Durrės

Kasteel van Durrės
Kasteel van Durrės

Durrës is na de hoofdstad Tirana de grootste stad van Albanië met zo'n 175.000 inwoners. Daarnaast is Durrës ook de hoofdstad van het gelijknamige prefectuur en het district Durrës. De stad is gelegen in het westen van het land, aan de Adriatische kust. Durrës is een populaire havenstad bij toeristen met diverse bars, (vis)restaurants en mooie zandstranden.

Heb je weinig kennis van Albaniė? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Durrės
Plaatsen in de buurt van Durrės (Albaniė) :
 • Tirana (18 km)
 • Apollonia (79 km)
 • Shkodėr (90 km)
 • Voskopoja (118 km)
 • Korca (129 km)
 • Gjirokastra (155 km)
 • Ervaringen

  op 28 juni 2016 plaats: Durrės, reisperiode: juni 2016

  heerlijk toeven hier in moderne stad die zich constant verbeterd

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 9
  • Ligging 8
  op 5 juli 2015 plaats: Durrės, reisperiode: juli 2015

  De plaats Durres in Albanië is een prachtige stad waar je zeer relaxed alles kunt bekijken. Voor de cultuurliefhebber genoeg te zien en voor de de toerist ook zeer prettige terrassen, heerlijk eten, gezellige winkels en voldoende mogelijkheden om vanuit deze stad het land in te trekken. Prachtige stranden in Durres Golem, een lange streek langs de kust met een uniek verblijf in VilaDaniele. Een zeer prettige prijs kwaliteit verhouding

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 6
  • Cultuur 8
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 7
  • Ligging 10
  op 7 juli 2013 plaats: Durrės, reisperiode: juli 2013

  Armoe, gevaarlijk want geen putdeksels dus poeh, goed uitkijken bij het wandelen. Zebrapaden liggen puur op de weg als versiering. Oversteken is 20x kijken, brutaal zijn en je leven wagen. Wel een aantal prachtige plekken zoals de ruine van het Colosseum en het byzantische verleden wat verder op. Geweldige mensen. Jammer dat je nogal wordt lastig gevallen door Roma (bedelen). Ik snap best dat je om geld vraagt maar dit is bijna op het agressieve af. En dat is toch wel heel vervelend. Voor de Albaniers zelf niets minder dan respect, ze werken hard en zijn ontzettend aardig! Oh ja, Durres heeft prachtige stranden!! Zeker ten noorden van de stad. Een rondrit met een taxichauffeur is een genoegen. Want nogmaals, aan de mensen ligt het niet. Ben bijv nog in ziekenhuis beland met voedselvergiftiging. Wat een schatten van mensen. Echt hulp van alle kanten.

  • Algemeen 6

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Durrės

  Het Amfitheater van Durrės (Durrės)

  Het Amfitheater van Durrės
  Het Amfitheater van Durrės
  Kaart met locatie Het Amfitheater van Durrės

  Durrës heeft verschillende overblijfselen uit de Byzantijnse tijd. Een goed voorbeeld hiervan is het grootste amfitheater van de Balkan: Het Amfitheater van Durrës. In de 1e eeuw na Christus werd het theater gebouwd door de Romeinen. Het bouwwerk had plaats voor waarschijnlijk 15.000 mensen. In de 4e eeuw verloor het amfitheater zijn functie en werd het voor andere doeleinden ingezet. Zo werd er een kapel gevestigd in een ruimte onder de tribunes. Overblijfselen hiervan zijn bewaard gebleven. In de middeleeuwen werden er nieuwe gebouwen gebouwd op het theater. In de 20e eeuw werd bij het aanleggen van een wijnkelder het amfitheater pas weer ontdekt. Het is vervolgens opgegraven en opengesteld voor publiek.

  Het kasteel van Durrės (Durrės)

  Het kasteel van Durrės
  Het kasteel van Durrės
  Kaart met locatie Het kasteel van Durrės

  Het Durrës van kasteel werd gebouwd door keizer van het Byzantijnse Rijk, Anastasius I, die is opgegroeid in Durrës. In die tijd maakte Anastasius Durrës tot een van de meest versterkte steden gelegen aan de Adriatische Zee. In 1273 vond er een verwoestende aardbeving plaats, er werden daarom daarna reparaties uitgevoerd aan de wanden. De middeleeuwse muren zijn hoger dan 4,5 meter. Drie ingangen van fortificatietorens zijn heel gebleven. Ook bleef één derde van de originele lengte van het kasteel intact. Tegenwoordig is het kasteel een populaire toeristische trekpleister.

  Paleis van koning Zog (Durrės)

  Paleis van koning Zog
  Paleis van koning Zog
  Kaart met locatie Paleis van koning Zog

  Het paleis van koning Zog is in 1930 gebouwd en is het bezichtigen zeker waard. De buitenkant heeft een zeer authentiek Italiaans uiterlijk. Het paleis was het zomerverblijf van Koning Zog. Vanuit zijn paleis had hij prachtig uitzicht op de heuvels, de stad en de haven. Tegenwoordig kan je nog steeds van dit uitzicht genieten. Het paleis is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Zog heeft Albanië van 1925 tot 1939 geregeerd. Hij begon hiermee als president en werd later gekroond tot koning omdat het land in '28 werd uitgeroepen tot constitutionele monarchie. 

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Albaniė bekijken.

  Vervoer

  Omdat er geen vliegveld in Durrës is, vertrekken er veerboten vanuit de Italiaanse plaatsen Bari en Trieste. Ook is het mogelijk om te vliegen naar Nënë Tereza Airport in Tirana. Vanaf kan je de bus nemen naar Durrës. Met de auto vanuit Nederland is Durrës ook te bereiken. Het is ongeveer 2.100 kilometer rijden vanaf Utrecht. De meeste snelwegen in Albanië zijn de afgelopen jaren verbeterd. Eenmaal in Durrës is het prima reizen met de bus. Er zijn onder andere busverbindingen naar buursteden en Tirana.

  Geschiedenis

  De geschiedenis van Durrës is lang. In de 8e eeuw stond de stad onder het bewind van de Byzantijnen. Later werd dit overgenomen door de Venetianen. Omstreeks 500 kwam het onder het bewind te staan van de Ottomanen, die de stad 400 jaar wisten te beheersen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog kwamen de Italianen aan de macht, niet veel later kwamen de Oostenrijkers de stad binnen en viel de stad voor even in hun handen. De Italianen namen dit al snel weer over. Durrës werd weer van Albanië in 1918 en zelfs tijdelijk de hoofdstad van het land.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Durrės