Wrexham

Tuinen van Erdigg Hall in Wrexham - Wales
Tuinen van Erdigg Hall in Wrexham - Wales

De moderne, levendige stad Wrexham is gelegen in de lagere Dee Valley, tussen de weelderige Cheshire vlaktes en de heuvels van Wales. De stad wordt omgeven door prachtige panorama's, mooie landschappen en pittoreske nederzettingen. Ook de goede infrastructuur en de leuke bezienswaardigheden dragen bij aan het feit dat Wrexham een populaire stad is voor een citytrip.

Heb je weinig kennis van Wales? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Wrexham
Plaatsen in de buurt van Wrexham:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Wrexham

Erddig Hall (Wrexham)

Erddig Hall
Erddig Hall

Tot de populaire bezienswaardigheden behoort Erddig Hall, een zeer charmant huis. Het huis is niet alleen mooi van binnen, maar rondom het huis kun je ook prachtige wandelingen maken door de bossen en langs de prachtige tuinen vol met verassingen. Regelmatig worden er op deze locatie evenementen gehouden voor kinderen en volwassenen. In het grote café kun je ook nog eens heerlijk genieten van een selectie huisgemaakte taarten.

St. Giles Church (Wrexham)

Wat ook zeker de moeite waard is, is een bezoekje aan St. Giles Church. Dit is een van de belangrijkste symbolen van de stad Wrexham en tevens een van de zeven wonderen van Wales. De kerk staat historisch gezien in een vrij belangrijk deel van de stad en het is uitgegroeid tot een eeuwenoud element. De toren zorgt voor een prachtig uitzicht over het gebied.

Wrexham Rugby Club (Wrexham)

Wrexham Rugby Club
Wrexham Rugby Club

Voor de sportliefhebbers en in het bijzonder liefhebbers van rugby, is de Wrexham Rugby Club leuk om te bezoeken. Het gebouw is in het jaar 1976 opgericht en is inmiddels al vele malen gerenoveerd. Er vinden op regelmatige basis wedstrijden plaats, waar vele trouwe fans op af komen om daar te juichen voor hun favoriete team. Het is zeker interessant om eens de sfeer mee te maken die er heerst.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Wales bekijken.

Vervoer

Wrexham ligt vlakbij de twee regionale luchthavens Liverpool’s John Lennon Airport en Manchester International Airport. De eerste luchthaven is op 60 kilometer afstand gelegen vanaf Wrexham en de tweede luchthaven ligt 74 kilometer verwijderd van de stad. De wegen in Wrexham zijn goed en de stad is prima te bereiken via snelwegen. Wanneer je een auto wilt huren en de stad ten noorden ligt, dan kun je het beste via de A483 de A5 en de M54 oprijden. Als de stad ten zuiden ligt, dan is de beste manier om via dezelfde snelweg de M53 en M56 te rijden. Door de positieve ligging is het mogelijk om verrassend snel naar de grote commerciële centra te rijden. Zo duurt een rit met de auto van Wrexham naar Chester slechts 15 minuten. Wrexham heeft 2 treinstations die rechtstreeks verbinding hebben met de nationale spoorwegen. Trips naar Londen via Crewe duren 3 uur en 11 minuten en vanaf het nabijgelegen Chester bedraagt de treinreis 2 uur en 40 minuten.

Geschiedenis

Het bewijs van menselijke activiteiten in het gebied van Wrexham is al meer dan 8.000 jaar geleden gevonden. De eerste bekende nederzetting was echter pas in 1161 opgericht en stond toentertijd bekend als het Wristleham Castle. Tegenwoordig wordt deze plek gerekend tot het Erddig Park. Koning Edward I van Engeland verbleef kort in de stad tijdens zijn expeditie om de opstand van Madog ap Llywelyn te onderdrukken. Dit was in het jaar 1294. De stad werd tijdens de oprichting in 1536 deel van het graafschap Denbighshire. Bij deze oprichting werd Wrexham verdeeld in de twee verschillende stadsdelen Wrexham Regis en Wrexham Abt.

Heb je interesse in een reis naar Wrexham? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Wrexham, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Wales? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen