Bangor

Victoriaanse pier in Bangor, Noord-Wales
Victoriaanse pier in Bangor, Noord-Wales

In het noordwesten van Wales ligt Bangor; een van de kleinste steden in Groot-Brittannië. De universiteitsstad telt bijna 15.000 inwoners zonder de bijna 10.000 studenten mee te tellen die studeren aan de universiteit van Bangor. Wel is de kleine stad één van de vijf steden met stadsrechten in Wales.

Heb je weinig kennis van Wales? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Bangor
Plaatsen in de buurt van Bangor (Wales) :
 • Holyhead (34 km)
 • Wrexham (78 km)
 • Cardigan (131 km)
 • Fishguard (148 km)
 • Brecon (150 km)
 • Swansea (179 km)
 • Pembroke (180 km)
 • Newport (198 km)
 • Cardiff (204 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Bangor

  Bangor Cathedral (Bangor)

  Bangor Cathedral
  Bangor Cathedral
  Kaart met locatie Bangor Cathedral

  Een must-see in het centrum van Bangor is de kathedraal. De plek waar de kathedraal van Bangor staat is laaggelegen en onopvallend. Vroeger dachten ze dat de kathedraal op deze manier de aandacht van rovers van zee niet zou trekken. Er zijn vaak bezoekers die de kathedraal verwarren met de universiteit die bovenop een heuvel staat. Een speciaal beeld in de kathedraal is de Mostyn Christ; het is een figuur gesneden uit eikenhout van een peinzende Christus. Op het terrein van de kathedraal is een Bijbelse tuin aangelegd. Hier staat van elke plantensoort die in de bijbel benoemd wordt een exemplaar.

  Het Gwynedd Museum and Art Gallery in Bangor heeft de beschikking over een, door de universiteit van Bangor gevormde, collectie die sinds 1884 wordt aangevuld. De collectie is compleet overgedragen aan de raad van het Gwynedd Museum and Art Gallery, de universiteit heeft dus geen rechten meer. In de collectie vind je onder andere een aantal bouwtekeningen en schilderijen van de Britannia Bridge. Het museum is gratis te bezoeken van dinsdag t/m zaterdag. Het gebouw waarin het museum gevestigd is bevindt zich dichtbij de kathedraal van Bangor.

  High Street (Bangor)

  High Street
  High Street
  Kaart met locatie High Street

  De langste winkelstraat van Wales vind je in Bangor. Deze straat heet High Street. Je vindt er zowel internationale winkelketens als plaatselijke kleine winkeltjes. Ondanks dat Bangor een kleine stad is vind je alles wat je nodig hebt op het gebied van winkels in de stad. Het is ook leuk om te gaan winkelen in het winkelcentrum Menai Centre; hier is bijna 180.000 m2 aan winkels te vinden.

  Penrhyn Castle (Bangor)

  Penrhyn Castle
  Penrhyn Castle
  Kaart met locatie Penrhyn Castle

  Penrhyn Castle is een 19e eeuwse neo-Normandische kasteel gelegen tussen Menai Street en Snowdonia. Er is veel te zien in het kasteel. Zo kun je hier houtsnijwerk, pleisterwerk, antieke meubels en schilderijen bewonderen. Ook het Spoorwegmuseum is in dit kasteel gevestigd. Het kasteel wordt omgeven door een park met exotische bomen. In het omliggende park is een Victoriaanse tuin aanwezig.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Wales bekijken.

  Vervoer

  Er zijn verschillende manieren om je in en rondom Bangor te verplaatsen. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Valley Airport, alleen vliegt er vanaf dit vliegveld geen directe vlucht naar Nederland. Om van het vliegveld naar de stad te komen is het het handigst om of met de trein of met de bus of auto te gaan. Met de trein doe je er naar Cardiff 4,5 uur over, maar dan kun je wel direct naar Nederland vliegen. In Bangor zijn ook verschillende vervoersmogelijkheden. Er zijn een aantal taximaatschappijen die in heel Wales rijden, maar om door Bangor te reizen is de auto niet handig. Het is een kleine stad en het is vaak handiger om dan een fiets of scooter te huren. Hiervoor zitten een paar fietsverhuurzaken in de stad.

  Geschiedenis

  De oorsprong van de stad dateert uit de 6e eeuw na Christus op een plek waar de kathedraal van Bangor al stond. De naam Bangor is van oorsprong een oud Welsch woord dat staat voor een soort omheining door behuizing; eigenlijk precies wat er gebeurde rondom de kathedraal. De kathedraal is overigens niet meer zoals hij ooit was maar is recenter en vaak gerestaureerd door de jaren heen.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Bangor