Holyhead

South Stack Vuurtoren in Holyhead - Wales
South Stack Vuurtoren in Holyhead - Wales

Holyhead ligt in het noorden van Wales en is de grootste stad van het graafschap Anglesey in het noorden van Wales. De haven wordt beschermd door een 2 km lange golfbreker en binnen de muren van het kamp staat de 13e-eeuwse St. Cybi's Church met zijn mooie glas-in-lood ramen. De Holyhead Mountain (219 m) beheerst de noordelijke punt van het eiland.

Heb je weinig kennis van Wales? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Holyhead
Plaatsen in de buurt van Holyhead (Wales) :
 • Bangor (34 km)
 • Wrexham (113 km)
 • Cardigan (136 km)
 • Fishguard (148 km)
 • Brecon (172 km)
 • Pembroke (182 km)
 • Swansea (193 km)
 • Newport (221 km)
 • Cardiff (226 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Holyhead

  Holyhead Maritime Museum (Holyhead)

  Het Holyhead Maritime Museum huisvest een aantal collecties en er wordt beweerd dat dit het oudste reddingsbootstation is in Wales. Het museum is leuk voor wie geïnteresseerd is in scheepswrakken en geschiedenis. Met het hele gezin kun je hier ontdekken hoe het was om 100 jaar geleden op de Ierse Zee te varen. Wil je meer weten over de Eerste en Tweede Wereldoorlog? Ook dat is mogelijk in het Holyhead Maritme Museum. Zo kun je bijvoorbeeld een schuilkelder uit de Tweede Wereldoorlog bekijken. Het museum is geopend van Pasen t/m oktober. Kinderen onder de 16 jaar mogen gratis naar binnen als ze onder begeleiding zijn van een volwassene.

  Holyhead Mountain (Holyhead)

  Holyhead Mountain
  Holyhead Mountain
  Kaart met locatie Holyhead Mountain

  De hoogste heuvel op Holy Island in Anglesey is Holyhead Mountain. De berg ligt ongeveer drie kilometer ten westen van de stad Holyhead. De Holyhead Mountain komt aan twee kanten in de Ierse Zee uit en aan de oostzijde van de berg staat een wachttoren met de naam Caer y Tŵr. Elk jaar komen veel bezoekers naar de berg om de vele vogels te zien die zich nestelen in de kliffen.

  South Stack Lighthouse (Holyhead)

  South Stack Lighthouse
  South Stack Lighthouse
  Kaart met locatie South Stack Lighthouse

  South Stack Lighthouse is in 1809 gebouwd op een klein eilandje voor de noordwestkust van Holy Island, niet ver van Holyhead. De vuurtoren waarschuwde schepen destijds voor de gevaarlijke rotsen. Bezoekers kunnen naar de top van de vuurtoren klimmen. Het is daarnaast ook mogelijk om een rondleiding krijgen in de machinekamer en expositieruimte. De vuurtoren is het hoogseizoen geopend. Volwassenen betalen £5.50 om de vuurtoren van binnen te bekijken. Senioren en kinderen betalen iets minder, namelijk £4 en £3.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Wales bekijken.

  Vervoer

  De haven van Holyhead is een erg drukke ferry-haven en heeft veel verbindingen met plaatsen in de regio. Zo kun je bijvoorbeeld dagelijks naar Dublin varen. Er is een treinstation in de stad, vanwaar je naar verschillende steden in de regio kunt reizen. Ook ligt Holyhead aan een aantal snelwegen waardoor het met de auto goed te bereiken is.

  Geschiedenis

  Holyhead is ontstaan rond een Romeins kamp, een buitenpost van Segontium (Caernarfon). Het centrum van de stad is gebouwd rondom de St. Cybi`s Church.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Holyhead