Wrexham

Tuinen van Erdigg Hall in Wrexham - Wales
Tuinen van Erdigg Hall in Wrexham - Wales

De moderne, levendige stad Wrexham is gelegen in de lagere Dee Valley, tussen de weelderige Cheshire vlaktes en de heuvels van Wales. De stad wordt omgeven door prachtige panorama's, mooie landschappen en pittoreske nederzettingen. Ook de goede infrastructuur en de leuke bezienswaardigheden dragen bij aan het feit dat Wrexham een populaire stad is voor een citytrip.

Heb je weinig kennis van Wales? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Wrexham
Plaatsen in de buurt van Wrexham (Wales) :
 • Bangor (78 km)
 • Holyhead (113 km)
 • Brecon (124 km)
 • Cardigan (154 km)
 • Newport (162 km)
 • Swansea (170 km)
 • Cardiff (174 km)
 • Fishguard (178 km)
 • Pembroke (200 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Wrexham

  Erddig Hall (Wrexham)

  Erddig Hall
  Erddig Hall
  Kaart met locatie Erddig Hall

  Tot de populaire bezienswaardigheden behoort Erddig Hall, een zeer charmant huis. Het huis is niet alleen mooi van binnen, maar rondom het huis kun je ook prachtige wandelingen maken door de bossen en langs de prachtige tuinen vol met verassingen. Regelmatig worden er op deze locatie evenementen gehouden voor kinderen en volwassenen. In het grote café kun je ook nog eens heerlijk genieten van een selectie huisgemaakte taarten.

  St. Giles Church (Wrexham)

  Wat ook zeker de moeite waard is, is een bezoekje aan St. Giles Church. Dit is een van de belangrijkste symbolen van de stad Wrexham en tevens een van de zeven wonderen van Wales. De kerk staat historisch gezien in een vrij belangrijk deel van de stad en het is uitgegroeid tot een eeuwenoud element. De toren zorgt voor een prachtig uitzicht over het gebied.

  Wrexham Rugby Club (Wrexham)

  Wrexham Rugby Club
  Wrexham Rugby Club
  Kaart met locatie Wrexham Rugby Club

  Voor de sportliefhebbers en in het bijzonder liefhebbers van rugby, is de Wrexham Rugby Club leuk om te bezoeken. Het gebouw is in het jaar 1976 opgericht en is inmiddels al vele malen gerenoveerd. Er vinden op regelmatige basis wedstrijden plaats, waar vele trouwe fans op af komen om daar te juichen voor hun favoriete team. Het is zeker interessant om eens de sfeer mee te maken die er heerst.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Wales bekijken.

  Vervoer

  Wrexham ligt vlakbij de twee regionale luchthavens Liverpool’s John Lennon Airport en Manchester International Airport. De eerste luchthaven is op 60 kilometer afstand gelegen vanaf Wrexham en de tweede luchthaven ligt 74 kilometer verwijderd van de stad. De wegen in Wrexham zijn goed en de stad is prima te bereiken via snelwegen. Wanneer je een auto wilt huren en de stad ten noorden ligt, dan kun je het beste via de A483 de A5 en de M54 oprijden. Als de stad ten zuiden ligt, dan is de beste manier om via dezelfde snelweg de M53 en M56 te rijden. Door de positieve ligging is het mogelijk om verrassend snel naar de grote commerciële centra te rijden. Zo duurt een rit met de auto van Wrexham naar Chester slechts 15 minuten. Wrexham heeft 2 treinstations die rechtstreeks verbinding hebben met de nationale spoorwegen. Trips naar Londen via Crewe duren 3 uur en 11 minuten en vanaf het nabijgelegen Chester bedraagt de treinreis 2 uur en 40 minuten.

  Geschiedenis

  Het bewijs van menselijke activiteiten in het gebied van Wrexham is al meer dan 8.000 jaar geleden gevonden. De eerste bekende nederzetting was echter pas in 1161 opgericht en stond toentertijd bekend als het Wristleham Castle. Tegenwoordig wordt deze plek gerekend tot het Erddig Park. Koning Edward I van Engeland verbleef kort in de stad tijdens zijn expeditie om de opstand van Madog ap Llywelyn te onderdrukken. Dit was in het jaar 1294. De stad werd tijdens de oprichting in 1536 deel van het graafschap Denbighshire. Bij deze oprichting werd Wrexham verdeeld in de twee verschillende stadsdelen Wrexham Regis en Wrexham Abt.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Wrexham