Wrexham (162 km)
 • Bangor (198 km)
 • Holyhead (221 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Newport

  Newport Museum & Art Gallery
  Newport Museum & Art Gallery
  Kaart met locatie Newport Museum & Art Gallery

  Het Newport Museum & Art Gallery in Newport bestaat al sinds 1888 en is vanaf toen bezig gegaan met het verzamelen van werken over de cultuur, het milieu en de geschiedenis van Newport. De oudste voorwerpen in het museum stammen uit de prehistorie en er zijn ook voorwerpen uit de tijd van de jagers en verzamelaars. Uit de middeleeuwen komen overblijfselen uit kastelen, priorijen en abdijen. Het museum is geopend van maandag t/m zaterdag en is gratis te bezoeken.

  Newport Transporter Bridge (Newport)

  Newport Transporter Bridge
  Newport Transporter Bridge
  Kaart met locatie Newport Transporter Bridge

  De Newport Transporter Bridge (in het Nederlands: de Zweefbrug van Newport) is een bewegende brug. Dit is een bijzondere soort brug, omdat een deel van het wegdek horizontaal heen en weer beweegt. De brug bestaat uit een groot portaal met een vastgebonden gondel. De gondel zweeft boven de grond en gaat tussen beide oevers heen en weer. De bouw van de zweefbrug in Newport is begonnen in 1902 en voltooid in 1906. In het bezoekerscentrum kom je alles te weten over de geschiedenis van de brug. Het bezoekerscentrum is ieder weekend geopend.

  Tredegar House (Newport)

  Tredegar House
  Tredegar House
  Kaart met locatie Tredegar House

  Tredegar House wordt gezien als een van de architecturale wonderen van Wales. Het was een van de meest belangrijke landhuizen in de 17e eeuw. Voor meer dan 500 jaar was dit landhuis de woning van de Morgans, een belangrijke Welshe familie. Deze familie had veel grond in haar bezit. Het landhuis heeft veel mooie tuinen en parken waardoor het heerlijk is om hier rond te struinen met het gezin. Het is natuurlijk ook mogelijk om het indrukwekkende landhuis van binnen te bezichtigen. 

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Wales bekijken.

  Geschiedenis

  Newport ligt op een mooie plek aan de rivier de Usk. Al in de bronstijd woonden hier mensen. In het begin van onze jaartelling hadden de Romeinen al een vesting gebouwd op de plek waar nu de stad ligt. Ook de Vikingen hebben hier een nederzetting gehad. In 1090 bouwden zij een kasteel, waar de nieuwe stad ontstond. 'New' is dan te beschouwen als nieuw ten opzichte van de oude Romeinse nederzetting. In 1385 werd een charter toegekend, een vorm van stadsrechten. Newport is bekend vanwege de Chartists, een burgerrechtenbeweging uit 1839 die opkwam voor meer democratische grondrechten, zoals algemeen kiesrecht (in eerste instantie voor mannen boven de 21), geheim stemmen en betaalde parlementariërs. Deze eisen zijn in min of meer dezelfde vorm opgenomen in de verklaring rond de rechten van de mens, zoals vastgesteld door de Verenigde Naties in 1948.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Newport