Pembroke

Pembroke Castle - Wales
Pembroke Castle - Wales

De stad ligt in het zuidwesten van Wales in het bestuurlijke graafschap Pembrokeshire en in het ceremonieel behouden graafschap Dyfed.33travel/"> Traditioneel wordt Pembroke gezien als hoofdstad van de regio, maar in feite is Haverfordwest de hoofdstad. Pembroke heeft een inwoneraantal van ongeveer 7.200.

Heb je weinig kennis van Wales? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Pembroke
Plaatsen in de buurt van Pembroke (Wales) :
 • Fishguard (36 km)
 • Cardigan (49 km)
 • Swansea (68 km)
 • Brecon (109 km)
 • Cardiff (122 km)
 • Newport (133 km)
 • Bangor (180 km)
 • Holyhead (182 km)
 • Wrexham (200 km)
 • a:

  Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Pembroke

  Barafundle Bay (Pembroke)

  Barafundle Bay
  Barafundle Bay
  Kaart met locatie Barafundle Bay

  Barafundle Bay Beach is een prachtig strand niet ver van het centrum van Pembroke. Het is een kleine baai met mooie duinen en bomen. Wat Barafundle Bay bijzonder maakt is dat het alleen te voet toegankelijk is. De auto kun je parkeren in een parkeergarage 800 meter er vandaan. Deze locatie is meerdere malen vernoemd tot een van de beste stranden in Groot-Britannië en wordt vaak vergeleken met een Caribisch strand. Er zijn geen faciliteiten in de buurt, dus neem genoeg eten en drinken mee wanneer je een dagje op het strand gaat liggen.

  Museum of the Home (Pembroke)

  Het Museum of the Home vind je tegenover het Pembroke Castle. Dit is een particulier museum in de woning van de eigenaar. De eigenaar heeft twee van de vier verdiepingen van zijn huis omgebouwd tot een museum met een collectie die inzicht geeft in 300 jaar Pembroke. Op de begane grond vind je tuin-, landbouw- en zuivelbouwbedrijf items. Op de eerste verdieping is vooral de persoonlijke hygiëne en ziektebeschrijving te zien. Een gedeelte van het museum is dus op werk gericht en het andere gedeelte op vrijetijdsbesteding.

  Pembroke Castle (Pembroke)

  In het Welsh heet het middeleeuwse kasteel in Pembroke Castell Penfro, maar onder Nederlanders staat het kasteel beter bekend als Pembroke Castle. In 1093 werd het eerste kasteel op deze plaats gebouwd, maar het huidige kasteel komt uit de 12e eeuw en heeft zijn uiterlijk te danken aan een van de machtigste mannen van die tijd namelijk William the Marshal. Je vindt het kasteel in Pembroke aan de oever van de Cleddau.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Wales bekijken.

  Vervoer

  Het vervoer is zowel in Pembroke als in Pembroke Dock erg belangrijk, niet alleen voor de inwoners maar vooral voor de toeristen. De twee steden zijn qua inkomsten erg afhankelijk van de inkomsten door toerisme, wanneer deze dus niet in de steden zouden kunnen komen zou het weleens slecht kunnen aflopen voor de steden. Lucht Er zijn niet echt mogelijkheden om direct in Pembroke te komen vanuit het vliegtuig. Het dichtstbijzijnde vliegveld is in Haverfordwest waarvan het nog ongeveer een halfuur is naar Pembroke. Het vervelende is dat er geen openbaar vervoer richting het vliegveld gaat. Daarom is het vaak handiger om naar Cardiff te vliegen. Weg Wales heeft over het algemeen een goed wegennetwerk en ook de verbinding met de rest van Verenigd Koninkrijk. Er is een vierbaanssnelweg naar Cardiff vanuit Pembroke, dus ook met eigen vervoer schiet het hier snel op. In Pembroke zelf zijn er verschillende openbaar vervoersmogelijkheden; zo is er een busnetwerk, zijn er treinverbindingen en rijden er een aantal taxi's. Water Pembroke zelf heeft geen ferrydienst, maar vanuit het naburige dorp Pembroke Dock varen er verschillende ferry's naar Ierland. Vanuit de haven van Pembroke Dock varen de ferry's naar Fishguard.

  Geschiedenis

  De geschiedenis van Pembroke gaat maar liefst terug tot de 11e eeuw. Toen werd het eerste gebouw geplaatst door Arnulf van Mongomery; een fort aan de oevers van de rivier. Hoewel het niet veel was waren de mensen toentertijd wel van mening dat het fort op een strategisch waardevolle plek stond. In de burgeroorlog van 1648 speelde de stad een belangrijke rol; de burgemeester van Pembroke John Poyer nam het kasteel over dat in handen was van de koning. De koning gaf zich niet zo lang daarna over.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Pembroke